Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Beneficiarii locuințelor sociale de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia au intrat în posesia apartamentelor


Publicat

Cei 23 beneficiari de locuințe sociale din imobilul situat pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia au intrat, vineri, în posesia apartamentelor. Procedura de predare s-a desfășurat începând cu ora 13.00, iar „catalogul” a fost strigat de primarul Mircea Hava.

Blocul de locuințe sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari, situat în Alba Iulia, pe strada Marcus Aurelius, nr.51, Bl.A3 cuprinde un număr de 25 de locuințe. Dintre aceștia, doar 23 au venit să își revendice apartamentul, Mihaela Jurcă și Elena Lazăr renunțând la locuința oferită de primărie.

Primarul Mircea Hava a ținut să îi atenționeze pe cei care și-au primit noua casă că aceasta trebuie întreținută și cheltuielile trebuie plătite la timp.

„Găsiți un reprezentant dintre dumneavoastră care să citească consumurile. Trebuie plătit. Să nu avem discuții că se ia apa. Blocul este al primăriei, administrația este a primăriei, puteți să stați aici un milion de ani, dar cheltuielile trebuie plătite. Nu aș vrea să ajungem la evacuări”, le-a spus primarul Mircea Hava.

Pe lângă primar, la primirea proprietarilor au mai participat viceprimarul Dorin Șerdean, dar și conilierii locali Rareș Buglea, Bogdan Medrea și Horațiu Clepan.

Vă prezentăm lista de repartizare a locuințelor sociale:

Cristina Elvireanu – punctaj 72, două persoane, un copil, a obținut 2 camere

Ciprian Florea – punctaj 71, trei persoane, un copil, a obținut 2 camere

Anca Raluca Știop – punctaj 71, trei persoane, doi copii, a obținut 2 camere

Diana Gabriela Stoica – punctaj 69, patru persoane, doi copii, a obținut 3 camere

Paula Lăcrămioara Moldovan – punctaj 68, trei persoane, doi copii, a obținut 2 camere

Ioana Marcela Brabu – punctaj 67, cinci persoane, trei copii, a obținut 3 camere

Oana Adelina Bazală – punctaj 67, şase persoane, trei copii, a obținut 3 camere

Luminița Pop – punctaj 67, trei persoane, doi copii, a obținut 2 camere

Elena Lazăr – A renunțat

Mihăiță Mincan – punctaj 67, trei persoane, un copil, a obținut 2 camere

Ionela Opreanu – punctaj 67, trei persoane, un copil, a obținut 2 camere

Daniela Monica Pop – punctaj 67, trei persoane, doi copii, a obținut 2 camere

Adrian Florin Roth – punctaj 67, trei persoane, un copil, a obținut 2 camere

Simina Vaida – punctaj 67, trei persoane, un copil, a obținut 3 camere

Elena Giurgiu Epure – punctaj 66, trei persoane, un copil, a obținut 2 camere

Mihaela Jurcă – A renunțat

Alina Otilia Tătar – punctaj 66, patru persoane, doi copii, a obținut 2 camere

Pentru Uliță – punctaj 66, trei persoane, un copil, a obținut 2 camere

Paul Robert Glodeanu – punctaj 66, patru persoane, doi copii, a obținut 2 camere.

Viorica Luca – apartamentul 10

Simonel Rusan – apartamentul 13

Gabriela Monica Cocârlă – apartamentul 15

Viorica Bogdan – apartamentul 20

Virgiliu Oprean – apartamentul 3

Cornel Ciurar – apartamentul 5.

FOTO: Andreea MEZEI
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. vasile

  vineri, 17.05.2013 at 15:30

  unii dintra astia au salarii de 4000 ron sume nete. Oare chiar nu vede nimeni ?!

 2. citizen

  duminică, 19.05.2013 at 21:30

  nu stiu ce salarii au „amaratii cu cazuru sociale” ce vor ocupa aceste locuinte dar dupa cum se vede din imagini :
  1.Ori proiectantii acestui imobil si-au batut joc de proiect ori constructarul si-a batut joc de lucrare
  priviti cu putina atentie imaginile – aproape fiecare incapere are o gramada de grinzi , nise in pereti , unghiuri multiple in plus, stalpi , am vazut chiar o grinda de tavan in mijlocul unei camere(imaginea 2918) priviti imaginea2903 parca si sa vrei sa obtii asa multe planuri intr-o camera n-ai reusi cand in mod normal o incapere ar trebui sa aiba 4 pereti drepti , din imagini se vede ca nici o incapere nu are colturi normale , dar ce mai conteaza ca „amarastenii si asa nu au mobila ” ca sa trebuiasca sa o amplaseze prin incaperi , s-or descurca ei cu o saltea relaxa (second hand) si cu hainele tinute in vazile sau saci.
  2 . in articol se scrie ca imobilele au fost predate dar daca vedeti in imagini nu au contoare de gaz si nici de curent (intr-o imagine se vede ca curentul e luat de la un panou de la intrare cu un fir legat artizanal, si se vede cum lipsesc contoarele de curent , dar oamenii au fost avretizati clar de edilul sef ca trebuie sa si achite consumurile ??!!!! probabil pana sa acomodeaza ei cu noua locuinta se va plati la comun.
  3. binenteles ca la romani se pune caruta in fata cailor, daca observati tot din imaginile puse la dispozitie cu atata marinimie de autorii articolului inpricinat in jurul acestor blocuri este santier in toata regula ca „de” nu-s gata toate blocurile de acolo asa ca noii locatari cand se apropie de noua „casa” isi vor scoate din geanta cizmele de cauciuc si cashcheta de protectie ca sa poata intra in imobilul lor , ce sa mai zicem de copii acestor oameni care ar trebui sa se joace „prin jurul blocului”
  normal si civilizat era sa se asigure infrastructura rutiera inainte de a se construi cladirile efective (cam asa se procedeaza pe afara) nu de alta dar astfel s-ar preveni ca zona sa fie o sursa de murdarie (noroi si alte cele) pana la finalizarea proiectului intreg) de catre utilajele ce vor frecventa zona.

 3. barabas alexandra

  sâmbătă, 13.07.2013 at 14:18

  cand se vor da urmatoarele ap din blocul A2?nu mai zice nimeni nimik……asteapa o gramada de oameni un raspuns………

 4. Pingback: Al doilea bloc de locuințe sociale ar putea fi dat în folosință în octombrie. Vezi precizările reprezentanților Primăriei Alba Iulia | Alba24

 5. barabas alexandra

  joi, 08.08.2013 at 16:33

  DA…au avut ac o luna sedinta cu repartizarea..dar nu se afiseaza nimik:((nu zice nimeni nimik….p unde mergem si antrebam nu stiu nimik …..am fost unde am depus dosarul nu stiu nimik..cum vine asta?de p net stiu ca an oct ar putea,ar putea fi date..ei nu stiu nici atat……….daca nu avem internet?………asteptam si noi mai multe informatii de acest subiect.

 6. Pingback: FOTO: Încă 25 de familii își vor primi locuințele sociale până la sfârșitul lunii octombrie. Vezi stadiul lucrărilor | Alba24

 7. Rosu Sanda Adriana

  sâmbătă, 19.10.2013 at 20:41

  Buna ziua oare de ce unii sint informati telefonic despre legatura locuintelor sociale in localitatea alba-iulia ,iar altii nu?Se zice ca in octombrie se dau si ceva rest de locuinte dar cum?Se selecteaza din nou diferenta de lista!pentru ca mai nimeni nu stie cum se procedeaza mai exact,voi ce ati face daca ati fii in locul unor oameni cu copii care nu ar avea unde sa stea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Rareş Bogdan atac dur la adresa lui Ludovic Orban: „A pierdut ca papagalul toate ministerele importante”. Începe războiul în PNL

Publicat

Rareș Bogdan a anunțat, la emisiunea „Interviurile lui Cristoiu”, la AlephNews, că el și lideri PNL importanți, care au în spate filiale puternice, cer reformarea partidului, democratizarea totală, promovarea oamenilor pe competență, „nu că îl cunosc pe Ludovic Orban”.

„Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL după eșecul de la alegeri. Ultima discuție bărbătească cu Orban am avut-o la Vila Lac 1, când ne-am certat cumplit. Partidul fierbea. A pierdut ca papagalul toate ministerele importante. Pe mine nu m-a invitat PNL să candidez la alegerile parlamentare”, a declarat Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan a spus că nu se teme de represalii deoarece dacă l-ar da afară din partid, „asta ar fi ultima greșeală a lui Orban”.

Prim-vicepreședintele PNL a spus că scandalul din partid a fost potolit de „Dumnezeu, de un telefon pe care l-a dat Dumnezeu”. „Ludovic Orban poate fi președintele Camerei Deputaților, dar nu președinte al PNL”, a conchis Rareș Bogdan.

De asemenea, Bogdan a declarat că Ludovic Orban trebuia să îşi dea demisia după alegerile parlamentare.

Rareş Bogdan: Ne-am certat cumplit. Partidul fierbea!

Mai mult, prim-vicepreşedintele PNL i-a reproşat lui Ludovic Orban că după experienţa Palatul Victoria „i s-a umflat capul”.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap.

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a mai declarat Rareş Bogdan în emisiunea moderată de Ion Cristoiu.

PNL are nevoie de o reformă totală

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că partidul are nevoie de o reformă totală și că Ludovic Orban a eșuat în calitatea de președinte al formațiunii liberale. Declarațiile au fost făcute duminică seara în cadrul emisiunii Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, l-a criticat pe președintele partidului, Ludovic Orban. El a declarat că partidul are nevoie de o reformă totală și că Ludovic Orban a eșuat în calitatea de președinte al formațiunii liberale.

Rareș Bogdan a mai spus că Orban trebuia să demisioneze din funcția de președinte al PNL după alegerile parlamentare.

„Sper să nu facem vreo greșeală precum cele pe care le au făcut Ion Diaconescu, Radu Vasile, Mircea Ionescu Quintus, în CDR. Nu am vrut să ies public pe anumite decizii care nu mi-au convenit.

Cred că am tăcut prea mult. Acum singurul lucru cu care trebuie să fiu atent este să sprijinim Guvernul Cîțu (…) Partidul are nevoie de o reformă totală.

Partidul este mai puternic cu cât este mai unit, cu atât este mai puternic și toată lumea are loc aici. Cred că Ludovic Orban va fi un foarte bun președinte al Camerei Deputaților, dar nu cred că trebuie să fie și președinte al PNL. Cred că a eșuat în această calitate”, a declarat Rareș Bogdan la Aleph News.

Rareș Bogdan a mai dezvăluit faptul că strategia PNL este să susțină Guvernul Cîțu. În paralel, liberalii se pregătesc pentru alegerile interne, congresul fiind programat în luna iunie.

În PNL sunt două tabere

“Clar, astăzi există două tabere create. Există reformiştii, grupaţi în jurul lui Emil Boc, Ilie Bolojan, Rareş Bogdan, Robert Sighiartău, Florin Roman, Ghiţă Falcă, care sunt port standard, dar în spatele nostru se află zeci de filiale, mai ales preşedinţi de CJ.

Vrem reformarea partidului – luarea deciziilor după un model consacrat în partidele democratice, de către forurile decizionale- democratizarea totală a partidului, repoziţionarea şi promovarea pe bază de competenţe, de profesionalism a oamenilor în funcţii publice, nu pe bază de legătură cu preşedintele de partid. (…)

Tragerea la sorţi (n.r a secretarilor de stat la care au dreptul organizaţiile) e o porcărie. Nu poţi să guvernezi o ţară prin tragere la sorţi, e o ruşine. (…) Îl sprijinim ca premier pe Florin Cîţu şi ca preşedinte de organizaţie la Bucureşti. Î

n partid vrem să stăm de vorbă cu cât mai mulţi oameni, să ne prezentăm platforma program şi să alegem un candidat la preşedinţia partidului (…) În iunie este congres, 100%. (…) Şi după pandemie, nu contează, timpul este în favoarea noastră”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

sursa: mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

”Cugireana”, cel mai lung tren de navetiști din comunism, ar putea deveni muzeu. Transporta zilnic 7.000 de muncitori

Publicat

Cugireana, trenul de navetiști care făcea legătura între Teiuș și Cugir, județul Alba, și încheiată în 2006, când garniturile au fost trase definitiv pe dreapta, are șanse să devină, din amintire, istorie vie.

Primarul din Cugir, Adrian Teban, este interesat de transformarea celui mai lung tren din Europa, și cea mai longevivă rută de navetiști din România, în muzeu.

În vremurile sale de glorie, trenul ce făcea legătura între Teiuș și Cugir avea 18 – 20 de vagoane supraetajate și aducea zilnic în oraş aproximativ 7.000 de navetişti.

Primul tren a oprit în gara din Cugir în anul 1906, după finalizarea construcției căii ferate Cugir – Șibot, rută folosită în special pentru transportul de materie primă sau produse finite înspre și dinspre uzinele cugirene.

Odată cu industria din oraș s-a dezvoltat și transportul feroviar, care a atins apogeul înainte de Revoluție.

 • ”Până în momentul de faţă nu a existat o iniţiativă de transformare a sa într-un muzeu, însă este o idee pe care o putem analiza. Proprietatea acestor trenuri este a Ministerului Transporturilor și probabil că de aici ar trebui pornit, să vedem dacă sunt de acord să cedeze din garniturile fostei Cugireana pentru a crea un tren-muzeu” a declarat Adrian Teban pentru ziarul Libertatea.

În anii `80, la Uzina Mecanică din Cugir lucrau peste 18.000 de oameni, dintre care aproximativ 7.000 de navetiști care veneau din localitățile din zonă sau chiar de la zeci de kilometri distanță, din Alba Iulia, Teiuș, Zlatna, Blaj, Aiud, Ocna Mureș sau din comunele adiacente. Mulți dintre muncitorii de la uzina de arme, mașini unelte, mașini electrocasnice, etc. ajungeau la lucru zi de zi cu trenul, celebra garnitură „Cugireana”.

Apogeul transportului CFR de persoane la şi de la Cugir a fost atins în perioada 1986-1989, când trenul avea 18-20 de vagoane, navetiştii de pe traseu şi chiar cugirenii fiind convinşi că aceasta ar fi cea mai lungă garnitură de tren CFR de persoane din Europa.

Fiind foarte lung, la intrarea în staţia CFR Cugir, trenul se fracţiona în două, pentru că numai astfel se putea gara – conform regulamentului – între macazuri. Aproape 20 ani a circulat la Cugir simultan şi „Cugireana” şi „Sibiana” (pe ruta Cugir – Sibiu).

Pe lângă lungimea sa impresionantă, trenul de pe ruta Teiuş-Cugir şi retur era şi supraetajat.

Indiferent dacă se intra sau se ieşea de la schimbul 1, 2 sau 3, trenul era invadat pur şi simplu de muncitori, care uneori erau nevoiţi să stea şi pe holuri sau căţăraţi pe scările de acces. Peste tot se juca „filcău” şi obligatoriu se fuma „Carpaţi” sau „Snagov”.

 • „Cred că nu este om care a locuit sau a muncit la Cugir să nu aibă amintiri legate de Cugireana – spunea, în urmă cu doi ani, și o localnică din Cugir. Eu îmi amintesc că urcam uneori în ultimele vagoane şi când coboram nu vedeam partea din faţă a trenului. Pe tren puteai afla ultimele bârfe şi ştiri, dar dacă încercai să cauţi pe cineva aveai slabe şanse să reuşeşti să îl găseşti până când trenul nu oprea în staţie. Uneori era atât de aglomerat încât simţeai bătăile inimii celui care stătea lângă tine. Bărbaţii încingeau nişte jocuri de «filcău» (joc de cărţi) şi peste tot se râdea şi oamenii erau plini de viaţă. Erau alte vremuri pe care cei care nu le-au trăit cred că nu le-ar putea înţelege”, a spus primarul Teban.

Peste zi, „Cugireana” era aglomerată şi de ţărăncile, neapărat purtând fuste înfoiate şi şurţă, care urcau de pe la Tărtăria, Balomir, Şibot, Vinerea.

Acestea veneau la piaţă în Cugir cu legume din grădini, cu pui mici şi mulţi, piuind în coşărci împletite, cu câte o găină sau cele mai curajoase, cu câte un purcel de lapte.

Şi, un lucru extrem de important: până când trenul ajungea în Cugir, toată lumea afla noutăţile zilei sau ale nopţii, dar și cele mai tari bancuri cu Ceaușescu.

Iar când trenul ajungea în halta Cugir, oraşul părea sub asediu.

La 1 noiembrie 2006, la aproape un secol de existenţă, „Cugireana” a intrat în istorie. Calea ferată Şibot – Cugir a fost concesionată unei firme particulare.

A mai existat o tentativă de anulare a celor 7 perechi de trenuri Teiuş – Cugir şi retur, în anul 1998. Din cauza numărului mic de călători, la 1 martie 2018 CFR a renunțat la cele patru curse între Teiuș și Cugir, respectiv trenul Regio 2491, 2492, 2493 și 2494.

Surse: adevărul.rolibertatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Rectorul UMF Cluj: Toți studenții de la medicină vor intra în spitale, vaccinați sau nevaccinați. Reîncep cursurile față în față

Publicat

sursa foto: facebook/ UMF Cluj

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj, Dr. Anca Buzoianu, a clarificat situația studenților care nu se vor vaccina anti-COVID din diferite motive.

,,Pentru studenții care nu se vor vaccina vom găsi metode alternative. Nu pot să intre în spitale dacă noi nu suntem siguri că nu sunt purtători ai virusului. Pacienții ar putea fi în pericol. Datoria noastră ca Universitate de Medicină este să protejăm pacienții”, spune rectorul UMF Cluj pentru Cluj24.ro.

Studenții care nu se vaccinează vor fi testați înainte de a merge în spitale

Dacă vor exista cazuri de studenți care să nu dorească vaccinarea, aceștia vor fi testați anti-COVID înainte de a intra în contact cu pacienții. Reamintim faptul că la UMF Cluj, aproximativ 90% dintre studenți au optat pentru vaccinare, iar procesul va continua.

„Nu există situații în care să nu găsim soluție. Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze. Dacă studenții nu vor putea să se vaccineze, din diferite motive, atunci îi vom testa anti-COVID. Avem centru de testare. Dacă vor refuza și testarea vor avea posibilitatea să își întrerupă anul până când se va termina pandemia. Există soluții”, a explicat Dr. Anca Buzoianu.

„Cineva trebuie să își asume răspunderea în țara aceasta și să îi protejăm pe cei din jurul nostru. Studenții sunt mobili. Circulă foarte mult și pot să transmită virusul. Dacă nu ne asigurăm că ei sunt vaccinați sau testați este foarte mare riscul pentru pacienții vulnerabili. Noi ca insituție trebuie să ne asigurăm că diminuăm acest risc”, precizează rectorul UMF.

Studenții de la Medicină vor face cursuri față în față

Rectorul UMF Cluj este de părere că s-a găsit soluția pentru ca studenții să poată învăța pe viu după o perioadă în care cursurile au fost ținute online. În acest condiții, redeschiderea Facultății de Medicină din Cluj pare doar o chestiune de timp și documentație.

„Noi am găsit soluția și mă bucur foarte mult că am reușit să cuprindem toți studenții în procesul de vaccinare. Ne bucurăm că am avut această șansă și că Ministerul Sănătății a aprobat vaccinarea studenților de la Facultatea de Medicină în prima etapă. Acest lucru ne va permite să deschidem școala din semestrul al doilea. Acesta este scopul nostru. Să învățăm pe viu. Este enorm pentru ei, fiind lipsiți de partea practică.

Suntem aproape siguri că putem redeschide facultatea din semestrul doi. Trebuie să obținem și aprobarea. Deja lucrăm la un orar care să fie foarte eficient. Nu putem să mergem foarte mulți într-un loc, se va face prin rotație. Semestrul doi va începe la 1 martie. Am făcut planificarea în așa fel încât studenții care se vaccinează să poată primi și a doua doză până atunci”, a mai spus Dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

sursa: Cluj24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Veste bună pentru familia cu 9 copii din Alba Iulia. Senatorul PSD, Călin Matieș, le oferă o casă în care să locuiască

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, vine în ajutorul familiei cu 9 copii din Alba Iulia, care la sfârștiul lunii martie trebuie să se mute din casa în care au stat în ultimii 8 ani.

Mai exact, impresionat după ce a văzut articolul publicat de alba24.ro, Călin Matieș a decis să le ofere celor 9 copii și a părinților lor să locuiască gratuit, pe o perioada nedeterminată, într-o casă cu grădină pe care senatorul PSD de Alba, o deține la Pârâul Iovului. 

Alba24.ro a prezentat cazul familiei Rațiu din Alba Iulia, care în două luni trebuie să elibereze cele două camere în care trăiesc părinții alături de 9 copii și un cățel.

Revoluționarul albaiulian, Oliviu Gașpar, a făcut un apel către cetățenii județului și iată că răspunsurile au început să apară.

VIDEO REPORTAJ: O familie cu 9 copii din Alba Iulia va rămâne fără casă. Cum vrea să îi ajute revoluționarul Oliviu Gașpar

Pe lângă Călin Matieș, cel care le pune la dispoziție casa, familia a fost vizitată și de două colege ale senatorului.

Este vorba despre consilierul local al municipiului Alba Iulia, Dana Nanu, care imediat după apariția articolului în alba24.ro, a anunțat pe Facebook că va merge într-o vizită la familia Rațiu și de Mihaela Mih-Dehelean.

Duminică, 17 ianuarie, aceastea au mers alături de Călin Matieș la cei nouă copii și le-au oferit acestora mai multe produse și alimente.

De asemenea, în câteva comentarii pe Facebook, la articolul alba24.ro, mai multe persoane s-au oferit să sprijine inițiativa revoluționarului albaiulian, Oliviu Gașpar.

Un cetățean chiar a scris că este dispus să doneze un teren la Șard pentru construcția casei.

Locuința pusă la dispoziție de senatorul Călin Matieș

Senatorul Călin Matieș a cumpărat casa de la Pârului Iovului în urmă cu mai bine de patru ani, însă nu pentru el, ci pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Casa pusă la dispoziție

Mai exact, în locuința cu cinci camere, televizor, sobe de teracota, cablu, internet, energie electrică și apă de la fântână, au stat mai multe familii care au avut nevoie de un acoperiș deasupra capului, în perioade critice.

În trecut, în casa respectivă au stat câteva persoane care au fost evacuate din blocul ”Turturica”, iar până săptămâna trecută acolo a locuit o altă familie.

Acum, în casa respectivă se poate muta familia Rațiu.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate