Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Cetatea Alba Carolina se îmbracă în haine de sărbătoare. Se montează bradul de Crăciun și patinoarul în aer liber

Publicat

Cetatea Alba Carolina începe să aibă haine de festive, chiar dacă în această iarnă sărbătorile ne prind în plină pandemie de COVID-19. 

Tradiționalul brad de Crăciun începe să prindă contur în Piața Custozza din Cetate. Miercuri dimineață, angajații primăriei lucrau de zori la montarea acestuia și la decorațiunile de pe el.

De asemenea, din peisajul de Crăciun nu va lipsi nici pavilionul de lumină care începe din mijlocul pieței, din vârful bradului, și acoperă cu lumină zona respectivă. Pe lângă bradul de Crăciun, va mai fi montată sania lui Moș Crăciun și alte decorațiuni specifice sărbătorii.

O noutate în acest an este locația pentru patinoarul în aer liber. Acesta este montat în șanțurile din latura vestică a Cetății Alba Carolina, sub podul de lemn de la Poarta IV.

”Cam din 10 decembrie va fi pus în funcțiune, dacă nu se întâmplă ceva grav (n.r. – în legătură cu evoluția COVID -19)”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Orarul de funcționare al patinoarului va fi de la 12.00 la 20.00.

”Patru ore va fi liber, între orele 12.00-16.00 și patru ore cu taxă, de la 16.00 la 20.00. Primăria nu va plăti chirie, ci numai curentul și apa consumată”, a mai spus primarul.

De asemenea va exista și iluminat festiv, cel drept mult mai redus decât în anii trecuți, dar banii economisiți vor fi direcționați în lupta pentru prevenirea răspândirii de COVID-19 din municipiu.

Mai exact, iluminatul festiv va fi montat doar în zona Cetății Alba Carolina, unde va fi montat și bradul de Crăciun, precum și pe Bulevardul Transilvaniei.

În acest an suma estimată pentru iluminatul festiv se ridică la 131 728,41 lei + TVA, aproximativ 14% din bugetul de anul trecut (1 087 179, 86 lei) și în jurul a 10% din media bugetelor din ultimii 3 ani (1.515.435.02 lei în 2017 și 1.402.343.4 lei în 2018).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax