Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Atelier de lupte pentru copii la Tabăra Dragonilor de Transilvania și demonstrații de mânuire a steagurilor în Piața Toboșarului

Publicat

YouTube video

Prima zi a „Zilelor Cetății Medievale” a adus pe lângă grandioasa parada de deschidere, ateliere de tabere și dansuri medievale, multe alte activități care s-au desfășurat pentru albaiulienii de toate vârstele. Copii au intrat în „lumea cavalerilor” și pentru o zi s-au „luptat” împreună cu prietenii lor la Tabăra Dragonilor de Transilvania.

Primul eveniment măreț din Alba Iulia, „Zilele Cetății Medievale”, a adus acțiune și divertisment în Alba Iulia, în prima zi. Chiar dacă a fost „Sâmbăta Floriilor”, albaiulienii au profitat de vremea bună de afară și au dat o tură prin Șanturile Cetății pentru recreere și pentru a vedea ce au pregătit organizatorii acestui eveniment.

De la ora 18:00, albaiulienii au putut admira un micuț spectacol de dans medieval oferit de către elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Liceenii au demonstrat că sunt foarte documentați în privința dansurilor medievale. La nici jumătate de oră după frumosul dans, în Piața Toboșarului au apărut stegarii de la Argotica, care au încântat publicul cu o spectaculoasă demonstrație de mânuire a steagurilor. Aceștia au sustras de la albaiulieni ropote de aplauze, timp în care copii își trăgeau de mână părinții pentru a le spune că și ei și-ar dori să reușească să facă așa ceva.

După scurt timp,  în Tabăra Dragonilor de Transilvania s-au desfășurat un spectacol interactiv pentru copii. Ordinul Dragonilor din Transilvania a izbutit să îi încânte pe micuții albaiulieni prin tehnicile lor de atac și apărare împotriva dușmanilor. După o luptă strânsă între fetele din Ordinul Dragonilor din Transilvania a venit și rândul copiilor care cu ajutorul unor săbii confectionate din lemn, acoperite cu bureți s-au luptat alături de prietenii lor care pentru a vedea „cine e cel mai tare”.

Un alt spectacol care a atras privirile a câtorva sute de albaiulieni a fost cel oferit de Scutierii din Muchlbach, care alături de domnișoarele din  Muchlbach au dansat în stil medieval. „Cireașa de pe tort” a venit după ce sebeșenii din Muchlbach au observat că adversarii lor, trupele Ordinului Dragonilor din Transilvania, nu mai apar la războiul cavalerilor. Astfel, au oferit un nou spectacol de dans supranumit „Dansul Crâșmăriței”, care a sustras o mulțime de aplauze din partea publicului albaiulian.

Pentru cei care au ratat aceste evenimente mai au o șansă să le vadă, întrucât ele vor fi din redate publicului în cea de a doua zi a „Zilelor Cetății Medievale”.  Pentru mai multe detalii, vezi aici programul zilei de duminică.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax