Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO VIDEO: Au început lucrările la unul dintre cele mai proaste drumuri din Alba. Localnic: ”De data asta s-au ținut de cuvânt”

Publicat

Au început lucrările pe DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș, unul dintre cele mai proaste din Alba. Ani de zile, oamenii din zonă s-au plâns de starea drumului, cu atât mai mult cu cât unii erau obligați să îl străbată zilnic, spre serviciu. 

În prezent, se lucrează în zona dinspre Fărău spre Alecuș, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.

Drumul are o lungime de 12 kilometri. Lucrările vor fi efectuate de către DPL Alba, termenul de execuție fiind de 18 luni. Valoarea proiectului este de 16,5 milioane lei, fără TVA.

Oamenii sunt extrem de bucuroși că în sfârșit au început lucrările. Un cititor Alba24 a transmis o filmare din zonă.

”Am o mica știre. Au început lucrările la drumul județean 107 V Sânmiclăuș – Alecuș. Se pare că de data aceasta s-au ținut de cuvânt” a transmis cititorul.

”Pentru a se crea front de lucru, au fost deja pichetați peste 3,5 km pentru a se putea veni ulterior cu partea de terasamente și se lucrează la montarea podețelor tubulare, în total 37 de bucăți.

Modernizarea acestui drum ajută dezvoltarea economică a zonei, facilitând legătura dintre polul economic de dezvoltare Blaj și viitoarea stațiune balneară Ocna Mureș.

Totodată, se creează o rută alternativă între Municipiul Blaj şi zona Turda – Unirea, cu autostrăzile A 10 şi A 3” a spus vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Drumul propus spre modernizare va avea o platformă de 7 m, o parte carosabilă de 5,5 m, acostamente de 2 x 0,75 m (benzi de încadrare 2 x 0,25 m).

Structura rutieră urmează să fie alcătuită din:

  • 20 cm strat de formă
  • 20 cm strat de fundație din balast
  • 20 cm strat de bază din piatră spartă
  • 6 cm strat de legătură cu beton asfaltic deschis BAD 22.4
  • 4 cm strat de uzură cu beton asfaltic BA 16

Sunt prevăzute, de asemenea, lucrări pentru evacuarea apelor pluviale, înlocuirea podețelor și amplasarea unor podețe noi, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, realizarea acceselor la proprietăți și lucrări pentru siguranța circulației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax