Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Celebrul tren ”Foamea” a fost modernizat. Cum arată acum vagoanele garniturii Timișoara-Iași

Publicat

YouTube video

Primele vagoane modernizate la Electroputere VFU Paşcani au fost legate de garnitura trenului IR 1765/1766 care circulă pe relaţia Iaşi-Timişoara şi retur.

Este vorba despre celebrul tren ”Foamea”, sau ”al foamei”, care circulă pe una dintre cele mai lungi rute din România și trece și prin județul Alba. 

Multe amintiri se leagă de acest tren, prin care au trecut generații întregi de studenți și care străbătea țara de-a latul. O călătorie cu el, putea o experiență de viață. Nimeni nu știa cât va dura călătoria de la Timișoara la Iași, nici măcar nașii.

Cunoscut pentru condițiile mizerabile și disconfortul călătoriei, ”Foamea” își va schimba renumele, promite CFR Călători. 

Cum arată noua garnitură. Vagoanele sunt dotate cu instalaţie de climatizare (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), sistem audio-video de informare a călătorilor, toalete noi şi ecologice, uşi cu acţionare electrică, sisteme de protecţie pentru pasageri la urcare şi coborâre.   

Vagoanele din seria 2068 fac parte din program naţonal de modernizare al parcului de vagoane CFR Călători, acordul fiind semnat cu Electroputere VFU Paşcani. Acesta cuprinde proiectul de reproiectare, reconstrucţie şi modernizare a 115 vagoane de călători.   

Următoarele vagoane care vor fi livrate de VFU Paşcani vor face parte din cea de-a doua garnitură care circulă pe relaţia Iaşi-Timişoara-Iaşi.   

Multă vreme, trenurile care circulau pe ruta care leagă capitalele Banatului şi Moldovei, una dintre cele mai lungi rute feroviare din România, erau departe de ce înseamnă condiţii civilizate.

Vagoanele nu aveau căldură, iar toaletele erau imposibil de folosit.  

Multe dintre vagoanele modrnizate au fost fabricate în anii ’80, unele fiind pregătite deja pentru casare.

Sursă: Adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax