Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO-VIDEO: Accidente în lanț pe o pârtie de la Arieșeni. Turiștii, nevoiți să schieze printre pietre și porțiuni cu pământ

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDExVWosMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Accidente în lanț pe una dintre pârtiile din zona Arieșeni. Unii turiști spun că se schiază în condiții dificile, având în vedere că este zăpadă puțină pe pârtie și sunt porțiuni cu pietre și pământ.

În țară, Salvamont a sesizat un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, au fost peste 100 de apeluri prin 112 sau la dispeceratul național, 10 dintre ele în Alba.

Potrivit turiștilor, de vină ar fi zăpada puțină, cel puțin pe o pârtie din zona Arieșeni.

În 30 de minute, au fost 4 cazuri de accidentări la pârtia de schi Vârtop 1.

La fața locului au intervenit echipaje Salvamont și ISU. A fost cel puțin un caz de suspiciune de fractură, pacientul fiind transportat la spitalul din Câmpeni.

Cititori Alba24 spun că unele pârtii ar trebui închise dacă starea acestora nu permite practicarea sporturilor de iarnă în siguranță, însă în această perioadă este aflux mare de turiști.

”O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, confruntați cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgență SNAU 112, s-au primit 108 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont”, au scris salvatorii, pe Facebook.

Județul Alba se află pe locul 3 din punct de vedere al numărului mare de apeluri (10) către Salvamont. Cele mai multe au fost în Brașov (14 apeluri) și Gorj (13 apeluri). Alte 9 apeluri au fost în Lupeni, respectiv Maramureș, câte 8 la Bușteni și Cluj, 7 la Azuga, 5 la Predeal, câte 4 la Muntele Mic și Semenic.

”După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 76 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD si Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile aparținătorilor. S-au mai primit și 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”, mai scrie Salvamont pe Facebook.

Peste 500 de salvamontiști sunt la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine și în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze și posturi Salvamont.

Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax