Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO : ACROBAȚII la ÎNĂLȚIME pe Latura de Vest, în Cetatea Alba Carolina cu ”BALAURUL” din Transilvania

Publicat

IMG_1135 Pe latura de Vest a Cetății Alba Iulia, sâmbătă 18 octombrie, albaiulienii și vizitatorii au fost martorii unei aventuri extreme, la înălțime. Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai cunoscuți slacklineri din țară, și-a testat echilibrul la înălțime, pășind desculț pe o chingă lată de numai doi centimetri. ”Balaurul din Transilvania” este recordman al acestui sport ce presupune traversarea pe o chingă textilă subțire a unor distanțe periculoase, la înălțimi mari.

Sâmbătă, 18 octombrie, începând cu ora 15:30, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, şanţul din dreptul Catedralei Ortodoxe – Poarta a IV-a, Flaviu Cernescu a fost protagonistul unei experiențe extraordinare, suspendat la înălțime, pășind pe o chingă lată de numai doi centimetri, desculț.

Flaviu Cernescu a declarat că, pentru a practica un asemenea sport, ai nevoie de echipament, răbdare și antrenament. De asemenea, a mai precizat faptul că practică acest sport de cinci ani, susținând că este o chemare interioară, asemănătoare cu a celor care au ca pasiune parapanta.

YouTube video

La Alba Iulia, totul a decurs bine. Linia a fost destul de ușor de configurat, în pofida faptului că lipsea un punct de ancorare, soluția fiind găsită prin ancorarea de un autoturism, a mai precizat Flaviu.

În pofida vântului, acesta a declarat că i-a fost doar ”rece, așa un pic, la tălpi”.

Următoarea locație posibilă a ”Balaurul din Transilvania” este Cluj Napoca.

YouTube video

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bănăţeni pasionaţi de sporturi extreme, nu este la prima experienţă “cu altitudine” din judeţul Alba. În august, îmbrăcat în costum de Spiderman, acesta a dat o tură cu monociclul pe turnul fostului combinat Ampelul din Zlatna.

Citeşte şi TE IA CU AMEȚEALĂ: Cu monociclul pe turnul fostului combinat Ampelum din Zlatna

Aventură, adrenalină, curaj, pasiune. Acestea sunt cuvintele care îl caracterizează cel mai bine pe Transylvania Dragon, Flaviu Cernescu, românul care a reușit să uimească o întreagă țară cu demonstrațiile de slackline desfășurate în cele mai inedite locuri. De data aceasta, temerarul sportiv a descoperit unul din cele mai încărcate cu istorie locuri din România, Cetatea Alba Carolina.

YouTube video

Slacklining-ul este un sport ce oglindeste cerintele din societatea  de astăzi: flexibilitate, relaxare, creativitate, concentrare, echilibru  si desigur distractie. Practic, acest sportul înseamnă menținerea echilibrului pe o bucată de chingă, întinsă între două puncte. Termenul „slackline” se referă la curbura liniei (slackline-ului) sub greutatea persoanei, care transformă balansul într-o activitate foarte dinamică. Termenul cel mai des întâlnit pentru acest sport este ”mersul pe sfoară”.

Noul record naţional stabilit de Flaviu Cernescu este 80 de metri înălțime, 45 de metri distanța de slackline. După ce a uimit Timișoara cu o reprezentație de slackline în plin centru al orașului, între două clădiri emblematice pentru urbea de pe Bega (Teatrul Național și Hotel Timișoara), Balaurul din Transilvania, împreună cu regizorul proiectului, Sabin Dorohoi au făcut o încercare senzațională la Turnurile Gemene de la UCM Reșița, care s-a transformat într-un succes de proporții. A urmat apoi experiența dintre tancuri la Arsenal Park Orăștie, în care Flaviu a urcat și pe coardă și pe monociclu.

Flaviu Cernescu va merge pe coardă deasupra unor edificii reprezentative din Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii să fie completă, cea mai mare parte a drumului va fi făcută pe un monociclu. În drumul său, sportivul extrem se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Aceste experienţe vor fi ilustrate într-un documentar filmat între 10 şi 26 octombrie. Mai multe detalii despre acest proiect, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax