Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A șasea duminică de proteste anti-RMGC. 60 de oameni în stradă la Alba Iulia, peste 300 la Cîmpeni şi 5 persoane la Bucium

Publicat

Pentru a șasea duminică la rând, albaiulienii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva pornirii proiectului minier de la Roșia Montană. Timp de mai bine de două ore, aceștia au scandat deja binecunoscutele mesaje „Uniți salvăm Roșia Montană”, „Nu corporația face legislația”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă” sau „Vrem natură nu cianură”.

În acelaşi timp, la Cîmpeni au ieşit în stradă peste 300 de oameni, iar la Bucium, 5 persoane au ţinut să îşi transmită mesajele anti-RMCG.

Dacă în alte duminici numărul mediu al celor care au ieșit pe străzile din Alba Iulia pentru a salva Roșia Montană era aproximativ 100, de această dată la protest s-au adunat în jur de 60 de oameni. Cu pancarte, steaguri, bannere, peturi cu pietricele sau tobe, protestatarii au pornit pe un traseu extins faţă de cel obişnuit, din faţa cinematografului Dacia, s-au plimbat pe bulevardul Transilvaniei, pe strada Vasile Goldiş, bulevardul Revoluţiei 1989, până la stadion, printre blocuri, pe strada Cloşca, iar în final s-au oprit pe Platoul Romanilor unde au vorbit despre motivele care i-au scos în stradă.

În același timp, așa cum se întâmplă de câteva duminică la rând, la Cîmpeni s-a format un grup de peste 300 de persoane, care au manifestat împotriva proiectului minier al corporației canadiene. Mai mult, un grup de 5 persoane s-a strâns și la Bucium și a manifestat împotriva Roșia Montană Gold Corporation.

Vedeți mai jos câteva imagini de la Alba Iulia:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Nemilosu^

    luni, 07.10.2013 at 08:53

    Pacat ca miscarea aceasta nu o sa schimbe cu nimic decizia privind proiectul de la Rosia Montana, e bine ca totusi am fost uniti prin ploaie , prin vant, marsaluind poporului Vrem Natura nu cianura ! PS 50 lei pe zi nu strica nimanui .

  2. Tudor Pop

    luni, 25.11.2013 at 22:53

    Pe langa avantajele economice, adaugam si faptul ca patrimoniul va fi reabilitat, iar apele care sunt poluate in prezent vor fi curatate.

  3. Edy Sarbu

    joi, 28.11.2013 at 20:42

    Romania, prin proiectul minier de la Rosia Montana va fi numarul 1 in mineritul aurifer din Uniunea Europeana. Proiectul minier va fi un exemplu pentru celelalte mine din Romania si, de ce nu, pentru Uniunea Europeana. Rosia Montana face cunoscuta Romania pe mapamond prin potentialul de resurse pe care il are. Proiectul acesta va fi un bun exemplu pentru celelalte mine ca Moldova Noua, Rosia Poieni, Lesul Ursului din Suceava, Altan Tepe Tulcea, care au nevoie sa porneasca acum. Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale.

  4. Mihai Tomita

    vineri, 06.12.2013 at 00:26

    Mineritul se practică de două mii de ani la Roșiei Montane. Păstrăm cu sfințenie această tradiție și vrem să o transmitem mai departe generațiilor viitoare.Ne dorim repornirea mineritului pentru că ne aduce locuri de muncă și pune o pâine pe masa localnicilor, pentru a-și creşte copiii liniștiți, ca odinioară. Comunitatea noastră are nevoie de minerit!

  5. Robi Raicu

    vineri, 13.12.2013 at 15:54

    Avem nevoie de aceste locuri de muncă urgent! VREM O SOLUŢIE POZITIVĂ PENTRU ROŞIA MONTANĂ! NU PUTEM REFUZA un proiect care genereaza locuri de munca intr-o tara in care rata somajului este mare. 78% din beneficiile aduse de proiectul minier vor ramane in Romania. Participatia statului este de 25% iar redeventa de 6% una din cele mai mare redevente din Europa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax