Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cele două eleve din Alba cu nota 10 la Bacalaureat au primit diplome de excelență și premii în valoare de 3.000 lei

Publicat

YouTube video

Marți, 15 iulie, la Inspectoratul Școlar Județean Alba, a fost zi de sărbătoare pentru cele două absolvente de liceu care au obținut nota 10 la bacalaureat. Și-au primit laudele, diplomele de excelență și câteva un premiu în valoare de 3.000 de lei. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sistem videoconferință, la care au participat elevii de nota 10 din toate județele.

Diana Alexandra Borcău, absolventă a Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba Iulia și Diana Bâlc, absolventă a Colegiului Național „Titu Maiorescu” din Aiud sunt cele două absolvente de nota 10 care, în prezența Inspectorului Școlar General, profesor Dorin Gheorghe Sandea, a directorilor școlilor și a părinților și-au primit răsplata pentru munca depusă.

„S-a tot făcut mare, mare discuție despre numărul de absolvenți cu media 10 la evaluarea națională și la bacalaureat. Nimeni nu cred că a menționat faptul că media 10 la bacalaureat, cel puțin cazul meu e o chestiune și de noroc într-o oarecare privință pentru că e foarte mică diferența de la un 9,80 la un 10 și cel puțin pe parte de filologie v-aș spune că eu, care am făcut și contestație de altfel, o anumită interpretare a eseului pe care îl faci tu te poate costa 10 sutimi sau te poate ridica cu 10 sutimi. De asemenea, cred că în județul Alba se corectează temeinic și cel puțin pe parte de uman lucrurile pot sta așa cum am spus, la o chestiune de noroc sau la o chestiune de interpretare”, a spus Diana Bâlc, care dorește o carieră în drept.

Pe de altă parte, de la profilul real, tânăra Diana Alexandra Borcău, care dorește să urmeze medicina spune: „Chiar dacă sunt pe partea de real, sunt perfect de acord cu partea de uman. Într-adevăr, cred că nu numai noi suntem adevărații eroi ai județului, avem mult, mult mai mulți și chiar dacă e o diferență foarte mică între un 9,93 și un 10, și ei trebuie felicitați, și ei trebuie ridicați. Sunt o mândrie pentru noi și eu personal mă bucur că suntem printre primele județe în ceea ce privește rata de promovabilitate. Asta este foarte bine pentru noi și cred că acolo trebuie să țintim, să avem o rată de promovabilitate cât mai mare, bineînțeles și note de 10 cât mai multe.”

La nivel național au fost premiați 335 de elevi, dintre care 225 la evaluarea națională, iar 110 la bacalaureat.

Conferința a fost organizată la sediul Ministerului Educației Naționale și la sediul tuturor inspectoratelor școlare județene.

Cristina NICOLA

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax