Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Accident în lanț la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.11 copii și adulți răniți după ce patru mașini au intrat în coliziune

Publicat

YouTube video

Un accident rutier a avut loc miercuri după-amiaza, în cartierul Partoș din Alba Iulia. Este vorba despre o tamponare față spate între patru mașini, dintre care două autoturisme și două autocare. În urma impactului, 11 copii şi adulţi, cetăţeni maghiari au fost răniţi și au ajuns la spital sau au primit îngrijiri la fața locului. Traficul a fost blocat pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș.

Potrivit martorilor, accidentul s-a produs din cauza șoferului care se afla la volanul unui autocar înmatriculat în Ungaria. Acesta nu a frânat la tip și a intrat în autocarul din fața sa, înmatriculat în Hunedoara. Cel de-al doilea autocar a intrat într-un autoturism marca Voslkwagen Passat cu numere de Cluj, iar acesta într-un Matiz înmatriculat în județul Alba.

Șoferii celor patru mașini au fost testați cu aparatul etilotest, însă aceştia nu se aflau sub influenţa alcoolului, în momentul producerii accidentului.

Ambele autocare transportau mai mulți copii, cu vârste între 11 și 13 ani, care mergeau în excursie la Aiud.

SMURD Alba a intervenit cu două autospeciale timp B și C, dar și cu autospecială de lucru cu apă și spumă pentru curățarea carosabilului. La fața locului au fost prezenți și jandarmi, care au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă, conservarea urmelor evenimentului rutier, dar și supravegherea bunurilor.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, „la ora 17.50, pe strada Regimentul V Vânători din municipiul Alba Iulia, L.Z., de 38 de ani, din Ungaria, în timp ce conducea un autocar, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autocarul condus de C.C., de 41 de ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, cel de-al doilea autocar a fost proiectat într-un autoturism aflat în faţa sa, care la rândul să au fost proiectat într-un alt autoturism, aflat în faţă.

În urma accidentului, 9 minori, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani şi doi adulţi, toţi pasageri în autocarul condus de L.Z., cetăţeni maghiari, au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba unde au primit îngrijiri medicale, fără ca vreunul să rămână internat.

Cele două autobuze efectuau cursă ocazională de persoane pe ruta Gyula (Ungaria) – municipiul Aiud (România), transportând 83 de persoane, din care 75 minori şi 8 adulţi.

Persoanele care se aflau în cele două autocare au fost preluate de către două autobuze aparţinând unei societăţi de transport public din Alba Iulia şi transportate la destinaţie, în municipiul Aiud.”

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax