Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Centenarul României Mari”, expoziție de documente și imagini la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Muzeul Bucovinei Suceava şi Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei – Chişinău, Republica Moldova, organizează începând cu data de 27 martie, expoziţia „Centenarul României Mari”. Realizată simultan în Alba Iulia, Suceava şi Chişinău, expoziţia va fi identică în cele trei provincii.

Vernisajul expoziţiei a avut loc marți, în cadrul acestuia având loc transmisiuni simultane din cele trei locaţii de organizare. Emisiunea a fost transmisă în direct cu moderatori şi invitaţi marcanţi, din fiecare locaţie, Alba Iulia, Chișinău și Suceava.

 Evenimentul îşi doreşte să reprezinte un semnal simbolic de unitate ale provinciilor istorice care, în 1918, s-au unit cu România.

„Este o expoziție care cuprinde unirea Basarabiei cu România, unirea Bucovinei cu România și unirea Transilvaniei cu România. Este aceeași expoziție, vernisată în același timp în trei locații. Am vrut să dăm un semnal de unitate, un semnal de solidaritate cu frații noștri de peste Prut și un semnal că acum 100 de ani nu a fost o simplă întâmplare, a fost cumul de voințe și de  personalități care și-au pus în gând și care au reuși că unească cele trei provincii” a declarat directorul Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu.

Prezent în Sala Unirii pentru a semna un protocol de colaborare cu Suceava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a declarat că această uniune simbolică ar trebui să fie un exemplu și pentru restul regiunilor din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax