Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete. Autoturismele electrice, atracția evenimentului

Publicat

deschidere alea Biciclete si autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură dar și multe alte echipamente și sisteme de înaltă eficiență în producerea și consumul energiei au fost expuse la ediția a VIII-a a Târgului „Surse regenerabile de energie ALEA 2015. Evenimentul a fost deschis sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezența inventatorilor, organizatorilor și a autorităților locale și județene.

Opt ani au trecut de la prima ediție a Târgului ALEA organizat la Alba Iulia. Și în acest an, evenimentul a venit cu numeroase echipamente și soluții pentru reducerea consumului de energie și ecologizarea mediului prin folosirea sistemelor ecologice.

La deschidere au fost prezenți reprezentanți ai administraței locale și județene care au admirat și au testat invențiile aduse la târg.

„Am ajuns la a VIII-a ediție cu acest eveniment pe care noi îl considerăm interesant, sper că și acestă ediție ce se va desfășura pe parcursul zilei de astăzi și de mâine să însemne ceva pentru cei curioși, cei interesați de domeniu, și noi vă promitem că sprijiniți de dumneavoastră vom merge înainte” a spus în deschidere președintele ALEA, Florin Andronescu.

IMG_1132 În deschidere a vorbit și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel care a spus că sunt mai bine de zece ani de când instituția pe care o reprezintă sprijină acest domeniu. „Am pornit cu un mic colectiv în Consiliul Județean și am ajuns să avem o agenție locală” a spus acesta.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a mulțumit organizatorilor pentru acest eveniment, iar la final chiar a testat una din mașinile electrice expuse.

Târgul de anul acesta este unul dedicat maestrului Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. În memoria lui au fost aduse la târg trei automobile realizate de el și de ucenicii care îl ajutau și care au continuat să îi ducă mai departe numele și invențiile.

IMG_1195 Frații Rareș (22 de ani) și Beni Zotescu (18 ani) au venit la târg cu două mașini realizate de Iustin Capră și una realizată de ei, după moartea acestuia, făcută în memoria inventatorului.

Cei doi tineri continuă să lucreze în Filipeștii de Pădure, acolo unde locuiesc și unde au atelierul.

Aceștia au povestit că toate „jucăriile” sunt făcute din resturile altor mașini, majoritatea pieselor fiind luate de la fier vechi.

„Sunt făcute din caroserie de planor, fibră de sticlă, pentru a avea o greutate mai mică și un consum care să nu treacă de de 2 la suta de km” spune Rareș.

Aceștia spun că pentru realizarea unei astfel de mașini este nevoie de aproximativ șase luni de muncă.

IMG_1202 O altă noutate adusă la târg, și care va rămâne în Alba Iulia, este un autobuz electric care va fi folosit pentru plimbarea turiștilor prin cetate.

„Încercăm să aducem vehicule electrice în Cetate pentru a nu polua mediul. După un an în care am adus bicicletele electrice, am decis că este timpul să aducem un autovehicul electric, astfel încât să încercăm să plimbăm turiștii prin șanțurile cetății. Din cauză că traseul este lung, acest autovehicul ajută în special vârstnicii și copiii să parcurgă tot traseul și să se bucure de toată frumusețea Cetății” a explicat Lucian de la M EcoBike.

Acesta a spus că dorește să instaleze în autobuz un sistem audio- video pentru ghidaj.

La târgul de anul acesta, oamenii vor putea admira expuse biciclete si autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile precum și sisteme de înaltă eficiență în producerea și consumul energiei.

Vizitatorii au ocazia să viziteze și în acest an „Salonul Eco Inventica”.Va fi prezent și Corneliu Birtok Băneasa premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului, prin care se reduce consumul de carburant cu circa 10%.

Din program mai fac parte Ecospectacolul grădinițelor duminică de la ora 11.30; copiii din grădinițele din Alba Iulia vor susține o eco-serbare iar participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii.

Tombola târgului – pot participa toți vizitatorii, oc duminică la ora 16.00; în cadrul tombolei vor fi oferite premii importante din partea sponsorilor evenimentului.

Târgul este organizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Agenția de Dezvoltare Regională ”Centru” și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax