Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Avanpremiera piesei „Punguța cu 2 bani”, la Teatrul „Prichindel”. Declaraţiile regizorului și actorilor, după prima reprezentație

Publicat

YouTube video

Avanpremiera piesei de teatru „Punguța cu doi bani”, de Ion Creangă, a avut loc vineri, la Teatrul de păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și a fost urmată de o conferință de presă, la care au participat actorii, regizorul piesei, Gabriel Apostol și directoarea teatrului, Ioana Bogățan.

Copiii de la Grădinița nr. 13 din Alba Iulia au avut ocazia să participe, vineri dimineață, la avanpremiera piesei de teatru „Punguța cu doi bani”, de Ion Creangă, care a avut loc la Teatrul „Prichindel”. Micuții s-au arătat încântați de povestea prezentată de actorii teatrului albaiulian, aplaudând și răspunzând la întrebări, fie ele și retorice, ale artiștilor de pe scenă.

Piesa a fost urmată de o conferință de presă, în cadrul căreia actorii de animație, regizorul piesei, Gabriel Apostol, dar și directoarea Teatrului „Prichindel”, Ioana Bogățan, și-au prezentat viziunea despre lumea poveștilor și au explicat faptul că „Punguța cu 2 bani” nu este un spectacol doar pentru cei mici, ci este o poveste de referință, din care chiar și un adolescent are ce învăța.

Aceasta a fost prima colaborare pe care regizorul și actorul Gabriel Apostol, de la Teatrul „Țăndărică” din București o are cu teatrul de păpuși din Alba Iulia: „Sunt extrem de bucuros și onorat că cei de la Teatrul <Prichindel> m-au invitat la Alba Iulia. Pot să declar că cu ei a fost dragoste la prima vedere. Am întâlnit o echipă foarte talentată și am creat o legătură strânsă. Eu nu am montat niciodată piese, dacă nu am simțit empatie față de cei cu care am colaborat. Toată lumea din acest teatru a contribuit la realizarea acestui spectacol și a făcut-o cu și din pasiune. Pot să spun că actorii teatrului de animație merită statui”, a declarat Apostol.

„E un efort constant pentru noi, cei de la Teatrul <Prichindel>, pentru că suntem un teatru mic, fără dubluri ale actorilor. Încercăm să creăm piese care să nu se adreseze doar copiilor de 2-3 ani, ci fiecare în parte să aibă câte ceva de învățat din tot ce vede aici. Punguța cu 2 bani este un spectacol deosebit și special. Te impresionează din momentul în care intri în sală datorită scenografiei de excepție, plină de culoare și imaginație, semnată Marian Sandu. Nici nu te așezi bine pe scaun, iar muzica originală, compusă de compozitorul Dan Bălan, îți captează toată atenția și te introduce într-o lume a satului românesc de odinioară. Personajele sunt interpretate cu mult talent și umor de către actorii teatrului, muzică bună, umor, voioșie și multe povețe, totul îmbrăcat într-o regie remarcabilă”, a spus managerul teatrului, Ioana Bogățan.

Echipa spectacolului este formată din actorii Viorica Boda, Teodora Popa, Amalia Pop, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan; Gabriel Apostol – regia artistică și scenariul; Marian Sandu – scenografie; Dan Bălan – muzica; Oriana Pelladi, Marian Sandu – pictură și sculptură; Elena Scorțeanu – regizor tehnic; Levente Szöcs – maestru sunet; Ovidiu Tămășan – maestru lumini; Ilie Petrescu, Horia Oargă – tehnicieni scenă; Mirela Tămăşan – realizare costume; Marin Goia – construcție decor; Ioana Bogățan – manager teatru, iar pregătirile pentru această piesă au durat aproximativ 3 luni.

Premiera piesei „Punguța cu 2 bani” va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Teatrul de păpuși „Prichindel”, iar prețul biletului este de 5 lei. Aceasta va fi de fapt cea de-a doua reprezentație a piesei lui Ion Creangă, prima având loc în anul 1995, în regia Corneliei Daniel.

Totodată, pentru perioada următoare, actorii se pregătesc intens pentru cele două festivaluri de teatru, care vor avea loc în luna mai, la Arad (cu piesa „Zulenka”) și la Chișinău (cu piesa „Punguța cu 2 bani”), urmând apoi cele de la Cluj, Oradea, Galați și București. În același timp, Teatrul „Prichindel” își dorește să realizeze câteva spectacole care se vor juca vara aceasta, în Piața Cetății din Alba Iulia.

„Ne dorim să jucăm și în sate, dar eu nu merg pe principiul de teatru în școli și grădinițe, pentru că s-ar pierde atmosfera din sala de teatru. În acest sens, Consiliul Județean Alba și-a propus realizarea unui proiect prin care copiii de la sate vor fi aduși la noi la teatru”, a mai declarat managerul teatrului.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax