Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Caricaturiști, epigramiști și umoriști din toată țara s-au adunat la Alba Iulia, la Festivalul „Alb-Umor”, ediția a IV-a

Publicat

YouTube video

Festivalul internațional de literatură umoristică și caricatură „Alba-Umor”, ediția a IV-a a început vineri la Alba Iulia, cu un vernisaj de caricaturi, portrete, fotografie umoristică, benzi desenate din colecțiile arhivelor, dar și câteva volume de literatură umoristică. Evenimentul a fost inaugurat la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Ilustrând „pe viu” simbioza dintre latura plastică și cea literară a umorului, în deschiderea evenimentului au vorbit președintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba-Hunedoara, Aurel Pantea și regele caricaturii, Ștefan Popa Popa’s. „Cine nu râde niciodată, nu e om serios”, a spus Aurel Pantea, după care maestrul Popa’s i-a felicitat pe organizatori, mărturisind că „festivalul de la Alba Iulia are ceva special și reunește toate dimensiunile umorului: desen satiric, caricatură, fotografie umoristică, literatură umoristică și epigrame”.

Printre artiștii (portretiști-caricaturiști) prezenți la inaugurarea Festivalului Alb-Umor s-au aflat Leonte Năstase, Nicolae Ioniță, Viorel Baciu, Ștefan Cocea, Anca Sas, Ștefan Balog, Dorel Găină – fotograf umoristic și alți iubitori de umor și artiști din Iași, Pitești, Ploiești, Baia Mare, Maramureș, Buzău, București, Cluj, Vaslui, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Republica Moldova.

La inaugurarea festivalului au fost lansate și două volume de literatură umoristică: „Povestea greblei” de Nicolae Mereacre din Republica Moldova și „Semne de urzică”, cel mai nou volum de catrene și epigrame al jurnalistului Dorel Lazăr din Aiud.

În final, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor s-a lansat un duel epigramistic, de care s-au lăsat provocați mai mulți dintre artiștii prezenți.

Sâmbătă, 8 iunie, la ora 17.00, va avea loc Festivitatea de Premiere a participanților la ediția din acest an a Festivalului internațional de literatură umoristică și caricatură „Alb-Umor”.

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax