Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Când nepăsarea cetățenilor întâlnește dezinteresul autorităților. „Halda” de gunoi din „Lumea Nouă”

Publicat

La 10 minute de Cetatea Alba Carolina, departe de titlul de Smart City, bine ascunsă de ochii turiștilor dar totuși la vedere, cealaltă față a Capitalei Marii Uniri arată neputința autorităților și nepasarea cetățenilor. În zona cartierului Ampoi 2, în „Lumea Nouă”, educația locuitorilor și interesul autorităților pentru zonă rezultă într-o faună a gunoaielor împletită cu nesimțire și nepăsare.

Chiar dacă pentru unele orașe turistice târgurile de vechituri sunt o atracție în sine, la Alba Iulia drumul pavat se termină acolo unde începe „Lumea Nouă”.

 

Cei care merg duminică de duminică în târgul de vechituri fac slalom prin mizeria ce se găsește la tot pasul și adevărate focare de infecție „răsărite” din asfalt.

Ascuns bine de ochii turiștilor dar la vedere pentru cetățenii orașului și locuitorii zonei, marginea cartierului Ampoi 2 are o imagine dezolantă.

Ambalajele produselor alimentare se lasă  „armonios” purtate de adierea vântului prin vegetația ce răsare din gropile asfaltului, iar câinii maidanezi se plimbă nestingheriți prin bălțile focarului de mizerie.

Pe principiul „nu putem strânge noi cât aruncă ei” autoritățile par să nu ia nici o măsură. Chiar dacă mașinile de gunoi și lucrătorii de la salubritate patrulează prin zonele centrale, la periferia orașului pare că nu au mai trecut de ani buni.

Între blocuri s-a dezvoltat o adevărată groapă de gunoi, nu peste noapte ci în timp, fapt ce dovedește că prin zonă problema gunoiului aruncat la întâmplare este una majoră.

Resturi de materiale de construcții, sute de peturi, gunoi menajer, obiecte rupte de mobilier, haine, încălțăminte aruncată, totul se găsește în movile de gunoi care tronează printre mașinile parcate în zonă.

Pe lângă nepăsarea autorităților nici spiritul civic al cetățenilor nu pare să existe. Ei preferă să își parcheze mașina și să ignore cu desăvârșire mizeria din jurul lor.

Greu de grezut că o mână de cetățeni înarmați cu lopeți nu ar putea face curățenie în zonă dacă văd că Primăria Alba Iulia nu ia nicio măsură.

Dar pe principiul nu e gunoiul meu, nu mă interesează, nimeni nu pare să intervină.

Anul viitor sunt alegeri electorale pentru fotoliul Primăriei, iar locuitorii zonei reprezintă un bazin electoral promițător.

Poate atunci când o mână de voturi poate înclina balanța, mașinile de gunoi vor fi văzute și prin ”Lumea Nouă” a Smart City-ului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax