Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ceremonialul schimbării Gărzii din Cetate, desfășurat zilnic la Alba Iulia. Zeci de persoane au asistat sâmbătă la spectacol

Publicat

YouTube video

Una din principalele atracții turistice din Alba Iulia, ceremonialul schimbului de Gardă, va încânta și anul acesta albaiulienii și turiștii. Ca și anul trecut, ceremonialul va avea loc în fiecare zi, de la ora 12.00, în fața Traseului Celor Trei Fortificații. O astfel de paradă a avut loc sâmbătă și, deși vremea a fost capricioasă, zeci de persoane s-au înghesuit să admire și să fotografieze soldații și cei trei cai.

Soldații au putut fi văzuți deja prin cetate, întrucât paradele au început să se desfășoare încă din data de 29 martie. Sâmbătă la Alba Iulia s-au adunat zeci de curioși, de la copii mici, la oameni trecuți de prima tinerețe, să vadă toboșarii, călăreții și pedestraşii cum defilează. Dacă anii trecuți ceremonialul schimbului de gardă de desfășura în fața Porții a-III-a a Cetății, începând din 2013, evenimentul are ca loc de desfășurare pietonala din fața Celor Trei Fortificații.

Ceremonialul schimbului de Gardă, care se desfășoară de mai bine de 4 ani în Alba Iulia, reușește să adune zilnic sute de curioși care vor să vadă puțin din istoria Cetății Alba Carolina. Tocmai din acest motiv, turiștii vor avea ocazia să vadă schimbul gărzii în fiecare zi, de la ora 12.00, în fața Traseului Celor Trei Fortificații. Sâmbăta, ceremonialul este mai spectaculos, schimbarea Gărzii finalizându-se cu executarea a trei salve de tun care sunt amplasate în cadrul Traseului celor Trei Fortificaţii. Cei care vor dori să asiste la întreg ceremonialul, vor avea de plătit 10 lei intrare în traseu.

Potrivit organizatorilor, locația în care se desfășoară acum ceremonialul ar putea fi schimbată, deoarece spațiul este destul de îngust, iar soldații și caii sunt nevoiți să fie foarte atenți să nu lovească mașinile de lux parcate în zona Hotelului Medieval.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Popescu

    sâmbătă, 05.04.2014 at 19:50

    Cand ii vad, nu pot sa nu ma gandesc ca oameni in acelasi tip de uniforme i-au tras pe roata pe Horea si pe Crisan….

    • bula

      duminică, 06.04.2014 at 23:13

      CEL MAI ***** AL PAPAGALILOR ASTORA E ATRACTIA PRINCIPALA A ORASULUI¿??MARE LIMITAT(A) E CINE SPUNE ASTA…:)
      PORCARIILE ASTEA NU NE REPREZINTA SI SUNT DE-A DREPTUL STUPIDE…PAPAGALII AIA DIN ASA ZISA GARDA IS FOSTI COLONEI, ACUM IN REZERVA (RELICVE) SI PILE DE A LU´ „GHETE 7 FETE”, CARE IAU BANI BUNI PT UN PIC DE PLIMBAREALA. 🙂 OARE CAT MAI RABDA CINE II RABDA? PACAT DE CAI, CA EI NU SUNT VINOVATI, NESTIIND ISTORIE…

  2. Pilu

    sâmbătă, 05.04.2014 at 21:01

    Pentru a evita lovirea accidentala a limuzinelor din zona hotelului Medieval, eu propun ca urmatoarele schimburi ale Garzii sa se desfasoare in jurul piramidei din Piata Cetatii . La sfarsitul ceremonialului toata garda sa inconjoare de trei ori piramida, apoi comandantul garzii, acompaniat de tobosari, cu batai ritmice, sa strige :
    – Aceasta piramida ….. a fost ridicata…..cu modica suma de…..47000 …. de euro …..in cinstea marilor corifei ai cetatii …..
    ( Astfel vor afla toti turistii cam cat costa metrul cub de piatra in zilele noastre. )
    P.S. Daca cineva are anumite nelamuriri sa citeasca :
    https://alba24.ro/foto-piramida-din-piatra-din-piata-cetatii-a-costat-cat-o-casa-peste-200-000-lei-din-bani-publici-pentru-cel-mai-nou-artefact-din-zona-istorica-288415.html
    Va rog sa ma scuzati, am uitat de salvele de tun . Acestea vor fi trase in fiecare zi la ora 12 in fata sediului institutiei care verifica folosirea corecta a fodurilor europene, pana se va trezi careva va vada…TUNUL .
    Dragi turisti astept parerea voastra.

  3. Cata

    marți, 01.03.2016 at 04:44

    DE CE **** MEA SUNT AIA IMBRACATI IN UNIFORME AUSTRIECE LA MINE IN TARA??? IMPERIUL AUSTRO UNGAR NE A FURAT SUTE DE TONE DE AUR DIN MUNTI SI NE A DISTRUS IDENTITATEA!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax