Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Bombe ce puteau să arunce în aer centrul unui oraș, găsite în casa unui orădean. Bărbatul rănit grav după o explozie

Publicat

YouTube video

Un adevărat arsenal din Al Doilea Război Mondial a fost găsit de polițiști și specialiști ISU în casa unui orădean, sâmbătă seara. Este vorba despre peste 1300 de bombe de aruncător, proiectile, grenade și alte muniții, depozitate într-o cameră. Bărbatul a ajuns la spital cu răni grave, după ce i-ar fi explodat un proiectil în față.

Potrivit ISU Bihor, apelul prin 112 a venit inițial sâmbătă după-amiaza, pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat, în vârstă de 37 de ani. Sesizarea a fost că ar fi explodat o petardă, însă, potrivit e-bihoreanul, ulterior s-a descoperit că orădeanul ar fi fost rănit de un proiectil de război. Cea care a sunat la 112 a fost soția „colecționarului”.

Din datele sursei citate, bărbatul are atestat pentru detectarea de metale, iar în imobilul în care s-a produs incidentul locuiesc mai multe familii, pe strada Vasile Alecsandri din Oradea.

La fața locului, s-a deplasat de urgență echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a acordat îngrijirile necesare victimei. Bărbatul suferise multiple plăgi la nivelul mâinilor și al feței. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Două ore mai târziu, în jurul orei, 17.20, în urma verificărilor efectuate la adresă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a fost solicitat de Inspectoratul de Poliție Bihor să intervină pentru ridicarea muniției și a elementelor de muniție descoperite la domiciliul victimei.

Echipajul pirotehnic al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, mobilizat operativ la fața locului, a identificat 1.366 de muniții și elemente de muniție (483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, grenade ofensive și defensive, cartușe, respectiv 883 elemente de muniție) provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, pe care le-a ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată.

Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și deținerea unor muniții interzise.

surse: ISU Bihor, Romania24, e-bihoreanul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax