Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO VIDEO Alunecările din zona Stejeriș amână deschiderea lotului 4 din Autostrada Sebeș-Turda

Publicat

YouTube video

Stadiul lucrărilor pe loturile 3 și 4 de pe autostrada Sebeș-Turda, la sfârșitul sfârșitul lunii octombrie, au fost surprinse și prezentate de reprezentanții Asociației Pro Infrastructură și de membrii forumului peundemerg.ro. 

Chiar dacă stadiul fizic este de aproape 100% pe ambele segmente de autostradă, stadiul plăților efectuate este la aproximativ 70%, susține Asociația Pro Infrastructură. Altfel spus, constructorii au realizat 30% din lucrări pe banii lor. 

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au publicat luni, 30 octombrie, o filmare din avion cu loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Pe imagini se poate observa că lucrările se apropie de finalizare.

„În cele două puncte critice de pe lotul 4 (lacul Stejeriș și alunecarea de teren din apropiere) se muncește într-un ritm susținut, șansele pentru finalizarea lucrărilor până la finalul anului fiind destul de bune. Rămâne de văzut cum și când se va face recepția celor două tronsoane.

Sursele noastre indică data de 27 noiembrie pentru recepția lotului 3, dar nimic nu este sigur.

Din păcate, chiar dacă stadiul fizic este aproape de 100% pe ambele segmente de autostradă, stadiul plăților efectuate este la aproximativ 70%. Altfel spus, constructorii au realizat 30% din lucrări pe banii lor. În acest sens, facem un apel către CNAIR să se achite de responsabilitățile financiare dacă într-adevăr își dorește, conform repetatelor declarații oficiale, finalizarea celor două tronsoane. Certatul constructorilor pentru întârzieri și amenințările cu diferite penalizări nu au acoperire atât timp cât autoritățile nu se achită de obligații”

Lotul 4 (direcția Turda->Decea) este între min 00:30-06:00, iar lotul 3 (direcția Decea->Aiud) între min 06:00-10:02”,  au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între nod Turda și nod Decea, poate fi deschis în acest an doar dacă Porr, constructorul, reusește să finalizeze în timp util proiectul de remediere în zona alunecării.

„La Stejeriș pe un sens este deja balast stabilizat, emulsie și urmează primul strat de asfalt. Pe celălalt sens doar terasamentul este gata și balastul stabilizat probabil va apărea în curând.

Rămâne de văzut dacă acest lot va putea fi deschis anul acesta, în condițiile în care noile reguli privind recepția proiectelor de autostradă s-au înăsprit, fiind necesară finalizarea completă a lotului.

Există (sau pot fi create) soluții birocratice/legislative prin care să se deschidă circulația, în deplină siguranță a traficului, însă vom vedea dacă autoritățile pot și sunt motivate suficient să găsească aceste soluții”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

sursa, foto: Facebook (Asociația Pro Infrastructură), „alexV” (membru al forumului PeUndeMerg.ro)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax