Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Calitate de… CRAPĂ toate. Zidurile Cetății din Alba Iulia se sfărâmă, la 4 ani de la restaurare

Publicat

YouTube video

Cetatea Alba Carolina are nevoie urgentă de reparații. Zidurile de cărămidă de pe Latura de vest se crapă, iar mortarul se sfărâmă la cea mai mică atingere, la 4 ani de la restaurare. Mai mult, turiștii riscă să fie loviți de bucățile de zid ce pot cădea oricând, în zona Centrului de Informare și Promovare Turistică.

Un cititor Alba24 a surprins pe imagini bucățile de cărămidă căzute. „Bucăți ale zidului de pe Latura vestică a Cetății Alba Iulia Carolina sunt împrăștiate peste tot și pot cădea oricând peste trecători. Autoritățile competente nu fac nimic”, a ne-a transmis cititorul.

Latura de Vest a fost inaugurată cu onoruri și cu salve de tun, în 30 noiembrie 2013. În prezența a sute de albaiulieni, primarul Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, ÎPS Irineu, alături de trei cetățeni au tăiat panglica ce unește toate cele patru laturi ale Cetății. La eveniment a fost prezent și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

„Toată Latura de Vest pare așa un paradox. În 1921 s-a demolat totul pentru ca să putem să defilăm și să ne bucurăm de încoronarea primilor regi ai României. După 92 de ani, după aproape trei ani de lucru, reușim să reconstruim Cetatea. Anul acesta se împlinesc 300 de ani de când s-au aprobat planurile Cetății, iar la anul vor fi tot 300 de ani de când au început lucrările la Cetate. Ei au terminat-o în câți ani au terminat-o, noi am refăcut-o în câți ani ați văzut, cu trudă și în special cu înțelegerea albaiulienilor, cărora le mulțumesc” a declarat atunci primarul Mircea Hava.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp, din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi. Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, și are cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii. Lucrările au fost realizate de firma Grup Corint SA, câştigătorul licitaţiei organizate de primărie.

Reamintim faptul că în urmă cu o lună, localnicii și turiștii au semnalat faptul că zidurile vechi de cărămidă au început din nou să cedeze, la aproximativ 5 ani de la reabilitare.

Vezi și VIDEO ȘTIREA TA: Zidurile din Cetatea Alba Carolina continuă să crape. „Parcă ar fi făcute din brânză”

foto-video: Cosmin Szekely

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 16.03.2018 at 11:18

    Auzi acolo : ‘Autoritățile competente nu fac nimic”. Nu mai scoate fraze din astea in care pomenesti de competenta. Autoritatile albaiuliene nici nu stiu ce semnifica acest termen. Daca stiau, astazi nu aveam postate aceste poze. Stalin a luat ce a avut de luat, si pa !
    Totul de acum incolo se va reface pe bani buni, daca vor fi bani. Si nu cred ca mai aloca nimeni nici un leu pentru asa ceva.

  2. caramidarul

    vineri, 16.03.2018 at 12:42

    material prost+lucru prost+inerese financiare ale celor care conduc A-Iulia. caramida veche rezista de cateva sute de ani iar cea noua se vede cat de buna este. poate verifica cineva achizitiile facute la Primaria A-I. vor fi multe surprizeee….

  3. Nelu

    vineri, 16.03.2018 at 16:42

    Pozele trebuie puse la intrarea în primarie👍Rusine 😂😂😂😂😂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax