Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Centrul de închiriat biciclete, inaugurat oficial la Alba Iulia. Vezi pe unde te poţi plimba și care sunt prețurile

Publicat

YouTube video

Centrul I’Velo Alba Iulia, de unde albaiulienii vor putea să închirieze biciclete pentru plimbări prin oraş a fost inaugurat marţi dimineaţa, în prezenţa primarului Mircea Hava și a reprezentanților companiei. Staţia se află în Parcul Unirii din Cetate, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, şi pune la dispoziţia locuitorilor şi a turiştilor 70 de biciclete.

Bicicletele sunt disponibile şapte zile din şapte, în intervalul orar 11.00 – 20.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 19.00) şi 10.00 – 20.00, sâmbăta şi duminica (ultima închiriere la ora 19.00).

Bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.

La inaugurarea centrului de închiriere de biciclete, primarul Mircea Hava a ținut să precizeze că pe lângă pistele existente (aproximativ 20 km în zonele Micești, Bărăbanț și Mamut), primăria are un proiect prin care va amenaja piste de biciclete în toate cartierele limitrofe ale Alba Iuliei, în final lungimea acestora ajungând la aproximativ 60 km).

„Ne dorim ca prin intermediul acestei inițiative în parteneriat cu Asociația Green Revolution și Banca Raiffeisen să încurajăm albaiulienii să acorde o mai mare atenție utilizării bicicletei mai ales că orașul nostru a făcut în ultimii 3 ani pași importanți în a dispune de infrastructura necesară. Vizitatorii orașului sunt, de asemenea, invitați să se bucure de cea mai mare cetate din România și în curând de zona Mamut – Parcul Dendrologic utilizând bicicletele în scop de agrement. Le mulțumesc partenerilor pentru că au răspuns solicitării Primăriei de a include Alba Iulia în cel mai mare program național de bike sharing. Bicicleta este un mijloc de transport convenabil, verde, sănătos, prietenos cu noi toți și tot ceea ce ne inconjoară. Bicicleta poate fi în același timp baza unor afaceri în domeniul livrării de bunuri sau prestării de servicii ! Vom continua în anii viitori politica de dezvoltare a noi piste de biciclete în oraș care să contecteze cartierele și locuitorii acestora cu principalele zone de interes: zonele de agrement, piețele, supermarket-urile, școlile, instituțiile publice, stadion, bazinul olimpic, căminele studențești, etc. În principalele stații de autobuse din oraș vom amenaja rastele automate cu biciclete care pot fi folosite de cei care utilizează sistemul de transport public și doresc să își continue călătoria spre locul de muncă sau de interes cu bicicleta. Pregătim un proiect de finanțare în acest sens pentru prioritatea de mobilitate urbană a viitorului Program Operațional Regional 2014 – 2020“, a declarat primarul Mircea Hava.

YouTube video

Tarifele de închiriere sunt 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore.

În Alba Iulia au fost amenajate mai multe piste pentru biciclete, odată cu modernizarea unor căi de acces. Astfel, în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 sunt amenajaţi 3,3 km pentru biciclişti, pe strada Alexandru Ioan Cuza-E81-DN1 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km, în urma reabilitării Centrului istoric al oraşului – Fortificaţia de tip Vauban 4 km şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.

În sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi găsite în Bucureşti – parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, dar şi în ţară, în oraşele: Iaşi – Parcul Copou, Braşov – Piaţa Sfatului, Constanţa – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an şi la Alba Iulia – Piaţa Unirii.

De asemenea, “I’Velo” oferă posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesând site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 4 ani de funcţionare, programul  “I’Velo” a reuşit să scoată aproximativ 800.000 de români la pedalat.

Programul “I’Velo” se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia, precum şi al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PATRIOT

    miercuri, 09.04.2014 at 12:13

    Un primar de nota 10 cu plus, la cat mai multi ani la primaria Alba Iuliei !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax