Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Câteva „secrete” despre muzică și drepturi de proprietate intelectuală dezvăluite tinerilor din Tabăra de Muzică de la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Tabăra de Muzică de la Alba Iulia i-a adus, miercuri, în fața „studenților”, pe doi oameni ale căror sfaturi cu siguranță îi va ajuta pe tineri în cariera muzicală. Este vorba de șeful Credidam (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi), Ștefan Gheorghiu și despre profesoara de canto Dana Dorian.

Tinerii muzicieni care participă în aceste zile la Tabăra de Muzică de la Alba Iulia au avut parte joi de două „cursuri” interesante și care cu siguranță le-au captat atenția.

De la ora 15.00, în Ball Room Alba Mall a fost prezent șeful Credidam, Ștefan Gheorghiu care le-a povestit acestora despre cum funcționează organizația pe care o conduce și cum sunt îi ajută pe artiști să își primească banii din apartițiile TV, difuzările la radio și altele.

Acesta le-a explicat cât sunt de importante drepturile de proprietate intelectuală. „Aceste drepturi sunt răsplata creativității voastre” le-a explicat Ștefan Gheorghiu.

După ce au vorbit de drepturile lor, tinerii au avut parte și de sfaturi în legătură cu vocea lor și prezența scenică, de la Dana Dorian. Profesoara le-a explicat cât sunt de utile și de importante orele de canto și le-a dat ca exemple pe Beyonce, Celine Dion sau Usher, care fac zeci de ore de canto pe săptămână.

Dana le-a și explicat şi cum să-și protejeze corzile vocale pentru a nu răguși sau pentru a le feri de alte complicații.

„Gândiți-vă la vocea voastră ca la un instrument. În loc de două corzi, imaginați-vă că aveți un pian”, le-a spus profesoara de canto.

Tabăra de muzică, ediția a doua de la Alba Iulia, se va finaliza joi cu un concert susținut de Adda, Liviu Teodorescu, Amna, Sorana, dar și alți artiști.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gigidelagaze

    miercuri, 28.05.2014 at 17:15

    care drepturi de proprietate intelectuala??? alea prin care poti sa vinzi la infinit copii ale unui film sau piese audio dupa ce -au murit creatorii operei respective??? sau cum?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax