Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cele mai frumoase momente din mini-festivalul organizat la Alba Iulia, de ziua Teatrului de Păpuși ”Prichindel”

Publicat

Cetatea Alba Carolina s-a umplut duminică de culoare, muzică și veselie. Sute de copii au sărbătorit alături de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia, împlinirea a 70 de ani de la înființarea instituției. 

Artiștii teatrului s-au pregătit cu spectacole, muzică, baloane și multe momente de distracție, organizate într-un fel de mini-festival de o zi.

De dimineața până seara, copiii au avut de ales între spectacole, ateliere de știință, mânuire de păpuși, face-painting, baloane și multe altele.

Ziua a început cu spectacolul Bucătarul Regelui al celor de la Magic Puppet din Cluj-Napoca și a continuat cu diferite ateliere realizate de artiștii teatrului de păpuși din Alba Iulia și de invitații lor.

Spre seară, au fost prezentate alte două spectacole: Muzicanții din Bremen (Teatrul de Păpuși ”Prichindel”) și Rolling Strings Puppet și taraful 10 sori (Pur Anima București), între care s-a strecurat un atelier de baloane uriașe de săpun.

Rolling Strings Puppet și taraful celor 10 sfori a fost un spectacol interactiv care a încheiat seara atât pentru copii cât și pentru părinți, pe ritmuri de rock, pop și chiar muzică populară.

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” a dedicat două zile împlinirii a 70 de ani de existență.

În prima zi, sâmbătă, sala teatrului i-a adunat într-un mediu familiar pe majoritatea prietenilor instituției, din ultimii ani.

Ioana Bogățan – Foto: Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Gazdă a fost Ioana Bogățan (managerul instituției), cea care a reușit în ultimii 20 de ani, să aducă ”Prichindel” în prim-planul teatrelor pentru copii din România și să mențină interesul unor nume mari ale scenei românești pentru evenimentele organizate la Alba Iulia.

Marcel Iureș – Foto: Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Au venit nume importante ale teatrului și muzicii românești, printre care Marcel Iureș, Dragoș Buhagiar (președintele UNITER), Nicu Alifantis și mulți actori, regizori, scenariști din toată țara.

De asemenea, mesaje video au transmis mulți alți artiști, printre care Pavel Bartoș, Elvira Deatcu, Gigi Căciuleanu, Nuți Dorobanțu și Tudor Chirilă.

Vezi și VIDEO: Povestea neștiută a înființării Teatrului de Păpuși din Alba Iulia. 70 de ani de ”Prichindel” și generații întregi de copii

Surse foto: Alba24, Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax