Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Călin Pleșa – Cu sufletul în palmă, după 40 de ani. Fratele viceprimarului din Alba Iulia și-a lansat primul volum de poezie

Publicat

20160714_190110 După mai bine de 20  de ani petrecuți între fiare, țevi și bare metalice albaiulianul Călin Pleșa- fratele viceprimaruli Gabriel Pleșa, a luat decizia, la 52 de ani, să-și pună sufletul în palma cititorilor. Timp de 40 de ani a scris versuri pe care acum, le-a publicat într-un volum de 350 de pagini. Cu inima cât un purice de emoție, încurajat de colegi și prieteni și-a lansat primul său volum de poezie la Sala Unirii din Alba Iulia.

Copilărie, adolescență, maturitate – toate sentimentele văzute sau nevăzute ale acestor etape ale vieții au refulat în versurile lui Călin Pleșa care și-a dedicat cartea părinților săi care i-au dăruit în egală măsură, rădăcini profunde și aripi pentru zbor” . ”Cu sufletul în palmă” cuprinde peste 300 de creații care cresc valoric de la un text la altul – scrie în Prefața cărții prof. Mioara Cerbu.

YouTube video

”Prima parte ne oferă o poezie a jocului naiv de cuvinte , născute din exuberanța copilului sensibil ce trăiește sentimente puternice față de părinți, de țară, de universul înconjurător, mai apoi întâlnim confruntarea cu adolescența, unde se nasc primele iubiri și apare nesfârșitul șir al de ce-urilor. A doua parte aduce însă o poezie matură, lucrată, o poezie a esențelor, a metafizicii. (…) Volumul de față este născut dintr-o experiență de viață profundă, sensibilitate, dar și încrederea neclintită în puterea rațiunii”– încheie prof Mioara Cerbu.

La 52 de ani, Călin Pleșa și-a îndeplinit un vis. Un vis frumos din care nu vrea să se mai trezească. ” Mai fac acum încă un pas/ Pe plaja timpului rămas/ Și-n față văd lucind diform/ Zăpezile-n care-o să dorm (…) Nu știu de-i mare sau de-i cer/ În față totu-i efemer/ În spate-un șir imens, uriaș/ De umbre palide de pași.” Primul pas a fost făcut și, cu siguranță, mai urmează și alți pași în lumea reală a poeziei. În cel mult un an, Călin Pleșa este hotârât să își lanseze al doilea volum de versuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax