Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

FOTO VIDEO Alunecările din zona Stejeriș amână deschiderea lotului 4 din Autostrada Sebeș-Turda

avatar

Publicat

Stadiul lucrărilor pe loturile 3 și 4 de pe autostrada Sebeș-Turda, la sfârșitul sfârșitul lunii octombrie, au fost surprinse și prezentate de reprezentanții Asociației Pro Infrastructură și de membrii forumului peundemerg.ro. 

Chiar dacă stadiul fizic este de aproape 100% pe ambele segmente de autostradă, stadiul plăților efectuate este la aproximativ 70%, susține Asociația Pro Infrastructură. Altfel spus, constructorii au realizat 30% din lucrări pe banii lor. 

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au publicat luni, 30 octombrie, o filmare din avion cu loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Pe imagini se poate observa că lucrările se apropie de finalizare.

„În cele două puncte critice de pe lotul 4 (lacul Stejeriș și alunecarea de teren din apropiere) se muncește într-un ritm susținut, șansele pentru finalizarea lucrărilor până la finalul anului fiind destul de bune. Rămâne de văzut cum și când se va face recepția celor două tronsoane.

Sursele noastre indică data de 27 noiembrie pentru recepția lotului 3, dar nimic nu este sigur.

Din păcate, chiar dacă stadiul fizic este aproape de 100% pe ambele segmente de autostradă, stadiul plăților efectuate este la aproximativ 70%. Altfel spus, constructorii au realizat 30% din lucrări pe banii lor. În acest sens, facem un apel către CNAIR să se achite de responsabilitățile financiare dacă într-adevăr își dorește, conform repetatelor declarații oficiale, finalizarea celor două tronsoane. Certatul constructorilor pentru întârzieri și amenințările cu diferite penalizări nu au acoperire atât timp cât autoritățile nu se achită de obligații”

Lotul 4 (direcția Turda->Decea) este între min 00:30-06:00, iar lotul 3 (direcția Decea->Aiud) între min 06:00-10:02”,  au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între nod Turda și nod Decea, poate fi deschis în acest an doar dacă Porr, constructorul, reusește să finalizeze în timp util proiectul de remediere în zona alunecării.

„La Stejeriș pe un sens este deja balast stabilizat, emulsie și urmează primul strat de asfalt. Pe celălalt sens doar terasamentul este gata și balastul stabilizat probabil va apărea în curând.

Rămâne de văzut dacă acest lot va putea fi deschis anul acesta, în condițiile în care noile reguli privind recepția proiectelor de autostradă s-au înăsprit, fiind necesară finalizarea completă a lotului.

Există (sau pot fi create) soluții birocratice/legislative prin care să se deschidă circulația, în deplină siguranță a traficului, însă vom vedea dacă autoritățile pot și sunt motivate suficient să găsească aceste soluții”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

sursa, foto: Facebook (Asociația Pro Infrastructură), „alexV” (membru al forumului PeUndeMerg.ro)

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: FOTO: Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan”, concurs dedicat profesioniștilor HoReCa, la Castelul de la Cetatea de Baltă

avatar

Publicat

În perioada 7 – 8 octombrie, Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a găzduit finala celei de-a XVI-a ediții a concursului Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan”. 19 concurenți din toate zonele țării, fie șefi de sală sau manageri de restaurante, au avut ocazia de a-și demonstra măiestria abilităților în bucătărie în fața unui juriu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Construcțiile rezidențiale, în declin. Specialiști: Prețurile apartamentelor vor scădea cu peste 25%, în următorii doi ani

avatar

Publicat

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele opt luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent cu 4,6%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS). Totuși, specialiștii se așteaptă la o scădere a prețurilor apartamentelor, cu 25-30%, în următorii doi – trei ani, mai ales după ce anul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate