Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Bătrânele” de lux, scoase la expoziție. Mașini de top la Retro Parada Primăverii la Alba Iulia

Publicat

Mașini vechi de 60 de ani dar care par „scoase din cutie” au fost expuse sâmbătă pe Platoul Obeliscului lui Horea din Cetatea Alba Carolina la  ediţia 2018 a Retro Paradei Primăverii. Evenimentul este organizat, în aceeaşi zi, în alte 28 de oraşe ale ţării. 

La parada de la Alba Iulia au fost expuse autoturisme de epoca din marcile Jaguar, Ford, VW, UAZ, Renault, Mercedes Benz, Nissan,GB, Packard si Aro, cândva mândria constructorilor romani de autovehicule.Vedetele ediției speram ca vor fi un Ford Model A, fabricat în 1929 și binecunoscutul Aro M 461 cunoscut de nostalgici ca IMS, fabricat în 1967.

„La nivelul filialei Alba avem 42 de membri și peste 150 de mașini istorice. Acestea nu pot fi expuse de fiecare dată din cauza spațiului și pentru că unele dintre ele, vă dați seama că au o vârstă și necesită întreținere, necesită restaurare și atunci multe dintre ele se fală prin ateliere la acest moment. Sperăm ca la parada din toamnă să prezentăm mai multe mașini și mai variate din punct de vedere al mărcilor. Vom avea ca și o premieră două campioane românești și o autoutilitară” a declarat  Mircea Grava, președintele filialei Alba Iulia a Retromobil Club România.

Aceste hobby este destul de costisitor, iar cei care se ocupă de asta știu cel mai bine. Cu cât mașina este ma de top cu atât întreținerea este mai scumpă pentru că dacă ai o mașină de lux piesele se găsesc destul de greu. Nici consumul nu este chiar mic și atunci când scoți o astfel de bijuterie la plimbare trebuie să ai rezervorul plin.

„Aceste mașini sunt dotate cu motoare clasice, asta însemnând acel motor pe carburator deci vă dați seama cam cât poate consuma o astfel de mașină, între 15 și 30 de litri la suta de kilometri” a mai spus Mircea Grava.

Cea mai „performantă” mașină expusă la Alba Iulia a fost un Ford Mustang, visul oricărui tânăr american din generația de aur. Are un motor de 6000 de cm și peste 170 de cai putere.

Toate evenimentele Retromobil Club din acest an se vor desfasura sub auspiciile Centenar Marea Unire si Jubileu 20 de ani de acivitate in ROMANIA a RCR.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax