Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început sesiunea științifică „99 de ani de la Marea Unire”, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc joi, 23 noiembrie, deschiderea oficială a sesiunii științifice a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, intitulată „Unitate, continuitate şi independenţă în istoria poporului român. 99 de ani de la Marea Unire (1918 – 2017)”.

În deschidere au luat cuvântul, printre alţii, Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Paul Niedermaier, membru corespondent al Academiei Române și președinte de onoare al Comisiei de Istorie a Orașelor din România şi istoricul Tudor Roșu.

Lucrările ştiinţifice vor fi susţinute pe parcursul a două zile, în perioada 23-24 noiembrie, în cadrul a trei secţiuni: Arheologie, Istorie şi Restaurare-Conservare, la care anul acesta se adăugă  și Secțiunea anuală a Comisiei de Istorie a Orașelor din România, având ca temă: „Calamitățile naturale, marile incendii și epidemiile în trecutul orașelor”.

Manifestare tradiţională şi de prestigiu organizată de muzeul albaiulian, sesiunea de anul acesta se bucură de prezenţa a numeroşi specialişti proveniţi din importante centre muzeale şi ştiinţifice din țară (Alba Iulia, Bucureşti, Bistrița, Brăila, Tulcea,  Timișoara, Iași, Suceava, Satu Mare, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Deva, Turda, Oradea, Târgu Mureș).

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

YouTube video

Vezi AICI programul. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax