Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ceremonie de comemorare a Episcopului Emilian Birdaș, în parcul central din Alba Iulia. 40 de ani de la întronizarea acestuia

Publicat

DSC_0305 ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia a oficiat, sâmbătă dimineaţa, o slujbă de binecuvântare, cu ocazia comemorării fostului episcop Emilian Birdaş.

Bustul episcopului a fost dezvelit în parcul central al oraşului, eveniment organizat la 40 de ani de la întronizarea în vechiul scaun vlădicesc al Bălgradului.

Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 10.00, la ceremonia de dezvelire a bustului Episcopului Emilian Birdaș din parcul municipal Alba Iulia, au fost prezenţi, pe lângă ÎPS Irineu şi preoţi, şi primarul Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu.

bust episcop emilian birdas Emilian Birdaş s-a născut în 23 noiembrie 1921, la Rohia (pe atunci în judeţul Someş) şi a trecut la cele veşnice pe 5 aprilie 1996, la Caransebeş.

Membru de onoare al Academiei Române, acesta a fost Episcop ortodox de Alba Iulia, în perioada 1976-1990. Unul dintre lăcaşurile de cult care au fost restaurate în perioada acestuia este vechea biserică de la Mănăstirea Râmeţ şi totodată a fost construită şi biserica nouă (finalizată în 1986).

Programul va continua duminică, 21 februarie, începând cu ora 9.00, când va avea loc liturghia, în Catedrala Reîntregirii, urmată de slujba Parastasului la 20 de ani, pentru pomenirea episcopului Emilian.

După acestea, va avea loc inaugurarea și slujba de binecuvântare a Salonului ,,Emilian Episcopul” din incinta Centrului arhiepiscopal și vor fi lansate două volume dedicate ierarhului omagiat.

foto-video: Daniel Bloss

 

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax