Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: Baschetbalistele CSU Alba Iulia ÎNFRÂNTE de rivalele de la Sepsi Sf. Gheorghe. Elevele lui Popov au pierdut meciul acasă cu 63-73

Publicat

csu alba iulia, sepsi sf gheorghe Miercuri s-a disputat una dintre cele mai importante și așteptate partide pentru echipa universitară, CSU Alba Iulia, care a întâlnit acasă pe Sepsi Sf. Gheorghe, în cea de-a XXII-a etapă a Ligii Naționale de baschet feminin. Fetele de la CSU Alba Iulia au pierdut în fața rivalelor de la Sepsi Sfântu Gheorghe cu  diferență de 10 puncte. Scorul final al partidei a fost de 63-73.

Disputa de la sala de sport a Univeristăţii din Alba Iulia a fost una intensă, datorită rivalității din ultimele sezoane dintre cele două echipe, cât și a celor doi antrenori principali, sârbul Miroslav Popov de la CSU, respectiv bosniacul Zoran Mikes de la Sepsi.

La pauză scorul partidei disputate la Alba Iulia a fost unul strâns, 30-31. Cu toate acestea la finalul sfertului patru, tabela arăta 57-57, motiv pentru care s-a cerut prelungirea meciului cu 5 minute. La finalul partidei fetele lui Popov au pierdut unul dintre cele importante meciuri pentru echipa universitară cu 10 puncte diferență, 63-73.

Scorul pe sferturi: 17-13, 13-18, 14-14, 13-12, 6-16.  Pentru CSU Alba Iulia au marcat Ogowumi Agumbiade (15 puncte), Valencia McFarland (15 puncte), Jessica Kuster (13 puncte), Alexandra Uiuiu (10 puncte), Elisabeth Pavel (6 puncte).

Marcatoarele de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe sunt Stefanie Muephy (20 puncte), Janeesha Jeffery (17 puncte), Maria Florina Pășcălău (14 puncte), Tyranny Dominique Marshall (12 puncte), Annemarie Părău (2 puncte).

YouTube video

Cele două formații sunt și în acest an contracandidate la lupta pentru câștigarea campionatului, astfel că rezultatul contează mult pentru o plasare cât mai bună înaintea playoff-ului.

Până în acest moment Sepsi are o linie de clasament mai bună în Liga Națională, cu 20 victorii și 2 înfrângeri, ocupând poziția a doua în Liga Națională, în timp ce gazdele din această seară se poziționează pe locul 4, cu 16 succese și 4 meciuri pierdute.

Universitarele au reușit să se impună în noul an pe terenul campioanei en-titre, CSM Tîrgoviște, dar și în fața formațiilor Univ. Cluj-Napoca, BCM Timișoara și Univ. CSM Oradea, însă au pierdut disputa cu CSBT Alexandria, în urma unui joc cu un final de infarct.

Cele două competitoare sunt calificate și în Final Four-ul Cupei României la baschet feminin. Astfel, CSU Alba Iulia a reușit accederea la turneul final trecând în sferturile de finală cu scorul general de 180-145 de CSM Satu Mare după ce a câștigat ambele manșe.

În primul tur al competiției, în optimile de finală, echipa din Alba Iulia a depășit pe Nova Vita Tg. Mureș cu scorul 201-120. În ceea ce privește Sepsi Sf. Gheorghe, covăsnencele au reușit performanța de a elimina din competiție campioana națională, CSM Tîrgoviște, în optimi de finală, de o manieră impresionantă, izbutind calificarea în manșa retur cu o victorie la o diferență de 26 de puncte (scor 86-60), după ce au cedat în tur cu 73-60. În sferturile de finală trupa lui Mikes a avut o misiune mai ușoară și a trecut de BCM Timișoara, cu două victorii clare, ambele dispute având loc la Sf. Gheorghe.

În întâlnirile directe, scorul este favoarabil echipei din Alba Iulia, 9-1 pentru CSU, iar universitarele au câștigat ultimele 8 dispute față în față. În ultima dintre ele, jucată în Sala Katy Szabo din Sf. Gheorghe, CSU s-a impus, scor 77-74, în urma unei partide extrem de echilibrate, însă cu formația antrenată de Popov la conducere în mare parte din meci.

În privința loturilor de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, cele formații dispunând de cinci (CSU), respectiv patru (Sepsi) jucătoare din străinătate, dar și de sportive autohtone valoroase, experimentate și cu prezențe la echipa națională. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și două junioare. La conducerea echipei se află sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu.

De cealaltă parte, la trupa din județul Covasna, condusă de pe bancă de bosniacul Zoran Mikes se regăsesc patru sportive de peste ocean, dar și românce cu nume sonore: Annemarie Părău, Florina Pășcălău și Cristina Cutaș. Noutatea față de partida tur la Sepsi este americanca Tyaunna Marshall, sosită în pauza de iarnă în locul conaționalei Christall Caldwell, care a părăsit echipa.

În lotul din acest an al formației din Sf. Gheorghe se regăsesc două sportive care au evoluat în trecut și la CSU Alba Iulia și anume Annemarie Părău (sezonul precedent 2013/2014), respectiv Taneisha Harrison (sezonul 2011/2012). De asemenea, universitara Larisa Toma a trecut cu câteva sezoane în urmă pe la Sepsi.

FOTO – VIDEO: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax