Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Cei șapte magnifici” de la PP-DD și-au lansat candidaturile pentru alegerile parlamentare


Publicat

„Cei șapte magnifici” de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu, după cum s-au caracterizat ei înșiși, și-au lansat candidaturile pentru funcții de senatori și deputați în cele șapte colegii ale județului Alba în Parlamentul României. Evenimentul a avut loc duminică, 28 octombrie 2012, la Hotel „Cetate”, începând cu ora 12.00. Cu gânduri mari, de a schimba soarta comunității și a-i aduce bunăstare, președintele organizației din Alba a PP-DD, Cornel Comșa, i-a prezentat presei și „poporului”, pe oamenii cu care dorește să îi bată pe ceilalți candidați la alegeri. Oferta electorală a PP-DD nu prezintă noutăți față de alegerile locale, majoritatea candidaților care deja ocupă funcții de consilier județean, consilier local sau chiar de viceprimar, au fost împinși să candideze și la Parlamentare.

Președintele PP-DD Alba, Cornel Comșa a început prin a prezenta proiectul politic al organizației pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012, intitulat „Comunitatea de bunăstare”. „Colegiile parlamentare sunt niște entități care apar odată la 4 ani și apoi dispar. Acest lucru va fi schimbat prin proiectul nostru”.

Vedeți mai jos în video prezentarea strategiei electorale a PP-DD Alba:

Aceștia sunt candidații PP-DD la alegerile parlamentare din decembrie 2012:

Senatul României:

Colegiul Mare – Horațiu Bibolar. Are 55 de ani, locuiește în Alba Iulia și are două fiice. Este secretarul general al PP-DD Alba și despre candidatura sa pe Colegiul 1 din Senat spune că „Suntem pregătiți să facem o surpriză și mai plăcută simpatizanților și colegilor noștri de partid. Suntem aici pentru a câștiga maximul posibil în alegeri. Venim mult mai bine pregătiți decât la locale!”

Colegiul Mic – Dorin Pocol, actual consilier local în Alba Iulia: „Le mulțumesc colegilor mei care au avut încredere în mine pentru a-mi oferi privilegiul de a participa la alegerile parlamentare. Puteți fi siguri că voi depune toate eforturile, resurse și timp pentru a câștiga cât mai mult în cadrul acestor alegeri. M-am bucurat că am văzut aici oameni din Colegiul 2, unde eu sunt candidat pentru Senat și cred că împreună vom face o echipă foarte bună”.

Camera Deputaților:

Colegiul 1 Alba Iulia – Dorin Șerdean, actual viceprimar al orașului Alba Iulia: „Până la 42 de ani mi-am câștigat existența învățându-i pe alții tehnici de vânzare, de comunicare. Atunci când am intrat în cursa politică, am plecat cu un gând foarte clar: este nevoie de schimbare. Ce așteaptă cei care merg la vot de la un om politic? Vorbim despre 3 C: Cinste, Corectitudine și Competență, iar cheia succesului unui om politic este suma cunoștințelor înnăscute și a celor dobândite, înmulțită cu atitudinea corectă (S = C î + C d) x A). Vedeți întreaga declarație la sfârșitul articolului, în video.

Colegiul 2 Sebeș – Blaj – Radu Roncea. Are 40 de ani, este căsătorit și are patru copii. „PP-DD este o apă curgătoare și cristalină. PDL și USL sunt bălți. Ce șanse am împotriva celorlalți candidați pe Colegiul 2? Eu mă bălăcesc într-o apă cristalină. Chiar dacă în decursul vieții a trebuit să trec prin mlaștini și prin anumite lucruri care m-au murdărit un pic pe haine, eu mă scald într-o apă curată. Candidatul USL este imaculat din multe puncte de vedere, dar face baie într-o băltoacă de mocirlă. 9 decembrie va fi o lovitură.

Colegiul 3  Cugir – Zlatna – Sorin Vasile. Este din Cugir, are 35 de ani, este căsătorit și are un fiu. A candidat pentru funcția de primar al orașului Cugir și s-a clasat pe locul al doilea. „Suntem o echipă tânără, sperăm să scoatem un scor bun și să mergem în Parlament și să îi scoatem pe cei care dorm acolo, să propunem niște legi pentru oameni și nu pentru interesele politice ale anumitor grupuri”.

Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureș – Cornel Comșa, președintele PP-DD Alba, candidează pe Colegiul 4 al Camerei Deputaților, Aiud-Ocna Mureș pentru a câștiga: „Ținta noastră este să câștigăm un post de senator și doi de deputați. Este o țintă tangibilă, mai ales prin procedura de redistribuire, dacă la nivelul țării obținem un scor bun. Eu mă duc să câștig colegiul”.

Colegiul 5 Munții Apuseni – Ion Marincaș: „Voi candida pe Colegiul 5 al Camerei Deputațior, în Munții Apuseni. Sunt născut în comuna Meteș, o poartă de intrare în Țara Moților. Le cunosc foarte bine problemele și dorințele. În campania de la locale am reușit să merg în aproape toate localitățile din Apuseni, am stat de vorbă cu oamenii și mulți mi-au spus că deputatul Olar a reușit să facă o casă a moților în București dar a uitat să îi ajute pe moții din Țara Moților. Este nedrept ca moții mei să trăiască pe un pământ plin de aur și păduri și să o ducă atât de greu”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comentarii

 1. Cristi

  duminică, 28.10.2012 at 16:57

  Mult succes,sa ajungeti in parlament si sa faceti ceva pentru tara noastra, unde timp de 23 de ani nu s-a facut nimic.

 2. Cimpean Popescu Mircea Nicodim

  duminică, 28.10.2012 at 19:00

  Urez succes celor ,, 7 MAGNIFICI,, pentru a aduce o Schimbare Pozitiva in A lba Iulia !

 3. sibot

  duminică, 28.10.2012 at 20:26

  da in sfirsit vom avea un parlamentar in alba cornel comsa

 4. cineva din Alba

  luni, 29.10.2012 at 08:47

  iluzii…iluziii ! ! nici unu n-o să iasă ! înainte de locale se băteau cu cărămida-n piept că nu fac alianţă cu pdl.iar cînd sau văzut cu saci-n căruţă…hmmmm ! !

  bravos naţiune…halal să-ţi fie ! !
  (Caragiale)

 5. Ninel

  marți, 30.10.2012 at 16:34

  La ala ‘juma de buletin , stefanoiu s-au stefanescu nici nu stiu bine cum il cheama , nu i-ati gasit vre-un post pe la bucuresti sa candideze si el s-au daca nu la zero -tv. ca si manechin ca arata super bine .
  Il platesc bine , poate vrea sa vina sa-mi invete ciinii sa latre , ca daca il vad sigur se sperie ciinii de el si fac INFRACT !

 6. PP-0-TV Viseaza ... malai !!!

  marți, 30.10.2012 at 20:26

  Cred ca suna mai bine articolul daca se intitula ” ce-i sapte pacalici ” , adica vor sa ne pacaleasca dar ei nu stiu , ca noi de data asta suntem pregatiti ptr. a le da TEAPA , ca iarasi vin cu militieni in fata !

 7. onny

  marți, 30.10.2012 at 23:48

  baaaa sa ma *** in zama voastra

 8. Psd

  joi, 01.11.2012 at 02:52

  militeni, procurori, avocati…..sa vina militia…era cat de cat mai eficienta!

 9. Pingback: Ce au făcut ZECE LUNI în PARLAMENT: Promisiunile și realizările senatorilor și deputaților de Alba, la aproape un an de la alegeri | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

20 octombrie: Amplasarea radarelor de poliție pe drumurile din județul Alba. Lista drumurilor

Publicat

Reprezentanții IPJ Alba au transmis lista drumurilor din județ pe care vor fi amplasate radarele de supraveghere a vitzei în trafic. 

Amplasarea radarelor în data de 20.10.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Paradox în ”Sănătate”: Bugetul CNAS creşte anual, dar pacienţii nu-şi pot face nici măcar analizele uzuale pe bilet de trimitere

Publicat

”Nu mai sunt fonduri, pe lista de aşteptare sunt 2.000 de persoane“ sau” Luna aceasta s-au terminat fondurile. Putem să vă programăm peste 6 luni”.

Cam acestea sunt răspunsurile pe care le primesc pacienții atunci merg cu bilet de trimitere la laboratoarele care au contract cu CNAS.

Iar atunci când problemele de sănătate nu suferă amânarea unei investigații ești nevoit să scoți din buzunar o grămadă de bani pentru un RMN sau chiar pentru un set de analize uzuale.

Același lucru ți se poate întâmpla și pacienților internați în secțiile din spitale. De multe ori li se spune că medicamentele de care au nevoie pentru tratamentul în spital s-au terminat, că secția respectivă și-a epuizat bugetul, iar pacienții sunt nevoiți să-și cumpere medicamentele dintr-o farmacie privată.

Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru analize medicale şi investigaţii para­clinice (ecografii, RMN, altele) a crescut anul trecut la 824 mil. lei, plus 4% faţă de anul anterior şi mai mult decât dublu faţă de 365 mil. lei în 2013, arată datele pu­blice. În continuare însă în laboratoarele private nu mai sunt fonduri, scrie ZF.ro

În plus, pacienţii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunare deoarece tarifele pentru analizele me­di­cale au crescut în laboratoarele private. De ce mai plă­tim contribuţii la sănătate dacă în baza biletului de tri­mi­te­re este imposibil să faci un set uzual de analize medicale?

„Nu mai sunt fonduri, pe lista de aşteptare sunt 2.500 de persoane cu bilet de trimitere“, a spus un operator din call-centerul Synevo, cel mai mare operator de laboratoare din ţară.

Bugetul CNAS tot mai mare, analizele medicale pe bilet de trimitere tot mai rare

„Pacienţii suferă la fel de mult ca înainte când vine vorba de accesul la analizele medicale pe bilet de trimitere, deşi bugetul Casei este în creştere“, a spus Cezar Irimia, preşedinte al Alianţei Pacienţilor Cronici.

Laboratoarele de analize medicale sunt divizii profitabile pentru cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private, generând peste 20% în cifra de afaceri jucătorilor de top.

„Există interes din partea furnizorilor privaţi să obţină cash de aceea fac liste de aşteptare pentru cei cu bilet de trimitere. (…) Casa ar trebui să verifice şi să vadă raportările“, a spus pentru zf.ro, Florin Buicu, membru în Comisia de Sănătate.

De ce mai plătim contribuţii la sănătate dacă în baza biletului de trimitere este imposibil să faci un set uzual de analize medicale?

Cea mai uzuală analiză de sânge, hemoleucograma, costă între 34 şi 45 de lei în laboratoarele private, deşi Casa de Sănătate evaluează şi decontează această analiză cu 14 lei, potrivit datelor publice.

Mai mult, preţul pentru un exsudat nazal sau faringian (cu antibiogramă la nevoie) se ridică în prezent între 44 lei şi chiar 70 de lei (inclusiv pentru copii), tariful decontat de Casă fiind de 15 lei.

Altfel spus, preţurile practicate de laboratoarele private au ajuns să fie chiar şi de peste patru ori mai mari decât cele decontate de Casă, instituţie care îşi face bugetul din contribuţiile asiguraţilor.

sursa: ZF.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Romania a cumpărat cea mai scumpă energie electrica din Europa, pentru consumul zilei de miercuri: Peste 1.300 de lei/MWh

Publicat

România a cumpărat cea mai scumpă energie electrică din Uniunea Europeană , pe piața spot, plătind peste 1.300 de lei/MWh.

Prețul facturilor la electricitate pe care îl vor plăti românii până la aplicarea masurilor anunțate de autorități vor deveni astfel tot mai mari.

România și Ungaria au cumpărat marți, pentru consumul zilei de miercuri, cea mai scumpă energie electrică din Europa.

Astfel, pentru un MWh s-a plătit peste 1.300 de lei, potrivit datelor centralizate de un siteul EnergyLive.cloud . Pentru ambele țări este și cea mai mare cotație la care cumpăra energia.

Prețul mediu zilnic al pieței spot a ajuns la nivelul de 263,89 de euro/MWh pentru România și Ungaria, cu aproape 30 de euro pentru următorul preț, cel plătit de Slovenia. De altfel, țările din Europa Centrală și de Est, cu excepția Poloniei, au plătit cel mai mult pentru achiziționarea energiei.

La polul opus, Germania a cumpărat marți energie pe 60 de euro, iar Polonia cu aproape 80 de euro/MWh.

Din iunie, pieţele de energie electrică ale ţărilor din Europa Centrală şi de Est (Ungaria, Cehia, Slovacia şi România) au fost legate de pieţele din vestul Europei, mecanismul Multi-Regional Coupling (MRC).

Interconectarea a permis cuplarea pieţei spot din România la cele din Germania, Austria şi Polonia.

Acestea nu sunt prețurile pe care le plătește acasă fiecare consumator, ci prețurile cu care se tranzacționează energia pe bursele de profil. De acolo cumpără furnizorii, care mai departe vând către populație și firme.

La prețul final se mai adaugă tarifele de transport și distribuție, dar și contribuțiile pentru cogenerare și energie verde, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA)

România producea în data de 19 octombrie ora 19,00 un total 6307 MWpotrivit datelor Transelectrica.

 • 32.12% Hidro – 2026 MW
 • 22.65% Cărbune – 1429 MW
 • 22.26% Nuclear – 1404 MW
 • 21.32% Hidrocarburi – 1345 MW
 • 1.14% Biomasa – 72 MW
 • 0.51% Eolian – 32 MW
 • 0.00% Fotovoltaice – 0 MW
Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Economist al BNR: Oare închiderea minelor nu a contribuit la criza prețurilor la energie? Ce facem cu gazul din Marea Neagră

Publicat

România are resurse energetice vaste dar statul nu permite exploatarea lor, susţine Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), în articolul său „În apărarea pieţelor”.

Acesta consideră că este ironic şi trist faptul că, pe de o parte, preţul gazelor a explodat dar, pe de altă parte, statul nu creează cadrul legal şi fiscal pentru exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră.

„Să intervină Statul!” se aude tot mai des în spaţiul public.

„Sunt condiţii extraordinare!”, „Să plafoneze Statul preţurile!” răspund alte voci, cu şi mai mult entuziasm.

Sunt trei evoluţii recente care mi-au atras atenţia, cu ajutorul cărora putem demonstra uşor, într-o manieră facilă, de ce vocile greşesc, şi de ce însăşi intervenţia etatistă este sursa, şi nicidecum soluţia, problemelor.

Le abordez mai jos, punct cu punct.

„Mâna invizibilă” a pieţelor libere, cea care aliniază cererea cu oferta, funcţionează de-o vecie şi acţionează asupra a milioane de produse prin miliarde de tranzacţii, aşezând lucrurile cum nici un planificator central (sau birocrat, sau conducător, sau dictator, sau cel mai puternic calculator/inteligenţă artificială) nu o poate face.

Şcoala de gândire economică austriacă ne spune că pieţele fac asta cu ajutorul ordinii spontane, pentru că se formează spontan, continuu, prin interacţiunea voluntară a miliarde de indivizi, vânzători sau cumpărători, cu priorităţi, preferinţe, resurse şi posibilităţi tehnologice diferite, şi asta fără ca unii să se coordoneze cu alţii, într-o manieră cât mai dispersată, şi fără intervenţia unei entităţi centrale care să coordoneze procesul.

O piaţă liberă va căuta continuu să identifice şi satisfacă în cel mai bun mod dorinţele consumatorilor, iar prin concurenţă şi sistemul de stimulente va căuta să ofere cele mai bune produse la cele mai bune preţuri”, scrie Cristian Popa.

Explozia prețurilor: oare închiderea minelor nu a contribuit la actuala criză?

În aceea ce priveşte preţurile gazelor şi electricităţii, Popa menţionează că acestea au explodat în Europa, şi nu numai, pe fondul unei cereri mari datorată revenirii consumului şi a ofertei reduse.

„Soluţia vehiculată de etatişti este plafonarea prin lege a preţurilor, deci „să rezolve Statul!”, de parcă aşa vor apărea mai multe gaze şi mai multă electricitate din neant.

Dar legile economiei funcţionează independent de legile date în Parlament. Preţurile plafonate ar descuraja realizarea de investiţii în capacităţi de producţie, nicidecum invers, deci nu ar rezolva problema de bază, ar fi un calmant, care nu ar vindeca boala.

Ce nu ne spun etatiştii este că, deşi ne uităm la Stat pentru soluţii, este foarte posibil chiar Statul să fi generat problemele din prima fază.

Oare închiderea minelor şi a centralelor electrice pe cărbune nu a contribuit la actuala criză a preţurilor energetice în care ne aflăm?

Oare introducerea sistemului de certificate CO2 nu a dus la creşterea costurilor, închiderea şi falimentarea unor centrale pe cărbune şi astfel la preţuri mai mari?

Reducerea poluării şi înverzirea sistemului energetic este probabil necesară, însă ceva trebuie înlocuit cu altceva, doar eliminarea duce la penurie, eliminarea unei surse de energie trebuie să fie însoţită de dezvoltarea altora noi, şi asta folosind tot mecanisme competitive ale pieţei, căci altfel se ajunge la consecinţe neintenţionate, precum pene de curent sau preţuri uriaşe”, spune Cristian Popa.

Potrivit autorului, statul, încercând să rezolve o problemă, a cauzat alta, sau chiar mai multe, probabil neintenţionat.

România, resurse vaste

„O altă situaţie, de data aceasta specifică ţării noastre, este că deşi avem în România resurse energetice vaste, Statul nu permite exploatarea lor. Este ironic şi trist că pe de o parte preţul gazelor a explodat, dar pe de altă parte Statul nu creează cadrul legal şi fiscal pentru exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră, deci nu permite companiilor private să exploateze aceste gazele.

Însă, în acelaşi timp, Statul se oferă, binevoitor, să plafoneze preţurile, sau să le subvenţioneze, cu bani din taxele încasate… tot de la noi. Iar noi rămânem la întrebarea de ce cresc preţurile.

Ne permitem oare să lăsăm aceste resurse minerale de miliarde de euro neexploatate sub Marea Neagră? Este România atât de bogată încât să importe gaze mai degrabă decât să le exploateze pe ale ei?

La iarnă, când va fi frig, sau când vor veni facturile, ne vom gândi probabil cu jind la acele gaze„, susţine Cristian Popa.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate