Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, campanie organizată de IPJ Alba. Acţiuni pentru siguranţa minorilor

Publicat

elevi

ipj elevi prevenire Luni, 28 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a lansat Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, ediţia a X-a. În Parcul Cetate din municipiul Alba Iulia, începând cu ora 13.00, polițiștii au amenajat un stand cu materiale informativ-preventive şi de promovare instituţională, ce au fost distribuite atât elevilor, cât şi altor categorii de beneficiari.

Campania este organizată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Pe parcursul a cinci zile, vor fi organizate intense activităţi cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

La deschidere au participat șeful Inspectoratului de Poliție Județean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Alba, Claudiu Dușa și alți reprezentanți ai insituțiilor și organizațiilor locale.

„În această săptămână vor avea loc mai multe activități începând de astăzi și până în data de 2 octombrie, activități care au ca scop bineînțeles prevenirea criminalității în județul Alba, pe diverse domenii de activitate. Astăzi am început cu una dintre cele mai importante, respectiv prevenirea criminalității în rândul minorilor, prevenirea victimizării minorilor. Ca și parteneri avem Consiliul Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, ONG-uri din județul Alba. În ultimii doi-trei ani de zile se constată o reducere a criminalității sesizate și mă refer în primul rând la cele fapte care se comit în stradă, fie că este vorba despre furturi sau fapte cu violență dar și a altor activități preventive pe care le realizăm, respectiv reducerea evenimentelor rutiere la nivelul județului”, a transmis șeful Inspectoratului de Poliție Județean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Ca de fiecare dată, poliţiştii structurii de prevenire beneficiază de sprijinul colegilor de la Compartimentul Poliţiei de Proximitate, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor, transmite IPJ Alba.

YouTube video

Elevii prezenți la deschiderea evenimentului au primit din partea reprezentanților IPJ șepci și bomboane.

„Am învățat că este corect și bine să îi ajutăm și pe cei din jurul nostru, să nu facem fapte rele și tot timpul să ne consultăm când facem ceva sau luăm o decizie”, a spus unul dintre elevii prezenţi la eveniment.

Citește și De LUNI: Săptămâna prevenirii criminalităţii, campanie organizată în Alba de IPJ. PROGRAMUL acţiunilor derulate de poliţişti

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax