Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Alba Iulia are platforme subterane pentru colectarea deșeurilor. Investiţia de 33.000 de euro va fi extinsă anul viitor

Publicat

IMG_6610 Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au dat detalii, marţi, despre două platforme subterane pentru 4 eurocontainere de gunoi, finalizate în zona străzii Nicolae Titulescu (lângă Cinema „Columna”). Potrivit primarului Mircea Hava, în Alba Iulia ar fi nevoie de aproximativ 52 de astfel de platforme, investiția urmând a fi realizată de anul viitor.

Suma totală necesară s-ar ridica la valoarea de peste 500.000 de euro, având în vedere că o asemenea platformă costă 11.000 de euro.

Locaţiile finalizate fac parte dintr-un proiect privind implementarea realizării de platforme subterane de precolectare/ colectare a deșeurilor municipale. Potrivit acestuia, în 2015 vor fi construite trei platforme subterane, dintre care au fost finalizate două, pentru 4 eurocontainere de 1.100 de litri, în zona străzii Nicolae Titulescu, alta urmând a fi amplasată, pentru 3 eurocontainere, de aceeași capacitate, în perimetrul Pieței Agroalimentare din Centru.

YouTube video

„Lucurile astea le-am văzut dincolo. Este primul, încercăm prin proiectul de management al deșeurilor, care este județean, să se implementeze acest proiect. Vineri va veni expertul tehnic care se ocupă de tot ce înseamnă partea tehnică. Dacă reușim, va fi introdus în caietul de sarcini. Dacă nu, Consiliu Local, noi, Primăria, într-un an de zile, anul viitor vrem să investim această sumă, să o punem departe. Vom găsi sursele și în tot orașul 52 de posturi vor fi făcute”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Sistemul de precolectare/ colectare a deșeurilor municipale pe platforme subterane prezintă multiple avantaje, dintre care amintim: eliminarea mirosurilor neplăcute, eliminarea focarelor de infecție, eliminarea mizeriei din jurul locurilor de colectare a deșeurilor, accesul la containere doar a persoanelor autorizate, aspectul estetic mult îmbunătățit, golirea se realizează cu ușurință de către mașinile utilitare de colectare a deșeurilor, folosirea containerelor standard de 1.100 litri.

Valoarea totală a investiției pentru cele trei platforme subterane este de 33.080 euro (fără TVA) și va fi suportată din fondurile proprii ale operatorului de salubritate Polaris M Holding, concesionarul serviciului de salubrizare din Alba Iulia.

„În Alba Iulia vom termina cu scobitul prin gunoaie, cu mizeriile pe care le vedem chiar dacă sunt îngrădite, acoperite, cum am încercat să facem și vom adopta acest sistem. Vreau să vă spun că este important, ca și idee, din alte zone. În Elveția l-am văzut pentru prima dată”, a mai declarat Mircea Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax