Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Alba Fest 2014” s-a încheiat. A treia zi de festival, dedicată iubitorilor de muzică populară și șlagăre românești

Publicat

YouTube video

Zilele orașului Alba Iulia – Alba Fest 2014 s-au încheiat duminică printr-un spectacol de muzică populară și un concert de muzică ușoară, romanțe și slagăre românești. Deși în cea de-a treia zi a festivalului a plouat parcă mai tare decât în celelalte două zile și a fost mult mai frig, câteva sute de oameni, cu umbrele, s-au strâns în Piața Cetății pentru a asculta muzica tinereții sau a copilăriei lor.

„La Alba fest, șlagărele românești își primesc respectul cuvenit. Asta este o muzică cântată de interpreți care nu au făcut play-back niciodată, cu refrene pe care mulți dintre dumneavoastră v-ați îndrăgostit sau pe care le-ați ascultat când ați fost triști. Lumea ar fi mai fericită dacă ar asculta mai multă muzică ușoară”, a spus prezentatorul Octavian Ursulescu.

Spectacolul a început în jurul orei 17.00, sub titlul „Armonia folclorului” și i-a adunat pe scenă pe membrii din Ansamblul „60 Plus”, Leontina Fărcaş şi „Mugurii de Tezaur”, Ansamblul „Augustin Bena”, Mirela Mănescu, Mircea Târziu, Ilie Medrea, Mariana Anghel, Marinela Baba, Ionuț Fulea, Sava Negrean-Brudașcu. Spectacolul a fost prezentat de Marinela Baba.

Începând cu ora 20.00, sub titlul „Ieri şi azi”, au avut loc concerte cu Ileana Șipoteanu, Daniel Iordăchioaie, Marina Florea, Adrian Daminescu, iar prezentator a fost Octavian Ursulescu, alături de două tinere albaiulience, Antinia și Denisa. Oamenii au arătat că, deși melodiile cântate de acești artiști nu răsună „de pe toate gardurile”, nu sunt hit-uri de radio, ei cunosc aproape toate versurile lor. Câțiva dintre cei mai puțin afectați de frig au schițat chiar și câteva mișcări de dans.

Daniel Iordăchioaie a adus, în concert, și două tinere interprete, eleve ale școlii lui de Arte Frumoase din București, pe Sena și pe Michelle Tatu, care au încântat publicul cu melodii orientale în limba turcă, respectiv piese în vogă în franceză și română.

În paralel cu concertul, în jurul orei 22.30, Garda Cetății a defilat pe pietonala Mihai Viteazul, cu torțe, într-un ceremonia de seară.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Claudiu

    luni, 02.06.2014 at 12:40

    S-au incheiat, felicitari organizatorilor pentru acest eveniment unic in istoria acestui oras. Dar trebuie totusi remarcata necesitatea modificarii datei calendaristice pentru organizarea unui astfel de eveniment deoarece s-a vazut in aceste trei zile cat de capricioasa poate fi vremea in aceasta perioada anuland multe dintre intentiile organizatorior de a avea un spectacol memorabil. Din cele 11 editii ale Zilelor Orasului Alba Iulia, 7, adica mai mult de jumatate, s-au desfasurat in conditii meteo nefavorabile, cu vant si ploi consistente, fapt care a facut ca numarul participantilor sa fie mult mai mic, asa cum am vazut si zilele trecute. Se stie ca luna mai este o luna capricioasa din punct de vedere meteo, cel mai bine ar fi ca de acum inainte sarbatoarea orasului sa fie decalata cel putin cu o luna, mai „ïn vara”. O rezolvare ar mai fi si consultarea prognozei meteo, daca s-ar fi facut acest lucru atunci cand s-a organizat evenimentul sunt sigur ca s-ar fi gasit o alta data cu vreme mult mai buna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax