Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Arena Platoș din Păltiniș, stațiunea perfectă pentru începători și familiile cu copii

Publicat

YouTube video

Șase pârtii, mici dar foarte bine întreținute, instanații de telescaun și teleschi, personal amabil și calificat, gata să te ajute în orice moment, mâncare bună și un vibe de străinătate. Toate astea se află la doar 100 de km de Alba Iulia, la Arena Platoș din Păltiniș. Este adevărat că dimensiunea pârtiilor nu este satisfăcătoare pentru un schior cu experiență, însă este cea mai bună alternativă pentru începători și mai ales pentru familiile cu copii. 

Iarna este mult mai frumoasă pe pârtie, iar dacă vrei să te bucuri de zăpadă, confort și siguranță – adică fără să te gândești că poţi rămâne blocat cu mașina în vârf de munte ori să nu găseşti zăpadă de schiat şi instalațiile nefuncţionale – cea mai bună alternativă în centrul României este Arena Platoș.

De la Alba Iulia până la Păltiniș faci aproximativ o oră, pe asfalt, deci poate fi o alternativă și pentru o zi fără cazare. Stațiunea se află pe partea stângă a drumului și încă de la intrare te simți ca și cum ai fi ajuns într-o stațiune austriacă în miniatură. Unul dintre cei care au investit aici este chiar cetățean austriac, din regiunea Tirol.

Pârtiile nu sunt lungi și nu au un grad de dificultate mare, adresându-se în special familiilor cu copii și începătorilor. Sunt în schimb excelent întreținute, au vreo 7 tunuri de zăpadă alimentate dintr-un lac artificial făcut de reprezentanţii locaţiei, lucru care le permite să funcționeze chir și atunci când natura nu-i ajută, sunt iluminate și dotate telescaun și teleschi. Mai au cei de la Arena Platoș o super-şcoală de schi și snowboard, cu 12 instructori amabili, la fel ca și restul personalului, care te ajută fără să se enerveze că le-ai blocat teleschiul sau chiar opresc telescaunul, astfel încât cei mici să coboare în siguranță.

Prețurile pentru urcări sunt apropiate de cele din alte stațiuni din țară. Pentru o zi întreagă, un skipass costă 83 de lei (preț întreg pentru adulți). Totuși, acesta nu te va ajuta la lăsarea serii, pentru că vei avea nevoie de un skipass pentru nocturnă, care costă 68 de lei. Poți alege să-ți încarci cartela cu puncte și să faci doar câteva urcări; de exemplu 30 de puncte costă 53 de lei și poți să faci 7 urcări cu telescaunul (4 puncte urcarea).

De ce este stațiunea perfectă pentru familie?

La Arena Platoș, sigur nu ai cum să te plictisești, iar copiii vor fi și mai încântați. Există pârtii pentru sanie și un fun park unde cei care vor senzații tari pot sări cu colacul direct pe o saltea gonflabilă.

La baza pârtiilor sunt amenajate locuri de luat masa, șezlonguri pentru zilele cu soare, tonete cu mâncare și un apreski în cazul în care vi se face frig și vreți să intrați la căldură. Cei care vor să mănânce au o sală de mese separată, așa că nu veți ieși din apreski cu hainele mirosind a mâncare.

Prețurile sunt accesibile: puteți cumpăra un hot dog cu 10 lei, un cheeseburger cu 18 lei, cartofi prăjiți cu topinguri la 12 lei, un pahar de vin fiert – 6 lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax