Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, la Alba. Marș împotriva violenței și a consumului de droguri, pe străzile din Alba Iulia

Publicat

IMG_0052 În județul Alba a început o nouă campanie de prevenire a criminalității. Acţiunea, organizată și desfășurată la nivel local de Inspectoratul Județean de Poliție Alba şi coordonată la nivel naţional de Poliţia Română, va continua cu diferite activități, timp de o săptămână. Pentru a atrage atenţia asupra mesajului campaniei, luni, elevi de la şcoli din Alba Iulia, alături de poliţişti, au participat la un marș prin oraş, cu mesaje împotriva violenței și a consumului de droguri. 

În perioada 2–6 octombrie 2017, se derulează a doua ediție din acest an a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, interval în care poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor organiza şi desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire: prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței în familie şi siguranţă rutieră.

Toate aceste domenii fac obiectul programelor/campaniilor de prevenire care se derulează la nivelul inspectoratului de la începutul anului 2017.

Scopul demersului este acela de a sensibiliza un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diversele situații cu risc ridicat de victimizare, precum și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

IMG_0014 „În România, prevenirea şi combaterea criminalităţii constituie atributele esenţiale ale activităţii Poliţiei Române.
Rolul nostru este deosebit de important în reducerea cauzelor care duc la comiterea de ilegalităţi, însă comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi luat toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi <Mie nu mi se va întâmpla!> este încă întâlnit.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional organizăm Săptămâna prevenirii criminalităţii, în perioada 2-6 octombrie. Este a doua ediţie din acest an şi va atrage sute de mii de persoane, majoritatea elevi și profesori. Selectate în baza priorităţilor de acțiune ale Poliţiei Române pentru anul 2017, în toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă”, a anunţat Poliția Română.

IMG_0030 Activităţile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii, au teme diferite, astfel, azi, 2 octombrie, activităţile au fost dedicate prevenirii delincvenţei juvenile fiind totodată şi ziua de lansare a evenimentului.

Sute de elevi din Alba Iulia au fost întâmpinaţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba de poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră, criminalistic, ordine publică, prevenire şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi au primit informaţii despre activitatea poliţiei, în general şi despre componenta preventivă a muncii de poliţie.

Ulterior, a fost organizat „Marşul prevenţiei” la care au participat poliţişti, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, cadre didactice şi peste 300 de elevi de la Colegiul Național „Horea Cloşca şi Crişan” , Liceul de Arte „Regina Maria”, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Agârbiceanu” din municipiul Alba Iulia, care au promovat evenimentul şi au transmis mesaje antiinfracţionale şi antivictimale.

Tot azi, poliţiştii din municipiile şi oraşele judeţului precum şi cei de la posturile comunale de poliţie, au fost prezenţi în unităţile de învățământ şi au susţinut teme privind importanţa adoptării unui comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

Ziua a doua, marți, 3 octombrie, este destinată prevenirii victimizării minorilor, cu focalizarea mesajelor preventive pe prezentarea riscurilor la care se expun tinerii în mediul virtual.

A treia zi a săptămânii este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv furturilor din locuință, tâlhăriilor și înșelăciunilor, infracțiuni cu impact deosebit mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul larg asupra dimensiunii și a consecințelor de ordin legal, psihologic și societal ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor.

Manifestarea se încheie vineri, cu ziua siguranței rutiere. Cetățenii vor primi mesajele de prevenire a comiterii de accidente cu consecințe grave, transmise de Poliția Rutieră.

 

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax