Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Aparatură medicală la maternitatea Spitalului Județean Alba, donată de Organizația Salvați Copiii

Publicat

Un incubator, o masă radiantă cu modul de resuscitare și un analizor gaze sangvine au fost donate secției de neonatologie a Spitalului Județean Alba de către Organizația Salvați Copiii și Libris. Donația se ridică la suma de 21.000 de euro.

Maternitatea sputalului Județean Alba va putea să asigure o intervenţie medicală imediată şi adecvată în cazurile de prematuritate, având la dispoziţie o masă radiantă în valoare de 7.500 euro, un analizor de gaze sangvine, a cărui valoare se ridica la 6.500 de euro și un incubator terapie intensivă în valoare de 7.000 euro.

În maternitatea Alba Iulia se nasc anual în jur de 1.200 de copii, dintre care 130 prematuri.

„Am venit aici pentru că aveți o maternitate de grad doi care îngrijește foarte mulți copii născuți prematur. Din 1.178 de nașteri în 2017, peste 10% s-au născut prematur și au nevoie să fie tratați în unitatea de Terapie Intensivă și acolo aveți nevoie de echipamente de maximă performanță. Este o maternitate care deservește tot județul și, din punct de vedere al mortalității infantile, Alba stă mult mai bine decât media pe țară care e de 7,3, aici e 6,2, însă aveți un număr mare de nașteri premature și aveți nevoie de echipamente”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii.

Aparatura donată secției de neonatologie este de importanță majoră, spune dr. Angela Groza, şef secție neonatologie, care a și explicat de ce sunt necesare aceste aparate.

„Incubatorul asigură confortul termic și oxigenul necesar supraviețuirii prematurilor, parametrii fiind monitorizați pe monitorul inclus al incubatorului. Masa radiantă asigură monitorizarea nou-născuților cu diferite patologii, confort termic, oxigen și are inclus și modulul de fototerapie pentru tratamentul icterului la nou născuți, iar accesul la această masă este liber pentru îngrijirea și tratamentul copiilor. Analizorul de gaze sangvine este absolut necesar pentru terapia intensivă și determină echilibrul acido-bazic, gazele sangvine și electroliza. Aceste echipamente de ultimă generație salvează viețile nou născuților și în acest context mulțumim Organizației Salvații Copii și companiilor care au participat la acest proiect”, a declarat dr. Angela Groza.

Amalia Năstase, ambasador al campaniei, a vorbit despre nevoia ca fiecare dintre noi să îşi asume cauza socială a prematurilor:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax