Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cea mai veche formă de artă marțială, Pankration Pontikon, reconstituită la Apulum. Vezi cine a câștigat războiul daco-roman din 2013

Publicat

YouTube video

Pe o ploaie abundentă, în reprize, s-a încheiat prima ediție a Festivalului Roman. Aproximativ 1.000 de persoane de toate vârstele, au asistat la cele două evenimente organizate în apropierea Porții a III-a. „Pankration Pontikon” și lupta dintre romani și daci au constituit finalul grandios pregătit de organizatori. În ciuda vremii, publicul a urmărit spectacolul până  la capăt, iar la final au aplaudat la scenă deschisă „actorii” care au participat.

Primul eveniment măreț al acestei zile a fost „Pankration Pontikon” – Lupta totală. Ovidius din Tomis (Constanta), Dareios din Istros (Histria), Dion din Olbia Pontica (azi in Ucraina ), Nikos si Kratos din Odessos (azi Varna, Bulgaria)  și Alexandros, au fost cei șase luptători care au format grupul „Pankration Pontikon” în acest an. Înaintea luptelor a avut loc o tragere la sorți pentru a vedea cele trei bătălii. După prima rundă, mai departe au trecut Dareios, Nikon și Alexandros, care a avut norocul de a ajunge direct în ultima bătălie. În marea finală, Alexandros l-a întălnit pe Dareios într-o luptă care a fost parcă despinsă din filmele de acțiune. Prin dăruință, forță și tactică, cei doi războinici au luptat aproape până la ultima suflare. Dareios a fost marele învingător, care după ce și-a primit coronița, a fost înconjurat de frumoasele nimfe, care au dansat în jurul său.

Romanii au ieșit învingători din lupta cu dacii

După prima zi în care învingătorii nu au fost deciși, romanii și dacii și-au dat din nou întâlnire lângă Poarta a III-a a Cetății. Pe lângă lupta în care s-au angajat, ambele tabere s-au „certat” puțin și cu ploaia, care le-a pus probleme serioase.

Armuri, săbii, bâte, cuțite sau verze au fost doar câteva din armele folosite de ambele combatante în confruntarea cu advesarii. Pe parcursul confruntării, romanii s-au desprins, încet dar sigur, în învingători. Într-un final, romanii au reușit să îi învingă pe daci și astfel s-a pus punct unui spectacol care a smuls ropote de aplauze din partea căldurosului public prezent.

Pentru a vedea mult mai multe fotografii de la acest eveniment, accesați Facebook-ul Alba24.ro.

FOTO: Cosmin NISTOR

VIDEO: Valentin CIONTEA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax