Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO-VIDEO: Centrul ”Creștem Frumos” la Alba Iulia. Programe FasTracKids, afterschool și ateliere de învățare pentru copii

Publicat

La Alba Iulia, Centrul ”Creștem Frumos” a inaugurat un nou sediu, o locație ce oferă condiții excelente pentru îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor, dar și petrecerea timpului într-un mod distractiv.

Centrul de activități ”Creștem Frumos” Alba Iulia oferă, în principal, program de afterschool, ateliere, dar mai ales module de învățat și dobândire de abilități prin franciza FasTracKids, cu traineri specializați.

Într-o ambianță plăcută, cu dotări moderne de mobilier și tehnologie, copiii pot avea acces la metode eficiente de învățare.

Programul Afterschool este zilnic de la 12.00 la 17.00.

Centrul ”Creștem frumos” – șansa la o educație orientată către copil

Anamaria Morar – administrator al Centrului:

Centrul Creștem Frumos a luat ființă de la nevoia unei mame de a oferi copiilor șansa la o educație orientată către copil, prin care copilul să se poată exprima liber și să aibă șansa de a învăța prin descoperire, în care accentul să fie pus nu pe rezultatul în sine, ci pe procesul prin care copilul ajunge la acel rezultat.

Mai mult, mi-am dorit un centru care să acopere o gamă largă de servicii educaționale, de la activități logico-matematice, la activități creative și de dezvoltare personală, astfel încât părintele să nu mai alerge cu copilul în diverse locații din oraș, ci să găsească tot ce-și doreste la noi, la centru.

Am clădit cu mult drag și pasiune, alături de colegii mei, un loc în care copilul să se simtă apreciat, validat, respectat, iar nevoile lui să fie ascultate.

Personalul este specializat în domeniu, fiecare având un rol foarte important în misiunea propusă și realizarea obiectivelor stabilite: învățător, profesori, psiholog, terapeut, îngrijitor copii, economist”.

Program Afterschool

FasTracKids – programe de educație pentru școală și viață, distractive și antrenante

„FasTracKids este un program educațional complementar programelor de grădiniță care oferă un pachet de 10 module centrate pe copil si concepute pe fiecare segment de vârstă. Sunt create pentru a oferi o educație mai bună copiilor, atât pentru școală, cât și pentru viață.

Dată fiind nevoia recunoscută global de a forma abilitățile generațiilor viitoare pentru inovare, creativitate, diversitate lingvistică și abilități de analiza, FasTracKids este o parte importantă din soluția acestor nevoi.

Programele FastracKids sunt distractive și antrenante, nicodată plictisitoare și neinteresante”, spun reprezentanții centrului.

Fiecare modul durează 2 luni şi se desfăşoară pe parcursul a 8 sesiuni de curs.

Misiunea FasTracKids este să întărească dragostea înnăscută a copiilor pentru învățare și să îi sprijine în devoltarea potențialului. Viziunea FasTracKids reprezintă antrenarea cu pasiune a familiilor prin oferirea unui avantaj educațional copiilor lor, oriunde în lume.

La evenimentul de deschidere a Centrului ”Creștem Frumos” din Alba Iulia a fost prezent și Leonard Alexandrovici – mastor francizor a rețelei FasTracKids în România și Republica Moldova.

Programele/modulele FasTracKids

  • Signing pentru bebelusi: vârsta 6 luni-1,8 ani
  • Explorers: 1,8-3 ani
  • Discoverers: 3-4 ani
  • Tots: 4-5 ani
  • Fundamental: 4-8 ani
  • Science: 8-10 ani
  • English: 3-10 ani
  • Robotics: 5-8 ani
  • EPIF: 5-99 ani.

FastracKids Signing – Atelier de comunicare prin semne

Fastrack Signing a luat naştere în urma unor cercetări menite să găsească metode de îmbunătăţire în relaţionarea dintre părinţi şi copiii lor, într-o perioadă în care limbajul verbal nu este încă format.

Programul devine o adevărată experienţă de învăţare socială pentru copil, iar pentru părinte o oportunitate de a-şi cunoaşte mai bine propriul copil şi de a-l ghida spre o dezvoltare armonioasă.

Comunicarea, facilitată de folosirea semnelor de la o vârstă atât de fragedă, va determina o dezvoltare neuronală accelerată a bebeluşului, în baza căreia transferul către limbajul verbal se va face mult mai uşor.

Experienţa folosirii semnelor le permite copiilor să dobândească abilităţi avansate de formare şi înţelegere conceptuală, care promovează educaţia.

Copiii care folosesc semne fac dovada unor abilităţi dezvoltate de vorbire şi scriere. Pe termen lung, programul are un impact extrem de important, concretizat într-un vocabular bogat, independenţă şi autonomie, stimă de sine.

FasTracKids Tots

Dacă ai remarcat faptul că micuţul tău nu e dispus să împartă cu ceilalţi copii jucăriile sale, nu trebuie să te îngrijorezi.

Este aproape o constantă a vârstei. La vârsta la care se manifestă cel mai mult individualismul copiilor (3-4 ani), FasTrack Tots este programul care reuşește să cultive spiritul colaborării în comportamentul lor.

Se va lucra timp de aproximativ un an în două direcţii aparent antagonice: stimularea încrederii şi autonomiei, pe de o parte şi exersarea abilităţilor de lucru în echipă, pe de altă parte. În esenţă, cele două direcţii nu fac altceva decât să balanseze corect personalitatea copilului.

Obiectivul este să-i ajue să rupă legătura ombilicală cu familia şi să devină dornici de a se integra în grupuri sociale extinse.

Un alt scop important al programului FasTrack Tots este acela de a-i obişnui pe copii cu folosirea sistematică a instrumentarului de lucru din sala de curs (de la creioane şi foarfece la Staţia Interactivă de Învăţare – un ecran tactil uriaş care-i va ajuta pe cei mici să pătrundă într- o manieră multisenzorială în lumea cunoaşterii).

Programul FasTrack Tots îl va ajuta pe copilul tău să se adapteze cât mai bine în grădiniţă.

Fastrackids FUNdamental

Te-ai întrebat cum va arăta lumea atunci când copilul tău va adult? Cum va arăta viaţa lui personală şi profesională?

Cu ce probleme se va confrunta şi cu ce instrumente va rezolva toate aceste probleme?… Sunt tot atâtea întrebări la care e dicil să răspundem… Şi totuşi astăzi trebuie să-i pregătim pe cei mici pentru viitor.

Credem că lucrul cel mai important pe care-l putem face astăzi pentru ei, este să-i încurajăm să îndrăgească tot ceea ce înseamnă “a învăţa”, iar apoi să-i ajutăm să ştie CE şi CUM să înveţe, arată reprezentanții centrului.

Scopul principal este de a-i implica activ în variate tipuri de activităţi: experimente, jocuri de rol, activităţi de lucru în echipă, videotaping, menite să le dezvolte, prin repetiţie, o serie de abilităţi şi comportamente estenţiale în viaţă.

La FasTracKids este ”ascuns” sub formă de joacă cel mai complex set de exerciţii adresat copiilor între 4 și 6,5 ani. Cei 5 C fundamentali:

  • Comunicare și vorbire
  • Colaborare și spirit de echipă
  • Curaj și încredere
  • Creativitate și rezolvare de probleme
  • Capacitate de raţionament

FasTracKids Science

Printr-o abordare interactivă, experimente şi cercetare, FasTracKids stimulează mintea copiilor să descopere minunile ştiinţei.

Obiectivul este cel de a transforma procesul de învăţare într-unul incitant şi „camuflat inteligent în distracţie”.

Copiii lucrează în echipe şi sunt încurajaţi să împărtăşească celorlalţi propriile descoperiri, prin intermediul prezentărilor.

Îşi vor dezvolta abilităţi extraordinare şi vor duce acasă entuziasmul, astfel încât procesul învăţării va continua şi în afara sălii de curs.

FasTrack Science aprofundează o parte dintre subiectele studiate în programul FUNdamental, iar copiii au ocazia să aplice toate cunoştinţele acumulate, în activităţi practice.

Programul FasTracK Science este dedicat copiilor cu vârsta 6,5-8 ani şi cuprinde 5 module: Tehnologie, Universului, Ştiinţele Pământului, Ştiinţele Materiei, Biologie, Minunile Apei.

Ateliere la Centrul ”Creștem Frumos”

Pe lângă programele FasTrakids, centrul are dezvoltată o serie de programe specifice:

  • Atelier Diamon Art
  • Atelier Arta Emoțiilor
  • Atelier Arta fericirii
  • Atelier limbi străine (franceză, germană, spaniolă, engleză, pentru vârsta 8-99 ani)
  • Atelier Modelaj în lut
  • Altelier Pictură

În curând: Atelier de muzică (pian, tobe, chitară) și Atelier de activități sportive (dansuri, bouldering, arte marțiale).

Trainerii Centrului ”Creștem frumos”

”Copiii învață prin practică, prin modul lor de a fi, prin experimente, așa reușesc să rețină mult mai multe lucruri. Se pune accent pe interactivitate, relații interpersonale, abilitățile copilului”


Modul engleză: ”Copiii de 4 ani vin să învețe engleza interactiv, prin metode moderne; au șansa de a învăța engleza în mod natural, cu vocabular uzual, fără să simtă că fac efort”

Afterschool: ”rezolvăm temele în fiecare zi; programele de afterschool sunt diferențiate pe zile, cu ajutorul tehnologiei; copiii învață despre sistemul solar și alte lucruri interesante; abilități pentru a construi lucruri, dezvoltare personală, experimente”

Centrul de activități ”Crestem Frumos” Alba Iulia

Motto: ”Avem grijă de viitorul copiilor!”

Contact/înscrieri:

  • Alba Iulia, Calea Moților 150A, județul Alba
  • email: centrucrestemfrumos@gmail.com
  • telefon: 0744 627 922

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax