Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ambasadorii Slovaciei, Irlandei și Ciprului, în vizită la Alba Iulia, pentru a vedea rezultatele proiectelor europene

Publicat

20161015_095012Ambasadorii Slovaciei, Irlandei, Ciprului, și membri ai Reprezentanței Comisiei Europene la București au fost prezenţi, sâmbătă, la Alba Iulia, pentru a vedea unele rezultate ale proiectelor europene.

La vizita de la Alba Iulia de sâmbătă, 15 octombrie, au participat E.S. Jan Gabor, Ambasadorul plenipotențiar al Slovaciei, E.S. Derek Feely, Ambasadorul plenipotențiar al Irlandei, E.S. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul plenipotențiar al Ciprului, Arkadiusz Michoński, Consilier Ministerial la Ambasada Poloniei, împreună cu Monica Loloiu, Consilier în cadrul Reprezentanței CE la București. Vizita a inclus un periplu în Cetatea Vauban, urmat de o întâlnire oficială, la Muzeul Principia, cu conducerea Consiliului Județean Alba, a Primăriei municipiului Alba Iulia și a Universității „1 Decembrie 1918”.

Invitații străini au vizitat Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, Muzeul Principia, Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” și Catedrala Încoronării. În periplul lor, ambasadorii nu au trecut cu vederea statuile din Cetatea Vauban, cu care s-au fotografiat.

YouTube video

20161015_105724Mai apoi, la întâlnirea ce a avut loc la Muzeul Principia au participat, printre alții, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman și directorul general ADR Centru, Simion Crețu. După o altă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri local, invitații străini au ajuns, sâmbătă după-amiaza, la Aiud, unde au văzut proiectul prin care a fost modernizat Colegiul Național „Bethlen Gabor”.

Reprezentanța Comisiei Europene derulează la nivel național campania „Yes, we care!” („Da, ne pasă!”),pentru familiarizarea ambasadorilor statelor membre UE la București cu proiectele finanțate din fonduri europene în România. Ținând cont de buna colaborare cu RCE, dezvoltată de-a lungul anilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a propus ca Regiunea Centru să fie promovată ca exemplu de bune practici în cadrul acestei campanii.

Astfel, în perioada 14-16 octombrie 2016, va avea loc în județele Cluj și Alba cea de-a patra vizită din cadrul acestei campanii.

În urmă cu un an, delegația de ambasadori ai țărilor membre ale Uniunii Europene a vizitat proiecte europene din județul Sibiu. În această toamnă, continuă seria de vizite la proiecte finanțate de UE, în timpul Președinției slovace a Consiliului Uniunii Europene. Obiectivul este de a da o recunoaștere a realizărilor românești în utilizarea sprijinului UE pentru a avansa contribuția sa la UE. Tema acestei vizite este ”Transilvania, între tradiție și reînnoire!”

Angajată în misiunea sa de a susține dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru, în beneficiul tuturor cetățenilor săi, ADR Centru urmărește o mai bună promovare a oportunităților conturate prin profilul economico-social și turistic al celor șase județe componente ale Regiunii (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu). Acest demers este susținut și agreat de deciziile Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru creșterea atractivității Regiunii Centru ca pol de dezvoltare economică, pe baza tuturor investițiilor realizate inclusiv din fonduri europene în ultimii ani. În acest sens, și în concordanță cu prioritățile de investiții ale Comisiei Europene, ADR Centru dorește în perioada următoare, să intensifice activitățile de promovare a oportunităților de investiții existente, la nivel local și județean, cu scopul atragerii de noi investitori, de a dezvolta serviciile de sprijin pentru companii, precum și de dezvoltare a legăturii dintre domeniile de cercetare și IMM-uri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax