Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Câştigătorii concursului Platoul „Gustos de Alba”. Delicii culinare pe tema Centenarului la Alba Iulia

Publicat

Cele mai frumoase şi gustoase platouri culinare au fost premiate, duminică, la Târgul „Gustos de Alba”. Momentul a fost însoţit de reprezentaţii cu dansuri şi cântece populare, oferite de copiii de la Ansamblul „Vinţana” Vinţu de Jos.

A cântat şi Tudor Florin Limbean, „copilul-minune” care, la doar câţiva anişori, impresionează publicul cu pasiunea şi talentul cu care interpretează cântecele tradiţionale.

În urma concursului „Platoul Gustos de Alba”, organizatorii au anunţat câştigătorii primelor locuri.

Locul I i-a revenit Ramonei Dragomir, care a pregătit „number cake – tortul Centenar”, ornat cu fructe şi flori, dar însoţit şi de informaţii utile despre Centenar, scrise pe cartoane colorate cu forma hărţii României.

Locul II a fost câştigat de familia Iancu din Sebeş. Doamna Iancu a pregătit un platou cu detalii interesante, din alimente şi plante, în forma hărţii României.

Locul III a fost ocupat de Doina Musa, care a gătit o tartă cu fructe peste care a presărat, în forma hărţii României, zahăr vanilat şi a pus cifra 100, tot fin fructe.

La standurile amenajate pe Latura de vest a Cetății Alba Carolina sunt prezente brutării, patiserii, cofetării, carmangerii, producători de brânzeturi, miere şi produse apicole, cultivatori de fructe şi legume, viticultori şi multe alte bunătăţi. Târgul este deschis până la ora 18.00.

Evenimentul este menit să promoveze producătorii autohtoni din industria alimentară, brandurile judeţene, valorile tradiţionale culinare. De asemenea, se intenţionează încurajarea consumului de produse locale.

PROGRAM

Duminică, 20 mai

ora 12:30 – Centenar Flashmob

ora 13:00 – Platoul Gustos de Alba – concurs pentru expozanți

ora 14:00 – Pogăcele tradiționale – atelier culinar

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia şi Grupurile de Acţiune Locală: Pe Mureş şi pe Târnave, Munţii Metaliferi, Trascău și Muntele Mare, Țara Secașelor Alba – Sibiu și Valea Ampoiului-Valea Mureşului.

foto-video: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax