Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Câştigătorii Apuseni Ultra Race, cursa de 100 de mile organizată sub egida Centenarului Marii Uniri

Publicat

YouTube video

După două zile și două nopți ca în povești, cu suișuri și coborâșuri, atât la propriu cât și la figurat, Apuseni Ultra Race 2018 și-a desemnat câștigătorii.

Au fost 61 de participanți la linia de start. Anul acesta, Apuseni Ultra Race, singura cursă de 100 de mile din România, a fost organizată sub egida Centenarului Marii Uniri, astfel că, pe lângă proba consacrată de 170 km, probă ce a fost numită Cursa Roșie, au fost organizate încă două probe care să întregească tricolorul: Cursa Galbenă (100 km) și Cursa Albastră (40 km).

Startul s-a dat vineri, 21 septembrie, la ora 6.00. Primii pași ai participanților au fost acompaniați de acordurile de mai bine de 100 ani ale tulnicului care și-a spus povestea în zona localității Arieșeni, spre încântarea alergătorilor.

29 de sportivi au răspuns pozitiv celei mai dificile curse de ultramaraton din România, procentul participanților la această probă aproape dublându-se față de anul trecut. Participanții care au concurat la cursele de 100 km (17 participanți) și 40 km (15 participanți) au luat startul sâmbătă, astfel încât pe ultimii kilometri concurenții de la toate cele trei probe s-au intersectat. Traseul a străbătut Munții Apuseni, o zonă cu multe provocări pe timpul zilei, dar mai ales pe timpul nopții, astfel că participanții au fost nevoiți să se adapteze oricărei condiții, oricât de vitrege.

Concurenții de la proba de 170 km au avut de parcurs un traseu care urca cele mai înalte trei vârfuri ale Munților Apuseni. După startul din Arieșeni, au urcat pe Vârful Bihor (1.849 m), apoi trecând pe la Groapa Ruginoasă au străbătut zona Padiș, Cheile Galbenei sau Peștera Cetățile Rădesei. De aici, au trecut în Vlădeasa, ajungând pe vârful de 1.836 m. Deși au avut posibilitatea să doarmă în cele patru puncte de pe traseu, aceștia nu au profitat din plin de această facilitate.

Alergătorii au străbătut satele Răchițele, Dealu Botii, Beliș, Mărișel și Răcătău, după lăsarea întunericului. Ultimul „hop” înainte de finish-ul din Stațiunea Muntele Băișorii a fost Muntele Mare (1.826m).

Anul acesta au fost premiați primii trei clasați la cele două categorii de Open și primii trei clasați la categoriile de vârstă. Câștigătorii probei regină din cadrul Apuseni Ultra Race, câștigătorii cursei de 170 de km – feminim, masculin – vor beneficia fiecare câte un sejur de două persoane la mare.

Câștigătorii probei de 170 km:

Categoria Open

Locul 1: Balint Bartha

Locul 2: Balint Orsi

Locul 3: Zoltan Neagu Florin Alexandru

Categoria 18-39 ani

Locul 1: Balint Bartha

Locul 2: Balint Orsi

Locul 3: Zoltan Neagu Florin Alexandru

Categoria 40 +

Locul 1: Lorant Bitto

Locul 2: Adrian Crăciunescu

Locul 3: Cătălin Sava

Categoria Feminin

Locul 1: Mihaela Cehreni

Locul 2: Mioara Milos

Câștigătorii probei de 100 km:

Categoria Open

Locul 1: Gheorghe Codrea

Locul 2: Gabor Sztranyiczki

Locul 3: Ianco Slovak

Categoria 18-39 ani

Locul 1: Ianco Slovak

Locul 2: Alexandru Ivanov

Locul 3: Gabor Ferencz

Categoria 40 +

Locul 1: Gheorghe Codrea

Locul 2: Gabor Sztranyiczki

Locul 3: Sergiu Rus

YouTube video

Categoria Feminin

Locul 1: Ecaterina Ciobanu

Locul 2: Daniela Avram

Câștigătorii probei de 40 km

Categoria Open

Locul 1: Adrian Dorin Curta

Locul 2: Valeria Rusu

Locul 3: Ovidiu Meseșan

Categoria Masculin

Locul 1: Adrian Dorin Curta

Locul 2: Ovidiu Meseșan

Locul 3: Adrian Tiberiu Pintea

Categoria Feminin

Locul 1: Valeria Rusu

Locul 2: Adriana Mustea

Locul 3: Mătușica Ana-Maria

Trei povești la Apuseni Ultra Race

Balint Bartha, câștigătorul cursei de 170 km a ajuns la linia de final după 25 h și 35 de minute. „Traseul a fost foarte frumos. Nu am avut ocazia până acum să cunosc îndeaproape zona Munților Apuseni, dar acum, în cadrul Apuseni Ultra Race, am reușit să cutreier cam toate zonele importante. Mi-a plăcut foarte mult. Noaptea a fost de departe cea mai mare provocare. Am fost debusolat, dar până la urmă am reușit să îmi adun puterile și să merg mai departe. Până la această competiție, cel mai mult am alergat 115 km. Am simțit această diferență după 140 km, dar a meritat. După toată această experiență, concluzia este că Apuseni Ultra Race e mai mult decât o aventură”, a declarat Balint Bartha la finalul competiției.

Câștigătoarea cursei regină, de 170 km, Mihaela Cehreni, este dovada vie a faptului că totul este posibil cu o multă muncă și o voință de fier. Mihaela a început să alerge în luna mai a acestui an, iar în mai puțin de cinci luni a ajuns nu doar să alerge 170 de kilometri, ci și să câștige această probă. Mihaela consideră că „de vină sunt genele bune”, având calități în acest sens de mic copil. Până anul acesta însă, nici ea nu știa cât de mult talent zace în ea. „Am trecut prin toate stările posibile prin care poate trece un om: de la agonie la extaz, dar nu m-am gândit nici măcar o secundă să renunț”, a spus Mihaela, la finalul cursei.

Dintre participanții care au abandonat anul trecut, doi dintre aceștia au revenit victorioși. Mai mult decât atât, unul dintre aceștia, Cătălin Sava a reușit să se claseze pe locul III la categoria 40+, în cadrul cursei de 170 km.

Participanții au avut parte de mâncare caldă în punctele cheie ale traseului sau chiar de plăcinte delicioase oferite de localnicii din satele din Apuseni. Balint Bartha, câștigătorul cursei, a avut parte de o surprinză în acest sens, întrucât un câine sprinten i-a furat de îndată plăcinta primită în dar. Se pare însă că acest lucru i-a purtat noroc, întrucât a ajuns pe prima poziție a clasamentului, folosind timpul alocat plăcintei, pentru a înainta în cadrul cursei.

La finalul competiției, alergătorii au avut parte de o bere special creată pentru această cursă. Apuseni Ultra Beer, o bere deosebită, albă, cu aromă florală, a fost extrem de apreciată, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ECONOMIE

Mercedes Benz, investiție strategică la Sebeș: Fabrică de ultimă generație pentru producția unităților de antrenare electrică

Publicat

Compania germană Mercedes Benz AG continuă investițiile la Sebeș unde deține două fabrici prin subsidiarele Star Assembly și Star Transmision.

Gigantul german vrea ca în 2023 să înceapă construcția unei fabrici de ultimă generație care va produce unități de antrenare electrică. Noile linii de producție de la Sebeș vor contribui la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică.

Investiția în construcția și dotarea halei este estimată la 34 de milioane de euro și se va realiza în circa 15 luni, în perioada ianuarie  2023 – martie 2024.

Star Assembly, filială locală deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde astfel portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

”Producerea unităților de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes-EQ complet electrice la fabrica noastră din Sebeș marchează continuarea, în mod consecvent, a transformării rețelei noastre globale de producție a grupului motopropulsor.

Prin implementarea noului domeniu de activitate, vrem să stabilim direcția pentru un business sustenabil și să pregătim Star Assembly pentru un viitor complet electric.

Sunt sigur că echipa grozavă de aici își va continua exemplar povestea de succes cu noul produs”, a spus Frank Deiß, Președinte Mercedes-Benz Drive Systems, Manager Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars și Manager fabrică Mercedes-Benz Untertürkheim.

La Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german.

În cadrul noii hale se vor instala linii de asamblare a unor unitati de antrenare electrice (UAE sau eATS), care contin 3 module: un modul electronic de putere, un ansamblu de roti dintate si un motor electric.

Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Aici poate fi văzut Documentul complet pentru care Star Assembly a solicitat acordul de mediu s-a cerut acordul de mediu

Potrivit documentului publicat pe siteul APM Alba construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, între ianuarie 2023 și martie 2024.

Aici vor avea loc activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly potrivit adevărul.ro

Mercedes Benz a cerut un  ajutor de stat de 185 milioane de lei pentru o investiție de 674 milioane de lei

Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

„Necesitatea realizării acestei investiții derivă din interesele firmei Star Assembly SRL, în vederea extinderii capacității de producție și de depozitare a pieselor și a accesoriilor pentru autovehicule în țară noastră.

În prezent societatea deține terenul necesar extinderii, totodată având funcționale halele de producție și de depozitare, anexe tehnice și spații administrative.

Proiectul analizat se încadrează în activitățile existente aducând îmbunătăți la condițiile existente, beneficiarul intenționând să modernizeze și să extindă capacitatea de producție, fără a schimbă profilul de producție, categoria și clasa de importantă a clădirilor existente.

Utilitatea publică constă în modernizarea și realizarea unor noi investiții în zonă, fapt ce conduce la creșterea potențialului socio – economic”, se mai precizează în documentul depus de compania germană la APM Alba.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi. Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro.

Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

Mercedes Benz vrea să investească într-o fabrică componente pentru mașini electrice

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

Din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Grupul Mercedes Benz, cifră de afaceri de 7 miliarde de lei în România cu fabrica de la Sebeș

Producţia de cutii de viteze a grupului în România a ajuns rapid la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Unitatea de montaj și producție SC Star Assembly SRL din Sebeș este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Rezultate excepționale înregistrate de Star Assembly Sebeș și Star Transmision Cugir în România

 • • au împreună o cifră de afaceri de 1,6 mld. euro
 • • investiția a depășit 930 milioane de euro
 • • cele două unități de producție ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford)
 • • asigură în România 2.600 de locuri de muncă, din care 40% sunt femei
 • • cu sprijinul Guvernului, se numără printre primele companii din România care au implementat un sistem de învățământ dual, oferind, de asemenea, oportunități de formare și reconversie profesională.
 • În ultimii 6 ani, mai mult de 330 de tineri au beneficiat de astfel de programe în cadrul celor două unități de producție din România ale concernului Mercedes-Benz.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț începere proiect „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active”

Publicat

Titlul proiectului: „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active corporale și necorporale”

Numele beneficiarului: SC GINMOB DESIGN SRL

Numele programului: Programul Operațional Regional 2014-2020

Numele Autorității de Management: MLPDA

Numele Organismului Intermediar: ADR Centru

Valoarea totală a proiectului: 681,941.68 RON

Finanțarea nerambursabilă: 486,489.17 RON

Data începerii și data finalizării: 01/07/2019 – 30/11/2022

Codul MySMIS: 131071

Proiectul „Diversificarea produselor întreprinderii GINMOB DESIGN SRL prin investiții în active corporale și necorporale” cod MySMIS 131071, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, program implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul (ele) proiectului:

„Obiectivul general al proiectului creșterea competitivității firmei SC GINMOB DESIGN SRL, ca urmare a introducerii de noi tehnologii moderne în procesul de lucru a societății, prin achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice moderne în procesele de lucru ale societății”

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

 • Introducerea de 2 produse noi ca urmare a inovării şi diversificării proceselor în cadrul firmei prin achiziționarea: Circular cu masă mobilă, Centru de prelucrare vertical, Mașină unilaterală de aplicat cant, Software Design PRO
 • Îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin asigurarea creșterii gradului de recuperare și reciclare a deșeurilor, realizată printr-o colaborare cu un furnizor de colectare selectivă a deșeurilor în perioada de implementare al proiectului, și în perioada de durabilitate al proiectului.
 • Dezvoltarea resurselor umane din cadrul microîntreprinderii prin angajarea unei persoane din categoria persoanelor defavorizate și păstrarea locurilor de muncă existente, precum și a celor nou create pe toată perioada de durabilitate a proiectului.

Rezultatele proiectului:

 • Inovarea fluxului tehnologic prin două produse noi – achiziționarea de Circular cu masă mobilă, Centru de prelucrare vertical, Mașină unilaterală de aplicat cant, Software Design PRO
 • Masuri implementate pentru respectarea principiilor privind dezvoltarea durabila, egalitatea de șanse, de gen si nediscriminare prin: o persoana angajata din categorii defavorizate, echipamentele achiziționate pot fi operate si de persoane cu dizabilități, contractarea unor servicii de colectare selectivă a deșeurilor
 • Impactul proiectului la nivelul regiunii: proiectul a condus la dezvoltarea activității firmei prin introducerea  de două noi produse și prin păstrarea locurilor de muncă dar și angajarea unei persoane din categoria persoanelor defavorizate

Date de contact beneficiar:

Adresa: Municipiul Blaj, strada Eroilor, Bloc 31, Ap. 23, Județ Alba, România, Tel: 0765338632, E-mail: ginmobdesign@gmail.com

Vezi aici comunicatul (.pdf)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru luna DECEMBRIE 2022. Meteorologii anunță cum va fi vremea de Crăciun

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe patru săptămâni. Meteorologii anunță cum va fi vremea în luna decembrie 2022 până la Crăciun.

Temperaturile vor fi apropiate de cele specifice de Crăciun, în majoritatea regiunilor. Excepție face nord-estul țării, unde va fi mai frig. Și cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, spun specialiștii.

Citește și VREMEA în Alba până duminică: mai frig și o zi cu ploaie sau ninsoare. Prognoza meteo de weekend, 25-27 noiembrie

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. În primele două săptămâni, temperaturile vor fi sub valorile normale ale perioadei.

Prognoza meteo – vremea săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

Prognoza meteo – vremea săptămâna 5 – 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo – vremea săptămâna 12 – 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo – vremea săptămâna 19 – 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

UPDATE: L-ați văzut? Un minor de 15 ani a fugit din curtea spitalului din Cugir

Publicat

Polițiștii din Alba au căutat în noaptea de joi spre vineri un minor de 15 ani care a plecat din spitalul din Cugir și nu a mai revenit. Acesta a fost găsit, vineri dimineața, pe raza orașului. 

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, minorul a fost găsit, vineri dimineața, pe raza orașului Cugir. Starea lui este bună.

Din primele cercetări, nu rezultă că ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 noiembrie, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată, de către personalul medical, cu privire la faptul că, în jurul orei 20:30, minorul Cassian Carmelo Chitu, de 15 ani, a fugit din curtea spitalului din Cugir, în timp ce se încerca urcarea sa în ambulanță, pentru a fi transportat la un alt spital.

Minorul are următoarele semnalmente:

 • 1,66 cm înălțime;
 • păr scurt, șaten deschis;
 • ochi verzi;

Purta bluză albă cu inscripție galbenă, pantaloni sport albaștri, pantofi sport albi.

Minorul se află sub tratament medical psihiatric.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării lui, iar acesta a fost dat în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea minorului, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax