Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: BOBOTEAZA la Alba Iulia. Credincioșii au participat la slujba de sfințire a apei – Agheasma Mare, la Catedrala Reîntregirii

Publicat

YouTube video

IMG_4061 Sute de credincioşi s-au adunat marți, în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, pentru a participa la slujba de sfințire a apei, Agheasma Mare, despre care se spune că are proprietăţi deosebite, vindecă boli, întărește sănătatea şi aduce liniştea în casă, în anul ce urmează. Întreaga ceremonie religioasă a început cu Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, la care au slujit un număr de zece preoți, inclusiv Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Slujba religioasă a început cu Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, de la ora 9:40. După rugăciunea Amvonului, sfinții slujitori, avându-l în mijloc pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, au ieșit în procesiune la Troița din fața clopotniței, unde au pregătit vasele cu apă.

YouTube video

După încheierea slujbei, credincioșii au fost stropiți cu Agheasmă mare de preoți, în piațeta din fața clopotniței, apoi au putut gusta și lua apa sfinţită pentru acasă, din următoarele puncte:

– în interiorul Catedralei;

– în fața clopotniței;

– în dreapta și stânga intrării în incinta Catedralei, unde se distribuie și anafura.

Preoţii reamintesc credincioșilor ca Agheasma Mare se ia în fiecare zi (până în data de 14 ianuarie) dimineața, pe nemâncate, după care se ia anafura.

Vă prezentăm imagini de la slujba de sfinţire a apei de la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax