Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ambasadorii Slovaciei, Irlandei și Ciprului, în vizită la Alba Iulia, pentru a vedea rezultatele proiectelor europene


Publicat

20161015_095012Ambasadorii Slovaciei, Irlandei, Ciprului, și membri ai Reprezentanței Comisiei Europene la București au fost prezenţi, sâmbătă, la Alba Iulia, pentru a vedea unele rezultate ale proiectelor europene.

La vizita de la Alba Iulia de sâmbătă, 15 octombrie, au participat E.S. Jan Gabor, Ambasadorul plenipotențiar al Slovaciei, E.S. Derek Feely, Ambasadorul plenipotențiar al Irlandei, E.S. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul plenipotențiar al Ciprului, Arkadiusz Michoński, Consilier Ministerial la Ambasada Poloniei, împreună cu Monica Loloiu, Consilier în cadrul Reprezentanței CE la București. Vizita a inclus un periplu în Cetatea Vauban, urmat de o întâlnire oficială, la Muzeul Principia, cu conducerea Consiliului Județean Alba, a Primăriei municipiului Alba Iulia și a Universității „1 Decembrie 1918”.

Invitații străini au vizitat Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, Muzeul Principia, Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” și Catedrala Încoronării. În periplul lor, ambasadorii nu au trecut cu vederea statuile din Cetatea Vauban, cu care s-au fotografiat.

20161015_105724Mai apoi, la întâlnirea ce a avut loc la Muzeul Principia au participat, printre alții, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman și directorul general ADR Centru, Simion Crețu. După o altă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri local, invitații străini au ajuns, sâmbătă după-amiaza, la Aiud, unde au văzut proiectul prin care a fost modernizat Colegiul Național „Bethlen Gabor”.

Reprezentanța Comisiei Europene derulează la nivel național campania „Yes, we care!” („Da, ne pasă!”),pentru familiarizarea ambasadorilor statelor membre UE la București cu proiectele finanțate din fonduri europene în România. Ținând cont de buna colaborare cu RCE, dezvoltată de-a lungul anilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a propus ca Regiunea Centru să fie promovată ca exemplu de bune practici în cadrul acestei campanii.

Astfel, în perioada 14-16 octombrie 2016, va avea loc în județele Cluj și Alba cea de-a patra vizită din cadrul acestei campanii.

În urmă cu un an, delegația de ambasadori ai țărilor membre ale Uniunii Europene a vizitat proiecte europene din județul Sibiu. În această toamnă, continuă seria de vizite la proiecte finanțate de UE, în timpul Președinției slovace a Consiliului Uniunii Europene. Obiectivul este de a da o recunoaștere a realizărilor românești în utilizarea sprijinului UE pentru a avansa contribuția sa la UE. Tema acestei vizite este ”Transilvania, între tradiție și reînnoire!”

Angajată în misiunea sa de a susține dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru, în beneficiul tuturor cetățenilor săi, ADR Centru urmărește o mai bună promovare a oportunităților conturate prin profilul economico-social și turistic al celor șase județe componente ale Regiunii (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu). Acest demers este susținut și agreat de deciziile Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru creșterea atractivității Regiunii Centru ca pol de dezvoltare economică, pe baza tuturor investițiilor realizate inclusiv din fonduri europene în ultimii ani. În acest sens, și în concordanță cu prioritățile de investiții ale Comisiei Europene, ADR Centru dorește în perioada următoare, să intensifice activitățile de promovare a oportunităților de investiții existente, la nivel local și județean, cu scopul atragerii de noi investitori, de a dezvolta serviciile de sprijin pentru companii, precum și de dezvoltare a legăturii dintre domeniile de cercetare și IMM-uri.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Exagerare a polițiștilor locali din Alba Iulia: Au amendat un șofer că a trecut cu o roată pe spațiul verde și că nu purta mască

Publicat

Un moment în care angajații Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia au exagerat, este descris într-o motivare a instanței de judecată din oraș. 

Mai exact, în momentul în care un bărbat încerca să parcheze o mașina în fața unei clădiri, de pe o stradă din municipiu, polițiștii au apărut și i-au spus că a atins cu o roată spațiul verde. 

Mai mult de atât, când omul a coborât pentru a da explicații l-au amendat și pentru că nu avea masca de protecție pusă pe față. 

Șoferul a mers în instanță pentru a-și căuta dreptate  și până și magistrații Judecătoriei Alba Iulia au precizat că acțiunea polițiștilor a fost una exagerată.

Ce s-a întâmplat mai exact

În data de 1 aprilie 2021, în jurul orei 15.30, șoferul în cauză încerca să parcheze mașina în fața unei case. În acel moment a trecut cu roata pe spațiul verde.

Imediat, doi polițiști locali au văzut momentul și s-au grăbit spre bărbat să îi spună că a încălcat legea și că va fi cel mai probabil sancționat.

Șoferul s-a dat jos din mașină pentru a discuta cu ei, dar în acel moment, polițiștii l-au anunțat că va fi și amendat pentru că nu purta masca de protecție.

În total, polițiștii locali l-au amendat pe bărbat cu 100 de lei pentru că a trecut cu roata pe spațiul verde și 500 de lei pentru că nu a purtat masca de protecție când a coborât din mașină.

Ce au decis judecătorii

Magistrații i-au dat dreptate șoferului.

Ba mai mult de atât, au precizat că tot evenimentul este imputabil polițiștilor care au exagerat.

”Întregul incident este imputabil organelor de poliție care au înțeles să exacerbeze amploarea primei fapte prin intervenția imediată, fără măcar să aștepte coborârea petentului din autovehicul, și în aceste condiții, este de înțeles reacția petentului de a coborî din autovehicul pentru a vedea ce s-a întâmplat, fără a purta masca de protecție în spațiul public deschis și pe o stradă cu circulație pietonală aproape inexistentă.

Ambele procese verbale au fost încheiate în mod netemeinic, motiv pentru care instanța va admite plângerea petentului și va dispune anularea proceselor verbale”, se arată în motivarea Judecătoriei Alba Iulia din data de 4 octombrie 2021.

Drept urmare au anulat cele două procese verbale încheiate de polițiștii locali.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR a finalizat procesul de evaluare a ofertelor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva. 6 firme își dispută contractul

Publicat

CNAIR SA a finalizat miercuri procesul de evaluare a ofertelor pentru lucrările de execuție a Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D.

Investiția este estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

În urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent, s-au calificat, pe primele 6 locuri, următorii ofertanți:

Nr. Crt. Candidat
1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
2. ASOCIEREA SC ALSİM ALARKO SANAYİ TESİSLERİ VE TİCARET A.Ș – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.
3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI
4. STRABAG SRL
5. ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C SpA – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL
6.


ASOCIEREA TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SA – INTRACOM CONSTRUCTIONS SOCIETE ANONYME TECHNICAL AND STEEL CONSTRUCTIONS (INTRAKAT)

În perioada imediat următoare, autoritatea contractantă va transmite Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – etapa de depunere a ofertelor, candidaților antemenționati.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 31.01.2022.

Primii kilometri ai Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, au intrat în lucru acum 10 ani, dar un sector de nouă kilometri din autostradă a rămas neatins.

Este vorba despre un tronson de 9,13 kilometri de autostradă, care cuprinde 2,13 kilometri de tuneluri.

Contractul iniţial de execuţie pentru Secţiunea E a Lotului 2 al A1, cuprinsă între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara) a fost semnat în 2013, dar procedura a fost reluată, iar în prezent, după mai mulţi ani de blocaje şi întârzieri, proiectarea şi execuţia lucrărilor sunt în licitaţie publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ora exactă, la Teiuș. Primăria a cumpărat un ceas stradal cu dispozitiv GPS pentru actualizarea orei direct de la satelit

Publicat

Primăria Teiuș a cumpărat recent un ceas stradal cu LED-uri, cu dublă față, care afișează ora exactă, data, temperatura ambientală dar și mesaje programabile de la calculator. 

Ceasul a costat 4.413,27 de lei, fiind achiziționat recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Ofertantul este Smartsoft Electronic SRL din județul Dolj.

Potrivit descrierii, ceasul are dimensiunile exterioare de 970 mm x 250 mm x 100 mm.

Mesajele programabile se afișează pe un rând cu font de 15 cm simplu, ce asigură o vizibilitate 40-50 metri. Fiecare mesaj poate avea până la 1.400 de caractere, iar la o programare se pot seta până la 5 mesaje.

Afișajul electronic High Power asigură o vizibilitate excelentă pe timp de zi, de la distanțe foarte mari.

Ceasul are un dispozitiv GPS integrat în afișaj pentru actualizarea automată a orei direct de la satelit.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit la 14% în sondaje, sub George Simion și Marcel Ciolacu. Ce partid ar câștiga alegerile

Publicat

iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit în sondaje la 14%, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD. 

Este o scădere dramatică față de sondajul anterior crizei politice, realizat în septembrie, când acesta beneficia de încrederea a 28% dintre cetățeni.

La pachet cu președintele s-a prăbușit și premierul demis Florin Cîțu, care este acum, potrivit sondajului, la o cotă de 7%.

Clasamentul încrederii în politicieni e condus de Rafila (30%), Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%).

Liderul AUR este, în sondajul PSD, peste Iohannis.

Dacian Cioloș e la 13%, imediat după președintele Klaus Iohannis.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, respondenții ar vota cu PSD (40%), PNL (17%), AUR (14%), USR (13%), UDMR (5%).

Principalul vinovat pentru bilanțul pandemiei este văzut guvernul Cîțu (28%), urmat de președintele Klaus Iohannis (14%).

În ceea ce privește criza politică, Iohannis e văzut drept principalul vinovat de 18% dintre respondenți, urmat de PNL (14%), USR (11%) și Florin Cîțu (8%).

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate