Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Alai de dansatori, majorete și Fanfara județului Alba la „Parada Toamnei”. Expozanții de la Târgul Apulum Agraria, premiați

Publicat

YouTube video

parada toamnei A doua zi a Târgului Apulum Agraria din Alba Iulia a început cu „Parada Toamnei”. Micii dansatori de la trei școli din Alba Iulia, însoțiți de majoretele din Cîmpeni și Blaj, dar  și  de Fanfara Județului Alba au „defilat” în fața trecătorilor, de pe Bulevardul Transilvaniei și până în Piața Pascu. În cadrul târgului, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de administratorul județului, Sorin Bumb au premiat cei 140 de producători care au venit să își expună produsele la Apulum Agraria.

Sâmbătă dimineața a fost zarvă mare în Cetate. De data aceasta nu a fost din cauza traficului, „responsabili” pentru gălăgie fiind dansatorii de la Clubul de Dans Sportiv „Dance to Sunrise” condus de Vlad Vasile, Școala de Dans „Life is Dance” a lui Ionuț Ionescu și Școala de Dans Chirilă coordonată de Bianca Chirilă.

Alături de ei au fost și majoretele de la “Gimn Star” Blaj și “Arieșul Ritmic” din Câmpeni, iar cei care au făcut ca atmosfera să fie una de sărbătoare au fost membrii Fanfarei Județului Alba, condusă de dirijorul Coriolan Honcaș.

Pentru că toamna se numără bobocii, în a doua zi a Târgului Apulum Agraria, un alai de copii, care au în comun dragostea pentru dans, alături de coregrafii lor participat la tradiționala paradă a toamnei, unde au putut fi fotografiați și aplaudați de albaiulieni.

Au început parada de pe Bulevardul Transilvaniei, au continuat cu o mică demonstrație în sensul giratoriu din Cetate, unde au fost admirați de trecători, iar apoi și-au continuat defilarea printre standurile târgului din Piața Pascu.

IMG_1835 Pentru că de la an la an numărul producătorilor este în creștere, pentru faptul că au rezistate până la cea de XXIII- a ediție, dar și pentru munca pe care o depun în fiecare an, astfel că la început de toamnă aduc cele mai bune produse la Târgul Apulum Agraria, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel i-a răsplătit pe cei 140 de expozanți cu diplome.

Sâmbătă de la ora 17.00, Grupul “Skepsis” va încerca să coloreze și să înveselească atmosfera târgoveților prezentând un spectacol de stradă special conceput pentru eveniment, atractiv, bazat pe adaptarea unei farse medievale anonime din secolul XV, în care se ironizează relațiile sociale superficiale dintre oameni, autoritatea în societate, dar și in familie.

Duminică, de la ora 11.00, se va organiza, în premieră, concursul „Plăcinta Toamnei”, care se adresează atât expozanților și mai ales vizitatorilor, doritorii fiind așteptați să prepare o plăcintă pe care să o prezinte la concurs. Concursul stimulează creativitatea, ingeniozitatea și măiestria culinară a bucătarilor care au la dispoziție bogăția de fructe și legume de sezon.

PROGRAMUL “Apulum Agraria”, a XXIII-a ediție:

Sâmbătă, 20 septembrie

Ora 13.00 – Demonstrație culinară
Ora 16.00 – Demonstrație Copoi Ardelenesc
Ora 17.00 – Spectacol de teatru Commedia dell’ arte – Trupa Skepsis

Duminică, 21 septembrie
Ora 10.00 – Spectacol – Fanfara de copii din Petrești
Ora 11.00 – Plăcinta Toamnei – concurs pentru expozanți și vizitatori
Ora 11.30 – Gimnastică pe cal
Degustare de vinuri – permanent

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax