Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alba Iulia și-a reînnoit Protocolul de înfrățire cu orașul Lanzhou din China. Actele au fost semnate în Sala Unirii

Publicat

YouTube video

Primarul municipiului Alba Iulia, împreună cu viceprimarul orașului Lanzhou din China au semnat, luni, un nou protocol de colaborare dintre cele două orașe, valabil timp de 5 ani, după ce documentul deja existent expirase. Evenimentul a avut loc la ora 12.00, la Sala Unirii, cu participarea unei delegații de cinci persoane din China și mai mulți consilieri locali și județeni din Alba.

Delegația chineză a fost întâmpinată, pe treptele Sălii Unirii, în mod tradițional românesc, cu pâine cu sare și pălincă, oferite de consilierul local Pavel Popa, îmbrăcat în haine populare, alături de două femei în port tradițional. Alături de primarul Mircea Hava, oaspeții au gustat din toate bucatele primite în semn de ospitalitate.

În Sala Unirii, pregătită pentru eveniment, un element de detaliu care a adus un plus de strălucire atmosferei şi decorului oficial au fost două ghivece cu flori imitând drapelele naționale ale României și Chinei, puse pe masa de protocol, unde cei doi edili urmau să se așeze pentru a semna documentele de colaborare dintre cele două orașe.

În Sala Unirii, primarul Mircea Hava a deschis ceremonia printr-un cuvânt de bun venit adresat membrilor delegației chineze, cărora, în contextul în care duminică s-a sărbătorit Ziua Națională a României, le-a explicat pe scurt semnificația datei de 1 decembrie 1918 în istoria românilor și importanța Sălii Unirii, locul în care au semnat protocolul de colaborare.

Viceprimarul orașului chinez Lanzhou și-a exprimat, de asemenea, bucuria de a se fi aflat în Alba Iulia de 1 decembrie și i-a asigurat pe albaiulieni de disponibilitatea colaborării în toate domeniile.

YouTube video

Primarul Mircea Hava a ținut să precizeze că vizita delegației chineze în Alba Iulia nu are nicio legătură cu vizita premierului Chinei la București și că, de-a lungul acestei colaborări, mai mulți studenți din Alba Iulia dar și angajați ai administrației au vizitat China în interes profesional. În final, cei prezenți au ciocnit împreună câte un pahar de șampanie.

Vedeți mai jos, în video, ce presupune Protocolul de colaborare între Alba Iulia și Lanzhou:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax