Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Angajaţii firmei de încălţăminte „Futura Calzature” au protestat în faţa Prefecturii Alba. Nu şi-au primit salariile din februarie


Publicat

Câteva zeci de angajaţi ai unei firme de confecţii încălţăminte din Alba Iulia au protestat marți în faţa Instituţiei Prefectului Alba, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit banii pentru munca depusă, din luna februarie. Aceştia, conduşi de liderii de sindicat, au cerut Prefecturii intrarea în faliment a societăţii italiene „Futura Calzature”, pentru că doar aşa ar putea beneficia de şomaj.

Potrivit protestatarilor, patronul italian Simone Landi le-ar fi propus angajaţilor să rămână acasă până în luna mai, când ar fi trebuit să reînceapă munca. Acum, însă, italianul nu mai este de găsit, iar oamenii se întreabă cum vor intra în posesia sumelor de bani. Angajaţii mai susţin că patronul italian este plecat din România şi câ până în prezent nimeni nu mai ştie nimic despre când se va întoarce.

Omul de faceri italian nu este un străin al presei, dar nici al inspectorilor ITM Alba. În luna aprilie, acesta a fost depistat că deţinea nu mai puţin de 100 de angajaţi la negru, iar inspectorii au pasat cazul oamenilor legii, pentru a demara cercetarea penală. Din informaţiile deţinute atunci, societatea a încheiat iniţial contracte pe perioadă determinată până la 31 martie, iar, după expirarea acestora, administratorul ar fi părăsit ţara. Ulterior, acesta s-ar fi întors şi ar fi repornit activitatea la fabrică, cu 100 de oameni în producţie, însă fără forme legale de angajare.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Alba, au fost circa 60 de persoane, angajaţi ai firmei private italiene „Futura Calzature” S.R.L. care au susţinut protestul spontan.

Prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru a primit o delegaţie formată din cinci reprezentanţi ai societăţii care i-au înaintat un memoriu cu principalele revendicări. La întrunire a participat şi inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Dorel Fiţ.

„Se pare că patronul societăţii comerciale Futura Calzature SRL, firmă privată de încălţăminte a încălcat în mod grosolan legea prin desfăşurare de muncă la negru şi evaziune fiscală. Acesta a fugit cu toată marfa, a pus lacăt pe firmă şi nu a desemnat nici măcar o persoană care să încheie relaţiile de muncă în mod legal angajaţilor, pentru ca aceştia să poată primi indemnizaţiile de şomaj. Situaţia este cu atât mai dramatică, cu câte printre salariaţi se regăsesc femei cu copii care  trăiesc de azi pe mâine, pentru că patronul italian nu i-a plătit pe oameni pentru munca prestată de luni întregi”, a declarat prefectul Dan Simedru.

A fost luată decizia de a se acorda asistenţă juridică din partea specialiştilor ITM Alba, pentru ca angajaţii să se poată judeca în instanţă cu celeritate,  în procesele intentate firmei italiene „Futura Calzature” S.R.L., în vederea încetării contractelor de muncă şi a obţinerii indemnizaţiilor de şomaj. Totodată, angajaţii vor acţiona în instanţă firma respectivă pentru a-şi câştiga drepturile salariale restante, urmând să beneficieze de sprijinul autorităţilor şi în acest caz.

Prefectul judeţului Alba, domnul Dan Coriolan Simedru a convocat de urgenţă o şedinţă cu reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii de control pe linie de legalitate şi securitate în muncă, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Garda Financiară, Direcţia de Finanţe, Poliţia Economică pentru a discuta măsurile legale care se impun întreprinse pentru a-i ajuta să-şi reintre în drepturi, iar societatea italiană şi conducerea ei să respecte rigorile legii.

FOTO-VIDEO: Cătălin CrăciunDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. vali

  marți, 22.05.2012 at 13:10

  Va fi aceeasi poveste ca si cu Lider Prodcarn. Probabil ca patronul e plecat deja prin Dubai.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Suspendarea permisului de conducere nu mai poate fi anulată. Decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat

Suspendarea permisului nu mai poate fi anulată.

Suspendarea dreptului de a conduce, alături de sancțiunea amenzii, în cazul abaterilor grave ale conducătorilor auto este dispusă, conform Codului Rutier, prin același proces-verbal prin care se aplică și amenda.

Până acum, judecătorii nu aveau o practică unitară, rămânând la latitudinea fiecăruia dacă se pronunțau asupra măsurii de suspendare a permisului.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în data de 12 aprilie 2021, printr-un recurs în interesul legii, asupra acestor aspecte aplicate în mod neunitar de către instanțele de judecată, potrivit Sindicatului Polițiștilor Europol.

Conform statisticilor elaborate de Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, în cursul anului 2020, în  România s-au produs 6273 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 1647 de persoane, 5484 fiind rănite grav, iar  2155 au fost rănite ușor.

Dintre principalele cauze ale producerii acestora, conform statisticilor putem aminti:

 • neacordare prioritate pietoni = 607;
 • depășire neregulamentară = 233;
 • conducerea sub influența alcoolului = 214;
 • neasigurare la schimbarea direcției de mers = 213;
 • neasigurare mers înapoi = 131;
 • circulație pe sens opus = 129;
 • întoarcere neregulamentară = 32;
 • nerespectare reguli trecere de cale ferată =27;
 • nerespectare semnalizare semafor = 27;
 • neasigurare schimbare bandă = 26;
 • conducere sub influența drogurilor = 5;
 • nerespectare indicatoare rutiere de obligare sau reglementare = 2.

Suspendarea dreptului de a conduce, alături de sancțiunea amenzii, în cazul abaterilor grave ale conducătorilor auto este dispusă, conform Codului Rutier, prin același proces-verbal prin care se aplică și amenda.

Iar până acum, judecătorii nu aveau o practică unitară, rămânând la latitudinea fiecăruia dacă se pronunțau asupra măsurii de suspendare a permisului.

Pentru reglementarea acestor situații, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în data de 12 aprilie 2021, printr-un recurs în interesul legii, asupra acestor aspecte aplicate în mod neunitar de către instanțele de judecată.

Judecătorii nu se mai pot pronunța

Astfel, judecătorii, în momentul analizării unei contestații depuse împotriva unui proces-verbal de constatare a contravenției care include și măsura suspendării dreptului de a conduce nu se mai pot pronunța asupra proporționalității măsurii. ab24

Cu alte cuvinte, după noile reglementări, aceștia nu se mai pot pronunța cu privire la necesitatea suspendării dreptului de a mai conduce autoturisme pe drumurile publice sau nu și, prin urmare, nici nu mai pot să  înlăture sau să reducă această măsură complementară, în funcție de datele și contextul problemei.

Sursă: Sindicatul Europol

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Aviz favorabil pentru liberarea condiționată a lui Dragnea, din partea comisiei din penitenciar. Decizia se va lua în instanță

Publicat

Comisia de specialitate din Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea mai devreme din închisoare a lui Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că cererea de liberare condiționată a fost depusă de avocata lui Dragnea, iar comisia din penitenciar a depus la instanță avizul favorabil.

Decizia finală va fi luată de instanță. Ședință de judecată a fost programată să aibă loc pe 27 aprilie, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Dragnea a întrunit fracţia de două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate necesară pentru un astfel de demers.

Citește și: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO Mesajul emoționant al unui pacient al Spitalului din Aiud pentru medicii care i-au salvat viața: M-am născut a doua oară

Publicat

”M-am născut a doua oară, mulțumesc întregului personal al Spitalului din Aiud și lui Dumnezeu – cei care m-au readus la viață”, este mesajul plin de emoție postat de Emil Ficior, un bărbat de 39 de ani, din Ocna Mureș, care a ajuns în stare gravă pe secția ATI, după ce a luat COVID.

Am stat de vorbă cu Emil, în timp ce aștepta să i se facă externarea din spital. În mesajele pe care le-am schimbat ne-a spus că acum se simte bine, dar asta datorită celor care i-au salvat viața. 

Emil nu credea în COVID, nici nu știe exact de unde a contactat virusul. 

La un moment dat, au început să îl doară articulațiile, să aibă o stare de somnolență și să aibă saturație mică. Trebuia să iasă pe balcon pentru a putea avea aer, ne-a povestit acesta.

A stat în starea în care se afla timp de aproape 4 zile, nu a mers la medic, iar starea s-a agravat. Când într-un final a fost văzut de medicul de familie, acesta l-a trimis să își facă un test COVID.

Însă, nu a mai apucat să știe rezultatul testului de a doua zi, că starea sa de sănătate s-a agravat foarte tare.

În data de 7 aprilie a fost depistat pozitiv, dar și internat pe secția ATI a spitalului din Aiud. Două zile mai târziu, bărbatul era conectat la aparatele de oxigen, din cauza faptului că nu putea respira fără ajutorul acestora.

În starea în care era, a reușit să facă un live video pe Facebook, în care le-a transmis celor care îl urmăreau să aibă grijă de ei și să nu mai ia în glumă virusul.

”Nu am crezut în COVID”, spunea bărbatul în timpul live-ului, cu masca de oxigen pe față.

14 zile mai târziu, bărbatul a postat un mesaj de mulțumire pentru cei care i-au salvat viața.

”Mulțumesc întregului personal al Spitalului din Aiud, ATI, infirmiere, asistente, care și-au dat silința să ne țină în viață”, ” nu am cum să mă răsplătesc toată viața mea, spun doar atât, că mulțumesc că ați fost alături de mine”.

”Încă o dată vă spun medicii și toți de aici fac tot ce pot pentru a ne salva, veniți la timp și nu stați acasă că poate o să vă fie fatal”, și-a încheiat bărbatul mesajul de mulțumire pentru cei care i-au salvat viața.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Descinderi la traficanții de droguri din Alba și alte 3 județe. Cultură indoor cu 19 plante de cannabis, găsită la percheziții

Publicat

mascati, politie

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au făcut, miercuri, 38 de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila.

În prezent, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate efectuează 38 de percheziții domiciliare în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2020 și până în prezent, o grupare de criminalitate organizată ar fi acționat în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, iar membrii acesteia ar fi desfășurat, în mod coordonat, activități de procurare, transport, deținere și comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis), sau substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate până în prezent, au fost descoperite și ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, 35.000 de euro și alte bunuri.

În cursul acestei zile, vor fi puse în aplicare 31 de mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Activitățile beneficiază de sprijinul colegilor specializați în combaterea criminalității organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Brașov, precum și al jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și structurilor teritoriale ale S.A.S., sub coordonarea S.I.A.S..

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate