Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Aproape 300 de avioane, nave, maşini de luptă sau soldaţi în miniatură. S-a deschis Salonul internațional de machete statice, Alba Iulia 2016

Publicat

20161129_112941Cea dea XI-a ediție a Salonului internațional de machete statice – Alba Iulia 2016 și-a deschis porțile la Muzeul Național al Unirii. Timp de două luni, albaiulienii și vizitatorii vor putea admira 260 de machete realizate de modeliști din România, Ungaria şi Italia. Toate exponatele sunt replici fidele din domeniul aviaţiei, ale vehiculelor şi a navelor de luptă sau din alte scene inspirate din realitate. Exponatele vor putea vizitate de public până la 29 ianuarie 2017.

„Este un salon pe care cu drag îl găzduim la noi la muzeu deoarece, pe lângă istorie, este vorba de pasiune. Dacă vă uitați la diorame sau la navele cu sute, mii  de piese chiar, o să vedeți că doar pasiunea te pot împinge sa faci astfel de lucruri. Toate aceste machete respectă în aproape în tocmai modele reale, sunt anumite amănunte care nu pot fi făcute, dar sunt anumite piese pe care le puteți vedea în care și aparatura de bord este redată fidel” a spus directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

20161129_113505Ovidiu Socaciu de la Asociaţia Modelism Alba a declarat ca anul acesta expoziția se bucură de participarea a 30 de modeliști cu aproximativ 300 de exponate.

„Noi am încercat ca în fiecare an să structurăm această expoziție pe perioade istorice, pe categorii de tehnică. Fiecare model este o replică fidelă, atât cât permite scara la care a fost realizată macheta respectivă, la ceea ce a existat sau există la ora actuală în lume. Anul acesta avem o participare mai bogată pe partea de navă”, spune Ovidiu Socaciu.

Cei interesați să admire exponatele, o vor putea face până în data de 29 ianuarie 2017.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax