Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Bananele de Alba Iulia, la a treia recoltă. Ciorchinii uriași din sera cu minuni de la Schit

Publicat

După ce în toamna anului trecut va făceam cunoștință cu sera plina de minuni a domnului Nelu din Alba Iulia vă arătăm acum că bananierii românești au continuat să producă fructe multe, sănătoase și bio, pe ciorchini uriași dezvoltați din florile violet.

VEZI: VIDEO/FOTO: Prima recoltă de banane produse în Alba Iulia. La cules de fructe exotice, în ”sera cu minuni”

Așa cum veți vedea în materialul video filmat în urma cu câteva săptămâni, ciorchinii sunt atât de grei încât se rup sub propria greutate. Proprietarul serei din Alba Iulia spune că încearcă să-i lege pentru a nu cadea însă nu reușeste tot timpul. Un astfel de ciorchine plin cu banane s-a rupt recent și a fost pus la copt ca pe vremuri, la loc întunecos și răcoros.

Povestea bananierilor din Alba Iulia a ajuns la multi cititori din țară care nu contenesc să se mire și care cer prin comentarii lăsate la Facebook și pe Alba24 informații.

Unii doresc să cumpere “banane de Alba”, alții vor să viziteze sera, iar o invatatoare din Arad chiar ar vrea să vina cu un grup de copii în vizită.

Sera domnuli Nelu din Alba Iulia te poartă într-o poveste fantastică. Intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu zice mare lucru, te „teleportează” într-o pădure tropicală în miniatură. Doi bananieri imenși, de peste 6 metri fiecare, înconjurați de lămâi, portocali, smochini, toți cu roade pe crengi.

Plantele au fost cumpărate acum circa doi ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale.

Domnul Nelu nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, dar mare iubitor de natură și de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră și le-a dat zilnic ce trebuie: apă, căldură și îngrijire.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Calin Drăgan

    duminică, 05.01.2020 at 23:10

    Doamne ajută! Am dori si noi sa vizitam sera cu banane cu copiii. Ati putea sa ne spuneți pe ce strada in zona Schit se afla? Multumim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax