Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cei şase inculpaţi din dosarul de proxenetism instrumentat de DIICOT Alba află doar JOI dacă scapă de arest preventiv

Publicat

vlcsnap-error881 Cei şase inculpaţi arestaţi preventiv în dosarul de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani instrumentat de DIICOT Alba Iulia mai au de aşteptat până joi, 10 martie, decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia. Miercuri, aceştia au fost prezentaţi judecătorilor, dar cauza a rămas în pronunţare.

Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Șarlea, Szabo Laszlo Daniel, Vasile Florin Sabău Ungurean, Marius Vasile Borcea şi Constantin Daniel Boitor au fost arestaţi în 5 martie, după percheziţii DIICOT în zona Blaj, dar şi la Cluj şi în Germania, zona Augsburg.

Vezi şi FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri

Miercuri, în jurul orei 13.00, cei șase inculpați arestați preventiv au fost aduși la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce decizia Tribunalului Alba a fost contestată.

YouTube video

Potrivit anchetatorilor, „începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat peste 32 de tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria, Belgia şi Luxembourg.

În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg.

În ultimii ani, liderul grupului, Cristian Boitor, a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală”.

Citeşte şi FOTO: Cine este Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneți care obligau tinere să se prostitueze. Este din Blaj și duce o viață de lux

Din calculele procurorilor, sumele de bani obţinute prin aceste procese de spălare bani sunt de 2.395.988 de lei şi 183.758 euro.

Şi presa din străinătate a relatat despre percheziţiile din acest caz. Potrivit acesteia, poliţiştii din Germania au au vizat trei apartamente din Augsburg și altul în Erding. În urma perchezițiilor au fost confiscate bunuri în valoare de câteva sute de mii de euro, care vor fi folosite în ancheta care se desfășoară în România, potrivit presse-augsburg.de.

În timpul perchezițiilor domiciliare, polițiștii din Augsburg au descoperit o româncă minoră în vârstă de 16 ani într-una dintre reședințele vizate. Fata ar fi mărturisit că a practicat prostituția în mai multe orașe din Germania încă de la vârsta de 15 ani, primind un buletin de identitate românesc fals, care a fost găsit și confiscat în timpul perchezițiilor.

Potrivit presei germane, proxenetul, un român în vârstă de 25 de ani, a fost găsit într-unul dintre apartamentele din Augsburg vizate de oamenii legii și reținut. La cererea procurorului german, instanța din Augsburg a emis sâmbătă, 5 martie, un mandat de arestare împotriva acestuia. Anchetatorii urmează să stabilească legăturile exacte dintre tânărul proxenet prins în Augsburg și cei din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax