Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Acțiune a Poliției Alba în minivacanța de Sfânta Maria. 11 aparate radar pentru monitorizarea traficului rutier

Publicat

Poliția Alba intensifică acțiunile dedicate creșterii siguranței rutiere, în perioada minivacanței de Sfânta Maria. Până luni, polițiștii acționează cu 11 aparate radar, pentru prevenirea accidentelor produse din cauza excesului de viteză. Recomandă conducătorilor auto să conducă prudent și să nu depășească limita legală de viteză.     

Controalele în trafic au început încă de joi dimineața. Șoferii au fost opriți la intrarea în Alba Iulia dinspre Cluj. 25 dintre ei au fost amendați pentru viteză, iar un șofer a rămas și fără permis, pentru că depășise cu cu peste 50 km/h viteza legală.

Acțiunile polițiștilor vor viza și respectarea regimului legal de viteză, pentru  prevenirea accidentelor datorate vitezei neadaptate la condițiile de drum și celei excesive, potrivit IPJ Alba.

Cele 11 aparate radar vor fi amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto faptul că  unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților și că viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, Poliția Alba vă recomandă să nu depăşiţi limita legală de viteză!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax