Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Avocații români au celebrat la Alba Iulia contribuția profesiei lor la Marea Unire de la 1918

Publicat

Contribuția avocaților la Marea Unire de la 1918, a fost celebrată la Alba Iulia de peste 300 de avocați din Baroul Alba  și colegi de la alte barouri din țară. În cadrul evenimentului a fost lansat și un volum omagial despre avocații care au luat parte la procesul de întregire a neamului românesc. 

Peste 300 de avocați ai Baroului Alba și de la alte barouri din țară, au fost prezenți sâmbătă, la Alba Iulia pentru a lua parte la conferința „Contribuția Avocaților la realizarea Marii Uniri”.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România și a avut ca și obiectiv sublinierea importanței avocaților în procesul de întregire al țării care a avut loc acum 100 de ani.

Sesiunea a fost condusă de președintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea și decanul Baroului Alba, avocatul Mihai Baco.

Un mesaj către unitate în an de Centenar a fost transmis și de reprezentanții autorităților locale prezente la eveniment, prefectul de Alba Dănut Hălălai, președintele Consiliului județean Ion Dumitrel și primarul Mircea Hava.

Reprezentanții justiției albaiuliene care au luat cuvântul pe scenă au fost vicepreședintele Curții de Apel Aurel Mocanu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Ilie Narița și procurorul general al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Ștefan Dan Cioancă.

Pe lângă comemorarea avocaților care au fost prezenți în 1918 la Marea Unire, în cadrul sesiunii au fost îmnânate plachete aniversare pentru întreaga carieră mai multor avocați din țară.

YouTube video

Momentul cel mai așteptat al evenimentului a fost lansarea volumului omagial „Contribuția avocaților din Transilvania și Banat la realizarea Marii Uniri”, scris de avocații Mirel Ionescu și Lazăr Gruneanțu.

Cuvântul de încheiere a evenimentului a aparținut decanului Baroului Alba, Mihai Baco, care a anunțat că Baroul Alba va organiza în data de 29 iunie, cel mai important eveniment al anului pentru lumea justiția din Alba Iulia, conferința internațională „Independența și imparțialitatea justiției în jurisprudența Curții Europene a drepturilor omului”. Eveniment la care sunt așteptate personalități importante ale justiției din țară dar și din străinătate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax