Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Centrul Alba Iuliei încă respiră aerul istoriei ceaușiste. Pietonale sparte și pasaje subterane insalubre

Publicat

În condiţiile în care Cetatea Alba Carolina a intrat într-un amplu proces de reabilitare, în alte zone ale Alba Iuliei se mai respiră încă aerul unor amenajări ceauşişte. Un astfel de exemplu este şi centrul municipiului Alba Iulia, mai precis trotuarul dintre Magazinul „Unirea” şi sediul Sucursalei BCR, care riscă să se surpe sub paşii albaiulienilor.

Deşi este o zonă centrală din municipiu, aici, autorităţile locale, preocupate probabil de gestionarea banilor europeni pentru finanţarea unor proiecte atractive pentru turişti, par să fi uitat să-şi mai întoarcă privirea, iar, în locul plăcilor de beton care pavau odată o frumoasă alee de promenadă au răsărit gropi imense. În 2012, pietonalele albaiulienilor pierd teren în faţa traseelor turistice amenajate cu milioane de euro, iar primul care recunoaşte că în centrul oraşului este nevoie de reparaţii capitale este primarul Mircea Hava.

Întrebat dacă intenţionează să investească în reamenajarea zonei din faţa Magazinului „Unirea”, dar şi a pasajului ce face legătura între fostul restaurant „Dal Baffo” şi „Irish Pub” (o altă zonă insalubră şi lăsată în paragină de prea mult timp), Hava vorbeşte de proiecte 3D care vor fi puse în aplicare în viitor, dar „nu mâine”.

Primarul a explicat că „în sfârşit” au fost găsite materialele prefabricate cu care să se paveze zona dintre fosta locaţie a restaurantului „Dal Baffo” ş „Irish Pub”  şi care să reziste pe tipul iernii, deoarece a constatat că plăcile folosite până acum pentru pavarea exterioară nu rezistau în sezonul rece. De la „a găsi” însă şi până la „a face” va mai trece ceva timp. „Nu pot spune că ne vom apuca mâine şi de asta, dar există în proiect să o rezolvăm”, a declarat primarul.

În ceea ce priveşte zona pietonală din faţa Magazinului „Unirea”, Hava susţine că are deja planuri 3D: „Zona aceasta este în proiect la ora asta, avem proiectul 3D, este superb, o să vi-l arăt. Sper ca într-o săptămână sau două şi cei care îl fac să ni-l şi dea şi vom ataca lucrările. Nu vom termina, pentru că este mult de lucru. O parcare, zonă verde îngustată pe partea de trotuar, pentru că trotuarul era mai lat decât şoseaua, deci de făcut un lucru  pentru albaiulieni şi pentru nevoile zonei”, a descris primarul proiectul de transformare a „tranşeelor” din faţa Magazinului „Unirea” în pietonală de secol XXI.

Vă prezentăm mai jos o galerie foto cu zona din centrul municipiului Alba Iulia, la început de 2012:

[nggallery id=127]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Alex Danila

    luni, 26.03.2012 at 23:08

    aveti dreptate, dar, pentru ce mai puneti poze cu trotuare sparte?e clar ca sunt sparte, ca altfel n-ar avea nevoie de reparatii.proiectul cu reabilitarea centrului orasului e unul bun si necesar.dar, oata ce vor incepe lucrarile aici , vor incepe sa comenteze prin ziare liderii acestei opozitii care nu stie decat sa arate cu degetul:roman si albani!

    • scoala generala 7

      marți, 27.03.2012 at 09:02

      alex…..nu inteleg de ce comentezi tot timpul in favoarea lui Hava si arunci cu noroi in opozitie. Sa nu uitam ca esti elev in clasa a VIII-a si nu ar trebui sa faci politica. Ceea ce faci tu este propaganda pentru Hava, o implicare politica. Trebuie sa recunosc ca este o implicare jalnica…daca ajungi de mic sa faci asemenea lucruri.

      Astia sint sustinatorii lui Hava? Un elev de clasa a VIII-a si „aurelian”, un ***** din Spania?

      • Adriana

        marți, 27.03.2012 at 13:06

        Si eu sunt una dintre sustinatorii domnului Hava! Sunt satula sa vad in ziare cum opozitia improasca cu noroi, de dl. Roman nu are rost sa mai vorbim, dansul e pornit pe cearta cu toata lumea, tot spera sa fie votat, sincer, pe mine ma scoate din minti campania agresiva pe care o duce si mai ales ca gaseste nod in papura tuturor. Recunosc ca Alba-Iulia are nevoie de locuri de munca, de investitii, dar de cand este Hava primar orasul a inflorit si cei care improasca zi de zi in ziarele locale sunt doar niste frustrati care probabil ca nu sunt capabili sa faca nici 1% din ceea ce a facut Hava!

        • el conquistador

          marți, 27.03.2012 at 17:25

          daca orasul a inflorit….de ce mai este nevoie de locuri de munca, de investitii? astea le are deja un un oras inflorit. De cind e Hava primar orasul s-a ofilit……

  2. atti

    marți, 27.03.2012 at 11:18

    CRED CA ARTICOL FOARTE BUN, CARE NE ARATA DUM SE FOLOSESTE DIVESIUNEA.A TRECUT 22 ANI DE LA ACEA EPOCA, CINE A TINUT MANA CELOR DE LA PDL CARE AU CONDUS ORASUL SA FACA CEVA???????PLATI CA PROSTI APA DE PLOAIE, SE FURA LA APOMETRE, SE FURA LA ORICE, DECI BANI UNDE AU EVAPORAT???????SE FURA CA IN CODRU SI TOT CEUSESCU E DE VINA PENTRU FURTUL DE 22 ANI IN ROMANIA???????DAR PDL-UNPR-UDMR-MINPRITAT SI CELALALTE PARTIDE NU AU NICI O VINA????????????????????????

  3. el conquistador

    marți, 27.03.2012 at 12:52

    ce aiureli vorbeste primarul
    zice ca o sa faca citez:
    „zona verde ingustata (??????) la trotuar pentru ca trotuarul era mai lat ca soseaua (???????)”

    Omu asta are ceva probleme. Vrea sa ingusteze spatiile verzi pentru ca este trotuarul prea lat.!!!!!! Logica ciudata, pe care cu greu o poti califica in cuvinte civilizate.

    Asta este primar? Un om care ingusteaza spatiile verzi pentru ca este prea lat trotuarul????

    Omul asa vrea sa ne lase fara spatii verzi?????

    Ma abtin sa mai spun ceva pentru ca este groaznic cum gindeste omul asta care se pretinde primar adevarat…desi este doar primarul fratilor Sabau, Elis Pavaje si Florea Grup. Atit. Si ..evident, dusmanul spatiilor verzi.

    • eu

      marți, 27.03.2012 at 15:39

      Daca ai gandi putin ti-ai da seama la ce se refera. Intre Unirea si BCR de la stanga la dreapta este trotuar, spatiu verde IAR trotuar si strada. Ideea e ca cel de-al doilea trotuar sa dispara si sa ramana trotuar, spatiu verde parcare si doua benzi pe sens.

      • el conquistador

        marți, 27.03.2012 at 17:22

        nu ai inteles…era vorba de restringerea spatiului verde. Din ce spui tu nu este restringere. Tu vorbesti cit de cit corect si logic. Dar de ce sa restringa spatiul verde? sa restringa trotuarele……

  4. krougar

    marți, 27.03.2012 at 17:11

    Ei na ce harnicie l-a apucat acum in campanie electorala… dar in anii astia ce a facut domnul primarel? Ca centrul orasului arata aproape ca dupa razboi…Sa nu mai vorbim despre zona Casei Studentiilor, cu pajist pana de curand in care erau nu demult si niste… capre… Nu mai vorbim ca nici primarelul nu zice nimic. Ce se poate totusi retine printre randuri din clipul postat aici? Ca trebuia sa zica si el ceva despre zona asta de care nu s-a ocupat in niciun mandat al sau in ciuda faptului ca se da mare gospodar, ca va face ceva ca deaia are planuri 3d, dar nu chiar acum… adica mai incolo…in viitoarea campanie electorala…Ce sa faca si omul daca a fost intrebat de ziaristi. Dupa ;limbajul trupului se poate observa ca tot ce face e sa spuna niste povesti precum multe altele. Daca era bine intentionat, realiza deja pentru aceste zone insalubre din oras in cei o gramada de ani cat a fost primar, ca aceste probleme nu au aparut peste noapte ci le stim poate de prea mult timp. Pana la urma sunt doar vorbe goale si o sa vedeti ca o sa apara materiale in presa despre ce forumoasa va fi zona, pana dupa alegeri , dupa care lucrariile vor demara cu aceeasi viteza ca si in momentul de fata, adica deloc. Jalnica administratie locala..

    • ITA

      vineri, 25.05.2012 at 02:14

      Krougar ,tu crezi ca tot ce sa realizat pana acum in oras a fost facut numai in campanie electorala?Cred ca nu ai mai iesit din casa de foarte mult timp si nici din Alba Iulia nu ai fost in alt judet sau alte orase ca sa vezi diferenta intre orasul in care probabil locuiesti si altele si atunci sa iti dai cu parerea nu doar sa iti dai cu parerea din ce citesti .Orasul nostru arata foarte bine si mie nu imi este rusine sa spun oricui sa ne viziteze orasul .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax