Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Acțiune a Poliției și Jandarmeriei la Alba Iulia. Au verificat respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor

Publicat

Polițiștii IPJ Alba și jandarmii au fost, luni seara, în stradă, la Alba Iulia, pentru a verifica respectarea restricțiilor impuse prin Ordonanța militară nr. 2, potrivit căreia de la ora 22.00 circulația persoanelor în afara locuinței este posibilă doar în anumite condiții.

De luni seara, în intervalul orar 22.00 – 06.00, persoanele pot circula în afara locuinței doar dacă: se deplasează în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; au nevoie de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Aceste motive trebuie trecute într-o declarație pe proprie răspundere / adeverința eliberată de angajator, după caz.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Vezi integral Au intrat în vigoare restricțiile de circulație a persoanelor în România. Ce trebuie să știe locuitorii și documente necesare

Nerespectarea prevederilor legale menționate se sancționează cu amendă între 100 și 5000 de lei pentru persoane fizice și între 1000 de lei și 70.000 de lei pentru persoane juridice.

Aceste sancțiuni sunt valabile și pentru cei care circulă în afara locuinței/gospodăriei în grup mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună și fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

Polițiștii reamintesc că persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care au fost plasate (nu respectă condițiile de izolare), fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate cu risc crescut de contagiune și vor fi plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele carantinate, care părăsesc locația în care au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

sursă foto-video: IPJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax